Ποιον να υποστηρίξεις στον τελικό του Europa League

Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Ρέιντζερς διεκδικούν το τρόπαιο στο Ramón Sánchez-Pizjuán της Σεβίλλης. Και το ποδοσφαιρικό κοινό μάλλον δεν ξέρει πώς να το διαχειριστεί.

Στις 28 Μαΐου και τον τελικό του Champions League θα βρεθούν αντιμέτωπες η Λίβερπουλ με την Ρεάλ Μαδρίτη και το ποδοσφαιρικό κοινό έχει κάνει την επιλογή για το ποιον θα στηρίξει, καθώς τα δύο τεράστια clubs έχουν σημαντική βάση οπαδών, σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Τι γίνεται όμως με τον αποψινό τελικό του Europa League, στον οποίο θα αναμετρηθεί ένα μάλλον ασυνήθιστο ζευγάρι ομάδων;

Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Ρέιντζερς αναμετρώνται με φόντο το δεύτερο τη τάξει ευρωπαϊκό τρόπαιο και εμείς προσπαθούμε να καταλήξουμε ποιον πρέπει να υποστηρίξεις και γιατί.

Γιατί να είσαι με την Άιντραχτ

Οι Κοκκινόμαυροι της Φρανκφούρτης έχουν στις τάξεις τους ποδοσφαιριστές από 17 διαφορετικές χώρες (Αυστραλία, Αυστρία, Βραζιλία, Βουλγαρία, Κολομβία, Κροατία, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιαπωνία, Μαρόκο, Ολλανδία, Νορβηγία, Πορτογαλία, Σερβία, Ελβετία, ΗΠΑ) και έχουν την ευκαιρία να γίνουν η πρώτη γερμανική ομάδα που θα κατακτήσει το τρόπαιο στην Europa League era. 

Είναι η αγαπημένη ομάδα του πιλότου της Φόρμουλα 1 Sebastian Vettel, ο οποίος -όπως και πολλοί ακόμη φίλαθλοι- λατρεύει να βλέπει το μαχητικό σύνολο του Oliver Glasner. Highlight της σεζόν έως τώρα είναι η εμφάνιση στο Καμπ Νου και η πρόκριση στα ημιτελικά απέναντι στην Μπαρτσελόνα, που συνοδεύτηκε μάλιστα από την έντονη παρουσία των οπαδών της στην Βαρκελώνη.

Τέλος, είναι ένα club που δεν έχει παίξει ποτέ στο Champions League. Αν κερδίσει απόψε, προκρίνεται αυτομάτως στη διοργάνωση της επόμενης σεζόν.

Γιατί να είσαι με την Ρέιντζερς

Η ομάδα της Γλασκώβης έχεις στις τάξεις της παίκτες από 12 διαφορετικά έθνη (Κολομβία, Κροατία, Αγγλία, Φινλανδία, Ακτή Ελεφαντοστού, Γερμανία, Τζαμάικα, Νιγηρία, Βόρεια Ιρλανδία, Σκωτία, ΗΠΑ, Ουαλία και Ζάμπια). Ασφαλώς μιλάμε για ένα σύλλογο με τεράστιο legacy (ιδρύθηκε το 1872), που είναι και ένας από τους παλαιότερους σε όλη την Ευρώπη.

Διαθέτει μία εξαιρετικά πλούσια τροπαιοθήκη με 55 Πρωταθλήματα και 33 Κύπελλα Σκωτίας, καθώς και ένα Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης, ακριβώς πριν μισό αιώνα (1972). Έχει μάλιστα φτάσει σε έναν τελικό του Κυπέλλου UEFA - της διοργάνωσης-προκατόχου του Europa League.

Το σύνολο του Giovanni van Bronckhorst (ο οποίος διαδέχθηκε τον Steven Gerrard στην τεχνική ηγεσία) θεωρείται το outsider του αποψινού τελικού και είναι από τις ομάδες που ενθουσιάζουν αυτούς που λατρεύουν τις ομάδες με never-say-die πνεύμα.

Για την ιστορία, διάσημοι οπαδοί της είναι ο σεφ/restaurateur/παρουσιαστής Gordon Ramsay (που έπαιζε και μπάλα εκεί στα νιάτα του) και ο Angus Young των AC/DC.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Emmanuel Macron έπαιξε μπάλα, έβαλε πέναλτι και κάποιοι τον 'κράζουν'

Έπιασε άραγε τον τερματοφύλακα στον ύπνο ή μήπως "ροχάλιζε" επίτηδες;

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear