Το βράδυ της 24ης Φεβρουαρίου ήταν ιδιαιτέρως φορτισμένο στο Staples Center του Λος Άντζελες. Εκεί συγκεντρώθηκαν παλιοί συμπαίκτες, προπονητές και φίλοι του Kobe Bryant για να τιμήσουν τη μνήμη του Black Mamba καθώς και της 13χρονης κόρης του, Gianna, που έχασαν τη ζωή τους το πρωί της Κυριακής 26 Ιανουαρίου 2020 έπειτα από την πτώση του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν, στην περιοχή Calabasas της Καλιφόρνια.

Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν και ο Shaquille O'Neal, ο οποίος παρά την άσπονδη συνύπαρξη με τον Kobe στους Lakers, τον αντιμετώπιζε πάντοτε σαν το μικρό του αδερφό.

Ο Shaq πήρε τον λόγο και μεταξύ άλλων ανέφερε: "Mamba, έφυγες από κοντά μας πάρα πολύ νωρίς. Το επόμενο κεφάλαιο στη ζωή σου μόλις άνοιγε. Αλλά είναι η στιγμή μας να συνεχίσουμε το legacy που αφήνεις. Θα πάρουμε τις συμβουλές και τη σοφία σου και θα τις χρησιμοποιήσουμε για να επουλώσουμε τις πληγές μας. Με καθησυχάζει το γεγονός πως όση ώρα εμείς εδώ μιλάμε, εσύ θα έχεις πάρει την Gigi από το χέρι και θα πηγαίνετε στο πλησιέστερο γήπεδο".

Εκτός αυτών, αποκάλυψε και μία ιστορία από τα αποδυτήρια των Lakers: "Πολλοί παίκτες μου έκαναν παράπονα, ξέρεις, Shaq, ο Kobe δεν δίνει πάσες. Εγώ του είπα πως δεν υπάρχει Εγώ στην ομάδα αλλά Εμείς. Τότε μου απάντησε απλά δεν υπάρχει Εγώ στην ομάδα αλλά είμαι Εγώ καρ...η. Από εκείνη τη στιγμή κέρδισε το σεβασμό μου". Κλείνοντας, υποσχέθηκε να μάθει τις κινήσεις του στις τρεις άλλες κόρες του Kobe, Natalia, Bianca και Capri: "Υπόσχομαι ωστόσο ότι δεν θα τις διδάξω τη δική μου τεχνική στις ελεύθερες βολές" συμπλήρωσε ο Diesel προκαλώντας χαμόγελα στο κοινό.

Ακόμη πιο ιδιαίτερη ήταν η ομιλία του Michael Jordan. Ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών, εμφανώς συγκινημένος, τόνισε ανάμεσα σε πολλά: "Στο μπάσκετ, στην οικογένεια, στην ίδια τη ζωή, ο Kobe τα έδωσε όλα. Δεν κράτησε τίποτα για τον ίδιο. Πολλοί μπορεί να εκπλαγείτε αλλά ήμασταν πολύ στενοί φίλοι. Τον είχα σαν μικρό αδερφό. Ξέρεις, καμιά φορά τα μικρότερα αδέρφια μπλέκονται με τα πράγματά σου, φορούν τα ρούχα και τα παπούτσια σου. Είναι κάτι ενοχλητικό, αν μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτή τη λέξη. Αλλά όλο αυτό εξελίχθηκε σε αγάπη με το πέρασμα του χρόνου στην δική μας περίπτωση. Συνήθιζε να μου στέλνει μηνύματα, οποιαδήποτε ώρα και να μοιράζεται το πάθος του για το παιχνίδι μαζί μου. Συζητούσαμε ωστόσο για τα πάντα. Ήθελε να γίνει ο καλύτερος παίκτης όσο ήταν εν ενεργεία αλλά και ο καλύτερος άνθρωπος, όταν αποσύρθηκε. Όταν πέθανε ο Kobe Bryant, πέθανε και ένα δικό μου κομμάτι. Και κοιτάζοντας μέσα σε αυτόν εδώ τον χώρο αλλά και οπουδήποτε αλλού στον πλανήτη, όλοι νιώθουν κάπως έτσι".

Τη δική του ξεχωριστή ατάκα όμως είχε και ο Air, που δεν έχασε την ευκαιρία να αυτοσαρκαστεί, με μπόλικα δάκρυα στα μάτια: "Μου την έφερε. Θα πρέπει να βλέπω άλλο ένα meme με εμένα να κλαίω", με μία σαφή συσχέτιση με το περίφημο viral meme από την είσοδο του MJ στο Hall of Fame, πίσω στο 2009.

Οι Vlade Divac και Luke Walton τη στιγμή που εισέρχονται στο Staples Center.
"Να διασκεδάζετε στον Παράδεισο μέχρι να ξαναβρεθούμε" ανέφερε μεταξύ άλλων στη σπαρακτική ομιλία της η Vanessa Bryant.
Ο Snoop Dogg έδωσε και αυτός το παρών στο Staples Center.
O Phil Jackson και δίπλα του ο Anthony Davis.
O Chauncey Billups και η Queen Latifah.
Η Jennifer Lopez μαζί με τον σύντροφό της Alex Rodriguez.
Το "8" και το "24" θα βρίσκονται για παντα στην οροφή του Staples Center.

 


Διάβασε ακόμη για τους Heat που απέσυραν τη φανέλα του κορυφαίου Dwyane Wade, τι έμαθε η ζωή και το μπάσκετ στον Julius Erving και τη μεγάλη περιπέτεια του Γιώργου Πρίντεζη.


φωτογραφίες ©Getty Images