Το τέλος μίας εποχής στο ΝΒΑ

LeBron James και Kevin Durant δε θα βρίσκονται στον δεύτερο γύρο των playoffs μετά από 17 συνεχόμενα χρόνια. Και αυτό ίσως να σημαίνει πολλά.

Η σκούπα των Boston Celtics επί των Brooklyn Nets για τον πρώτο γύρο των playoffs του ΝΒΑ, συμπληρωματικά με τον αποκλεισμό των Los Angeles Lakers από αυτά, νωρίτερα, σήμανε κάτι ξεχωριστό για το καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη: Για πρώτη φορά μετά από 17 ολόκληρα χρόνια, τόσο ο LeBron James όσο και ο Kevin Durant δε θα αγωνιστούν στον δεύτερο γύρο. 

Μία καινούρια πραγματικότητα

Το συγκλονιστικό γεγονός -ή απλά η ίδια η πραγματικότητα- έχει κάνει ειδικούς και φιλάθλους να συζητούν για μία νέα εποχή στη λίγκα, κατά την οποία δύο από τους κορυφαίους παίκτες του 21ου αιώνα αλλά και όλων των εποχών, αρχίζουν να βγαίνουν από το κάδρο των πρωταγωνιστών.

> Διάβασε ακόμη: Μετά τον Gary Payton, o Marcus Smart

Μεταξύ 2011 και 2018, ο James έπαιξε 8 συνεχόμενους Τελικούς, κερδίζοντας 3 τίτλους, συν έναν ακόμη με τους Lakers στη Φούσκα, το 2020. Ο KD από την πλευρά του πήρε back-to-back πρωταθλήματα με τους εξωγήινους Golden State Warriors, το 2017 και το 2018 (χάνοντας βέβαια το 2016), ενώ νωρίτερα είχε φτάσει μέχρι την πηγή -χωρίς να πιει νερό- με τους Oklahoma City Thunder, το 2012. 

Τόσο οι Lakers όσο και οι Nets μπήκαν στη σεζόν με ρόστερ που προκαλούν δέος, τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο, και με σκοπό να κυριαρχήσουν. Η ομάδα του ΛΑ ενέταξε στις τάξεις της τους Carmelo Anthony, Russell Westbrook και Dwight Howard, ώστε να πλαισιώσουν και να βοηθήσουν σημαντικά τους James και Anthony Davis.

Οι τραυματισμοί του AD και του Βασιλιά όμως επηρέασαν σημαντικά την προσαρμογή των προαναφερθέντων αλλά και τη γενικότερη αγωνιστική εικόνα των Λιμνάνθρωπων. Συνδυαστικά με την μάλλον κακή εικόνα του Westbrook, η καταστροφή δεν άργησε να έρθει. 

Η ομάδα του Μπρούκλιν από την άλλη, είχε να αντιμετωπίσει στη μέση της σεζόν τη φυγή του James Harden για τους Philadelphia 76ers, με αντάλλαγμα τον Ben Simmons. Το trade αποδεικνύεται έως τώρα ένα μεγάλο κάζο για τους Nets.

Η επόμενη ημέρα

Η επιστροφή των Warriors, η εκρηκτική άνοδος του Ja Morant που πρόσφατα κέρδισε το βραβείο του πιο Βελτιωμένου Παίκτη και η κυριαρχία του Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι ξεκάθαρα σημάδια πως έχουμε αλλαγή σελίδας.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NBA (@nba)

Ο James και ο Durant πολύ δύσκολα θα ξαναβρούν το δρόμο για τους Τελικούς, τουλάχιστον σε άκρως πρωταγωνιστικούς ρόλους. Ειδικά από τη στιγμή που η συνταγή των superteams δείχνει να έχει ξεπεραστεί. 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος