Ο Jamal Crawford χόρευε στο παρκέ

O J Crossover ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τα παρκέ και το μπάσκετ αποχαιρετά έναν αληθινό καλλιτέχνη.

Ανήμερα των 42ων γενεθλίων του, την περασμένη Δευτέρα, ο Jamal Crawford ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση και τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, με το παιχνίδι να χάνει έναν από τους αυθεντικότερους ballers που είδε ποτέ. 

"Goodbye to the game, all the spoils the adrenaline rush” έγραψε στα social media o πρώην γκαρντ των Chicago Bulls, New York Knicks, Golden State Warriors, Atlanta Hawks, Portland Trail Blazers, Los Angeles Clippers, Minnesota Timberwolves, Phoenix Suns και Brooklyn Nets, δανειζόμενος τον στίχο από το December 4th του Jay-Z.

Ο θρύλος του J Crossover

Ο Jamal Crawford γεννήθηκε στις 20 Μαρτίου 1980 στην μπασκετούπολη του Σιάτλ -που όλοι ασφαλώς περιμένουν να επιστρέψει με δική της ομάδα στο ΝΒΑ- και πήγε σχολείο στο Rainier Beach High. Για την ιστορία, το συγκεκριμένο high school έχει βγάλει μερικούς ακόμη χαρισματικούς ΝΒΑers όπως οι Doug Christie, Nate Robinson, Terrence Williams, Kevin Porter Jr. και Dejounte Murray. 

Από την πόλη της δυτικής όχθης άλλωστε και τα ανοιχτά της γήπεδα έχουν προέλθει και μερικοί ακόμη αρτίστες/πιστοί ακόλουθοι του δόγματος shoot-first (πέρα από τους προαναφερθέντες): Isaiah Thomas, Jason Terry και Aaron Brooks.

> Διάβασε ακόμη: Μία ιδιοφυΐα που λέγεται Milos Teodosic

Μετά το σχολείο, κέρδισε υποτροφία για το University of Michigan, παίζοντας όμως μόλις για μία χρονιά με τους Wolverines στο NCAA, υπό τις οδηγίες του coach Brian Ellerbe. Δήλωσε υποψηφιότητα στο draft του 2000 και επιλέχθηκε στο νο.8 από τους Cleveland Cavaliers αλλά έγινε αμέσως ανταλλαγή στο Σικάγο και τους Bulls.

Εκτός από τους Ταύρους, έπαιξε σε 8 ακόμη ομάδες κατά τις 21 σεζόν του στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη. Τι αφήνει πίσω του ο ύψους 1,96 μ. γκαρντ; 19.419 πόντους (14,6 κατά μ.ο.), τρία βραβεία Καλύτερου Έκτου Παίκτη -ο μοναδικός στην ιστορία του ΝΒΑ μαζί με τον Lou Williams-  και, κυρίως, πάρα πολλά highlights, ικανά να κάνουν ακόμη και τον πιο μετριοπαθή φίλαθλο να σηκωθεί από τη θέση του. Τι εννοώ; Να πέσει το βίντεο: 

Προσωπικά, λάτρευα κάθε τί στο παιχνίδι του Crawford. Κυρίως γιατί είχε πίσω του, πέρα από άφθονο ταλέντο και προσωπικότητα, σχεδόν όλη την ιστορία της streetball σκηνής του Σιάτλ. Επιδεικτικά crossovers, ευελιξία, έμπνευση και αλητεία.

> Διάβασε ακόμη: Κάποιοι παράξενοι κανονισμοί του NCAA

Ας παίξουν άλλοι άμυνα, ας κάνουν άλλοι τα σκριν. Ή όπως συνηθίζουν να τονίζουν και πολλοί αθλητικογράφοι στη χώρας μας με ειδίκευση στην πορτοκαλί μπάλα: "Τα μικρά πραγματάκια που δε φαίνονται στη στατιστική". Ναι, ok, καλά είναι κι αυτά, απολύτως χρήσιμα. Αλλά η μπάλα πρέπει κάποια στιγμή να μπαίνει και στο καλάθι. 

Ο Jamal Crawford χόρευε στο παρκέ
ΤΖΑΜΑΛ ΚΡΟΦΟΡΝΤ ΓΚΙΦ 1

Το μπάσκετ είναι ένα σπορ που ο αθλητής έχει τη δυνατότητα να κάνει πραγματική επίδειξη των χαρισμάτων του, σε βαθμό σχεδόν όμοιο με αυτόν του ποδοσφαίρου. Και ο J Crossover λάτρευε να το κάνει. Σχεδόν όσο λάτρευε και το ίδιο το παιχνίδι.  

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος