Τι μάθαμε από το χθεσινό Παρί Σεν Ζερμέν-Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Messi, o Mbappe, o Courtois και όλα όσα έκριναν τη μονομαχία στο Παρκ ντε Πρενς.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 16 Φεβρουαρίου 2022

Η Παρί Σεν Ζερμέν κέρδισε με 1-0 την Ρεάλ Μαδρίτης στο πρώτο ματς της φάσης των 16 του Champions League και στο κατά γενική ομολογία πιο ενδιαφέρον ζευγάρι στο συγκεκριμένο στάδιο του θεσμού. Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε να συμβούν διάφορα πράγματα. Όπως τα παρακάτω. 

Το ντεφορμάρισμα του Messi συνεχίζεται

Ο Lionel Messi δεν περνά ακριβώς και τις καλύτερες ποδοσφαιρικές του ημέρες από τη στιγμή που αποφάσισε να αφήσει την Βαρκελώνη και να μετακομίσει στο Παρίσι. Μέχρι τώρα έχει βρει μόλις δύο φορές δίχτυα σε 16 ματς πρωταθλήματος και πέντε στη φάση των ομίλων του Champions League.

> Διάβασε ακόμη: Οι καλύτερες μεταγραφές της χειμερινής περιόδου

Απέναντι στη Ρεάλ, πολλοί θεώρησαν πως έχει μία καλή ευκαιρία να κάνει το κάτι παραπάνω καθώς η προϊστορία του με τους Μερέχνες είναι εντυπωσιακή. Και πάλι όχι. Βέβαια για το τελευταίο ευθύνεται και ο τερματοφύλακας της Βασίλισσας, για τον οποίο θα διαβάσεις στην αμέσως επόμενη παράγραφο. 

Αγέρωχος Courtois

Μία μεγάλη αλήθεια: Ο Thibaut Courtois, από τη στιγμή που πάτησε το πόδι του στη Μαδρίτη ξεκίνησε να εξελίσσεται στον καλύτερο τερματοφύλακα του κόσμου. Κανείς δεν μπορεί να θυμηθεί κάποια αξιοσημείωτα ατομικά λάθη, αλλά κάθε εβδομάδα, κάνει τουλάχιστον μία κρίσιμη απόκρουση - συχνά από εκείνες που καθορίζουν ματς.

Απέναντι στον χθεσινοβραδινό βομβαρδισμό της Παρί ήταν υποδειγματικός και χρειάστηκε μόλις μία στιγμή μαγείας (και τύχης) για να νικηθεί στις καθυστερήσεις ο δίμετρος 29χρονος Βέλγος κίπερ. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paris Saint-Germain (@psg)

Απλά Mbappe

Όλη η συζήτηση για την έκβαση του ματς γυρνά γύρω από ένα πρόσωπο που ασφαλώς δεν είναι ο Lionel Messi αλλά ο παρτενέρ του στην επίθεση των Παριζιάνων, Kylian Mbappe. Ο 23χρονος Γάλλος επιθετικός ήταν εκείνος που έκρινε το ματς στις καθυστερήσεις με ένα άκρως αντιπροσωπευτικό της κλάσης του γκολ. 

Έφτασε τα 22 τέρματα τη φετινή σεζόν σε 32 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, πληγώνοντας την επόμενη (;) ομάδα του και χαρίζοντας στην Παρί το πλεονέκτημα ενόψει του επαναληπτικού. Μετά το παιχνίδι, ο Carlo Ancelotti τον χαρακτήρισε "ουσιαστικά ασταμάτητο". Προφανώς ξέρει το λόγο.

Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν στο κέντρο της Ρεάλ

Κάθε χρόνο λέγεται και γράφεται πως η τριάδα στη μεσαία γραμμή της Ρεάλ είναι γερασμένη, αργή και ξεπερασμένη. Και κάθε φορά, οι τρεις πυλώνες του κέντρου της Βασίλισσας διαψεύδουν τους αμφισβητίες τους. Ο Luka Modric, στα 36 του πλέον, καθώς και οι Toni Kroos και Casemiro -32 και 29 αντίστοιχα- ωριμάζουν σαν το παλιό καλό κρασί που θα έλεγε και ένα από τα πιο συνηθισμένα ποδοσφαιρικά κλισέ.

> Διάβασε ακόμη: Η επόμενη Λίβερπουλ του Jürgen Klopp

Ναι, ξέρω. Δεν είναι ένα τρίο που θα πιέσει ασφυκτικά ή θα ταλαιπωρεί τους αντιπάλους για 90 λεπτά. Αλλά είναι μία σημαντική δύναμη που μπορεί να κάνει κάτι πολύ πιο καθοριστικό: Να ελέγξει το ρυθμό με τον τρόπο της, σε οποιοδήποτε ματς, οποιωνδήποτε συνθηκών.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.