Στο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός πάντα υπάρχει κίνητρο

Ο Παναθηναϊκός θέλει να βάλει τέλος στο σερί των Ερυθρόλευκων και να στείλει μήνυμα ενόψει της Basket League.

Υπό άλλες συνθήκες το παιχνίδι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό για την 32η αγωνιστική της Euroleague θα συζητιόταν μέρες πριν, ωστόσο φέτος τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην πρώτη θέση της κατάταξης, έχοντας εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας ενόψει των Playoffs, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει εδώ και μήνες αποκλειστεί από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Δεν παύει ωστόσο να είναι ένα αιώνιο ντέρμπι και τα φώτα του ευρωπαϊκού μπάσκετ θα στραφούν στο κατάμεστο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. 

Η προετοιμασία για το ντέρμπι

Ο Παναθηναϊκός εμφανίζεται αισθητά καλύτερος στην Ευρώπη σε σχέση με την Basket League, καθώς το μεγαλύτερο ρόστερ ευνοεί τον Χρήστο Σερέλη και κάνει όλους να φαίνονται καλύτεροι. Ο Matt Thomas, που ουσιαστικά είναι η ευρωπαϊκή προσθήκη, δίνει περισσότερους χώρους στους γκαρντ των Πρασίνων και μεγαλώνει το γήπεδο για όλους, κάτι που φάνηκε και κόντρα στην Μπάγερν. Το "Τριφύλλι" εμφανίζεται λοιπόν "διπρόσωπο" σε Ελλάδα και Euroleague και θέλει να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις, για να κλείσει όσο το δυνατόν ευνοϊκότερα τη σεζόν. Στο ΣΕΦ παίζει και για το γόητρο καθώς άπαντες στον Παναθηναϊκό θέλουν να βάλουν τέλος στο σερί 12-0 του αιωνίου αντιπάλου και παράλληλα να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα ενόψει συνέχειας. 

Ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα της Βιλερμπάν στο ΣΕΦ το βράδυ της Τετάρτης, εξασφάλισε και μαθηματικά το πλεονέκτημα έδρας και επόμενος στόχος του στα εναπομείναντα παιχνίδια είναι να κλείσει τη Regular Season στην πρώτη θέση και να φορμαριστεί ενόψει Playoffs. 
Για το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό θεωρείται αμφίβολη η συμμετοχή του Canaan, ο οποίος ταξίδεψε στις ΗΠΑ για τη γέννηση του παιδιού του, ενώ ο Moustapha Fall ταλαιπωρείται από ίωση και δεν αγωνίστηκε στο παιχνίδι της Τετάρτης. Κατά τα άλλα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε όλους τους παίκτες του να σκοράρουν με αντίπαλους τους Γάλλους και μοίρασε το χρόνο, για να τους έχει όλους "φρέσκους" στο εν λόγω ντέρμπι. 

Οι Πειραιώτες κέρδισαν στο ΟΑΚΑ πριν από δύο εβδομάδες για την Basket League, ωστόσο δυσκολεύτηκαν αρκετά και έδειξαν ότι η έλλειψη κινήτρου μπορεί να τους βάλει δύσκολα. Στο ΣΕΦ την Παρασκευή (21:00) θέλουν να διευρύνουν το σερί τους στο 13-0, να κάνουν άλλο ένα βήμα για την πρωτιά στην κανονική διάρκεια της Euroleague και να δώσουν χαρά στον κόσμο τους που μέσα σε 5 ώρες έκανε ανάρπαστα τα εισιτήρια για το ντέρμπι. Τι μέλλει γενέσθαι, θα το δούμε στο παρκέ. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος