Anthony Davis, δια πυρός και σιδήρου

Τα 30 του κλείνει σήμερα ο Anthony Davis, ένας από τους πιο πληθωρικούς παίκτες της γενιάς του.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι όταν ακούς το όνομα του Anthony Davis; Το 'ταλαντούχος' είναι σίγουρα μικρό για να τον περιγράψει. Τόσο αυτόν, όσο και τα κατορθώματά του. Ο ψηλός των Λέικερς είναι για παραπάνω από μία δεκαετία ένας από τους πιο πληθωρικούς παίκτες της λίγκας, κατέκτησε το πολυπόθητο δακτυλίδι το 2020, όμως έκτοτε ταλαιπωρείται συνεχώς. Μαζί και η ομάδα του. Ο Anthony Davis κλείνει σήμερα τα 30 του χρόνια και προσπαθεί να... παραμείνει στην ελίτ. 

Γεννήθηκε μια μέρα σαν κι αυτή, στις 11 Μαρτίου 1993 στο Σικάγο και σπούδασε στο κολέγιο του Κεντάκι, μερικά χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του. Έπαιξε μόλις μια σεζόν στο NCAA, όμως του ήταν αρκετή για να γράψει μερικά σπουδαία ρεκόρ. Ο γνωστός για την έντονη τριχοφυία στα φρύδια του, κατέκτησε το πρωτάθλημα, όντας ο καλύτερος παίκτης του Final 4, ήταν ο καλύτερος παίκτης της χρονιάς, μέλος της καλύτερης αμυντικής πεντάδας και έσπασε και το ρεκόρ των μπλοκ στο πρωτάθλημα. Ε, όλα αυτά ήταν αρκετά για να τον στείλουν αμέσως στο NBA.

Το εντυπωσιακό ξεκίνημα

Το 2012 λίγο πριν γίνει Νο.1 draft με τους Χόρνετς, ο Mike Krzyzewski, συντοπίτης και μεγάλος φαν του, τον κάλεσε στην Team USA για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Ο Davis έδειξε στην παγκόσμια σκηνή το τι είναι ικανός να κάνει. Η rookie του σεζόν ήταν μέτρια, ωστόσο από τη sophomore χρονιά και έπειτα ήταν πραγματικός κυρίαρχος. Το χαμηλό σχετικά επίπεδο των Χόρνετς τον μετέτρεψε σε Franchise Player ήδη από τα 20 του.

Έγινε All-Star και μέλος της καλύτερης πεντάδας του πρωταθλήματος και όλα αυτά όντας ίσως ο καλύτερος αμυντικός ψηλός του πλανήτη. Σημείωνε περισσότερους από 20 πόντους και μάζευε περισσότερα από 10 ριμπάουντ ανά παιχνίδι για 6 χρονιές, ωστόσο μόνο δύο από αυτές κατάφερε να βρεθεί στα Playoffs και η ρετσινιά του παίκτη που δεν μπορεί να οδηγήσει μακριά την ομάδα του, είχε κολλήσει.

Οι Λέικερς, το πρωτάθλημα και οι τραυματισμοί

Το καλοκαίρι του 2019 ο "φρύδιας" βρέθηκε στους Λέικερς, στο πλευρό του LeBron James για να διαψεύσει τα κακώς κείμενα. Και το έκανε με κρότο. Οι Λιμνάνθρωποι κατέκτησαν το 15ο τους πρωτάθλημα με αναπόσπαστο κομμάτι τον Davis και τότε έδειχναν ικανοί να δημιουργήσουν δυναστεία.

Το ίδιο καλοκαίρι τον χρυσοπλήρωσαν με 190 εκατομμύρια για 5 χρόνια, έτσι ώστε να μην κάνει δεύτερες σκέψεις. Όμως λίγο αργότερα ξεκίνησαν οι στραβές. Τις επόμενες δύο σεζόν έχασε συνολικά περισσότερα από 75 παιχνίδια και οι Λέικερς έμοιαζαν περίγελος δίχως αυτόν.

Ο LeBron James έσπασε φέτος το απόλυτο ρεκόρ πόντων στην ιστορία, πολύ νωρίτερα από ότι περίμενε, καθώς εξαιτίας της απουσίας του Davis, πήρε την ομάδα στις πλάτες του. Τώρα, με τον James εκτός, ο 30χρονος πλέον σέντερ καλείται να κάνει το ίδιο και να στείλει την ομάδα του στην Post Season. Φέτος, σκοράρει 26.5 πόντους ανά παιχνίδι και μαζεύει 12.5 ριμπάουντ (Career High) και όταν είναι υγιής, ξεχωρίζει. Το μόνο δώρο που χρειάζεται είναι αυτό λοιπόν. Την υγεία του. 
 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος