Η καλύτερη free agency στην ιστορία του NBA

Μία από τις συναρπαστικότερες χρονιές στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ ακολουθείται από μία εξίσου εντυπωσιακή μεταγραφική περίοδο.

Εδώ και λίγες εβδομάδες, οι Toronto Raptors είναι οι νέοι πρωταθλητές του ΝΒΑ κατακτώντας τον πρώτο τίτλο της ιστορίας τους και δίνοντας ένα νέο ενδιαφέρον στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη. Από την επόμενη όμως κιόλας ημέρα, όλοι στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού ξεκίνησαν να μιλούν για κάτι άλλο: Την πιο ενδιαφέρουσα off season της ιστορίας.

Πολλά εκ των κορυφαίων ονομάτων του ΝΒΑ θα αγωνίζονται με διαφορετική φανέλα την επόμενη σεζόν, ενώ αρκετές ομάδες μοιάζουν να αλλάζουν επίπεδο. Το Esquire κάνει μία πρώτη καταγραφή των κερδισμένων και των χαμένων της free agency -μέχρι στιγμής- η οποία συνεχίζεται με καταιγιστικούς ρυθμούς.

Νικητές

Οι Brooklyn Nets

Οι προσθήκες των Kyrie Irving και Kevin Durant (παρά το πρόβλημα τραυματισμού του και το άγνωστο χρονικό περιθώριο επανόδου) είναι δεδομένο ότι αλλάζουν σημαντικά τις ισορροπίες τόσο στην Ανατολική Περιφέρεια όσο και σε ολόκληρη τη λίγκα. Μην ξεχνάς πως πρόκειται για μία ομάδα που κέρδισε μόλις 28 παιχνίδια πριν δύο χρόνια. Εκτός αυτών όμως, οι Nets απέκτησαν επίσης τους DeAndre Jordan και Garrett Temple, ενισχύοντας το βάθος και την ποιότητα που έχουν δημιουργήσει από την περασμένη σεζόν στο ρόστερ τους, κάτι που είναι αρκετά σημαντικό για το μέλλον του franchise. Στο Νιου Τζέρσεϊ ήδη ονειρεύονται το ασταμάτητο δίδυμο KD και Irving, ακόμη κι αν θα πρέπει να περιμένουν αρκετούς μήνες μέχρι να το δουν μαζί στο παρκέ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bleacher Report (@bleacherreport) on

Ο Jimmy Butler

Πίσω στο 2013, ο Butler δήλωνε σε συνέντευξή του στο Chicago Splash πως δεν θα φορούσε ποτέ τη φανέλα των Miami Heat. 6 χρόνια αργότερα, θα παίξει στην ομάδα της Φλόριντα. Η επιθυμία του να είναι το απόλυτο αφεντικό μίας ομάδας φαίνεται να υπερισχύει οποιασδήποτε άλλης φιλοδοξίας του. Φεύγει έτσι από το πλευρό των Joel Embiid και Ben Simmons και κατά πάσα πιθανότητα θα υπογράψει ένα maximum συμβόλαιο $142.000.000 για 4 χρόνια.

Ο DeAndre Jordan

Κέρδισε ένα τετραετές συμβόλαιο 40 εκατ. δολαρίων. Βασικός λόγος; Όχι τόσο το ότι είναι ένας από τους πιο αξιόπιστους ψηλούς του πρωταθλήματος αλλά το ότι πρόκειται για έναν από τους καλύτερους φίλους του Durant.

Οι Utah Jazz

Όσο κι αν αυτή τη στιγμή σου ακούγεται περίεργο, οι Jazz ίσως κερδίσουν στη Δύση την επόμενη χρονιά. Στο πρόσωπο του Mike Conley βρίσκουν τον ικανό πόιντ γκαρντ που μοιάζει να τους έλειπε, μαζί με έναν ακόμη σκόρερ που επίσης χρειαζόταν και δεν είναι άλλος από τον Bojan Bogdanovic. Ο Donovan Mitchell αναμένεται να παρουσιαστεί ακόμη καλύτερος με αυτούς στο πλάι του, ενώ ο coach Quin Snyder μπορεί να δοκιμάζει ακόμη πιο ευέλικτα σχήματα. Επιπλέον, η προσθήκη του φόργουορντ Ed Davis από τους Nets θεωρείται ως η ιδανικότερη επιλογή για να καλυφθεί το κενό που αφήνει ο Derrick Favors.

Οι New Orleans Pelicans

Ο Executive Vice President των Pelicans David Griffin έχει κάνει πραγματικά σπουδαία δουλειά το τελευταίο διάστημα. Εξασφάλισε το καλύτερο δυνατό deal για τον Anthony Davis, έφερε στη Νέα Ορλεάνη έναν ικανότατο σουτέρ όπως ο J.J. Redick και πόνταρε έξυπνα στον Nicolo Melli. Πιθανότατα, θα αποκτηθεί και ο Derrick Favors. Όλα τα παραπάνω, μαζί φυσικά με το νο.1 του draft Zion Williamson, καθιστούν τους Pelicans μίας από τις πιο fun to watch ομάδες της νέας σεζόν.

Η καλύτερη free agency στην ιστορία του NBA

Ο Malcolm Brogdon

Είναι δύσκολο να εγκαταλείπεις μίας ομάδα των 60+ νικών που αναμένεται να πρωταγωνιστεί και τα επόμενα χρόνια. Όταν όμως πηγαίνεις σε έναν εξίσου σταθερό οργανισμό, με σχεδόν δεδομένη την είσοδο στα play-offs, και με συμβόλαιο $85.000.000, τότε τα πράγματα γίνονται ευκολότερα. Ο 26χρονος γκαρντ και προπέρσινος Rookie of the Year θα αναλάβει τα ηνία των Pacers στο πλευρό του Victor Oladipo.

Ηττημένοι

Oι Boston Celtics

Ο Kemba Walker είναι το νέο πρόσωπο στις βασικές επιλογές των γκαρντ για την Βοστώνη, οι Celtics όμως εκτός από τον Kyrie Irving έχασαν δύο πολύτιμα μέλη του κορμού τους, τους Al Horford και Terry Rozier. Το πώς θα εμφανιστούν ακριβώς την επόμενη χρονιά παραμένει ένα μεγάλο ερωτηματικό. Δεδομένα, έχουν χάσει ένα σημαντικό μέρος του ταλέντου τους.

ΣΕΛΤΙΚΣ

Ο Derrick Rose

Μία ριψοκίνδυνη και για τις δύο πλευρές -τον παίκτη και τους Detroit Pistons που τον απέκτησαν- κίνηση. Ο μεν Rose φεύγει από ένα περιβάλλον μέσα στο οποίο μπόρεσε να παρουσιάσει τα καλύτερά του δείγματα στην μετά τους τραυματισμούς καριέρα του και υπογράφοντας ένα μάλλον μικρό συμβόλαιο ($25.000.000 για δύο χρόνια). Η ομάδα του Ντιτρόιτ από την άλλη βασίζει πολλά πάνω του αλλά είναι αμφίβολο κατά πόσο ο ίδιος ο παίκτης θα μπορέσει να ανταπεξέλθει. 

Οι New York Knicks

"Μπορεί να χάσαμε το νο.1 του draft αλλά σας ενημερώνω ότι μόλις ξεκινήσει η free agency θα κάνουμε πολύ σημαντικές και επιτυχημένες κινήσεις". Πριν λίγες εβδομάδες, ο ιδιοκτήτης των Knicks James Dolan, προσπαθούσε να καθυσηχάσει τους φίλους της ομάδας του Μεγάλου Μήλου αλλά και να δημιουργήσει προσδοκίες. Οι μεταγραφές των Julius Randle, Taj Gibson και Bobby Portis δεν μοιάζουν να είναι κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by New York Knicks 🏀 (@nyknicks) on

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Οι Milwaukee Bucks προσέφεραν ένα αρκετά μεγάλο συμβόλαιο στον Khris Middleton, κράτησαν τον George Hill και απέκτησαν τον Robin Lopez. Σε καμία περίπτωση όμως δεν δείχνουν να έχουν βρει εκείνα τα κομμάτια του παζλ που τους έλειψαν στα πρόσφατα play-offs. Κάτι που σημαίνει ότι ο MVP της φετινής κανονικής διάρκειας του ΝΒΑ θα πρέπει να ξεπεράσει, για ακόμη μία φορά, τον εαυτό του.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

O Andre Iguodala

Μετά από 5 σεζόν στους Golden State Warriors, ένα από τα πολυτιμότερα γρανάζια στη μηχανή του Steve Kerr, έγινε μέρος ενός πολύπλοκου trade που φέρνει στο Όκλαντ τον D'Angelo Russell και στέλνει τον Iguodala στο υπό ολική αναδόμηση Μέμφις. Σίγουρα όχι και η καλύτερη δυνατή εξέλιξη για ένα παίκτη που έδωσε τα πάντα για τους Warriors.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bleacher Report (@bleacherreport) on

Ασφαλώς, το μεταγραφικό παζάρι συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς στο ΝΒΑ, με περιπτώσεις όπως αυτές του Kawhi Leonard ή τις επόμενες κινήσεις των Lakers και των 76ers να βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Πραγματικά τίποτα δεν θα μας εκπλήξει τις ερχόμενες εβδομάδες. Σε κάθε περίπτωση, το ενδιαφέρον για την επόμενη σεζόν βρίσκεται ήδη σε δυσθεώρητα επίπεδα.


Κεντρική φωτογραφία © YouTube

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Joel Embiid μόλις αποκάλυψε πως πάσχει από παράλυση Bell

"Είχα άσχημες ημικρανίες και νόμιζα ότι δεν ήταν τίποτα...".

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Emmanuel Macron έπαιξε μπάλα, έβαλε πέναλτι και κάποιοι τον 'κράζουν'

Έπιασε άραγε τον τερματοφύλακα στον ύπνο ή μήπως "ροχάλιζε" επίτηδες;

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.