Όπως και σε κάθε άλλη πτυχή της ζωής, έτσι και στον αθλητισμό, το timing σημαίνει τα πάντα. Αυτό σκέφτηκε και ο Tom Brady, ανακοινώνοντας την ημέρα του Αγίου Πατρικίου την αποχώρησή του από τους New England Patriots και τη Βοστώνη. Ο 43χρονος quarterback έγινε θρύλος του πρωταθλήματος αλλά και του ίδιου του σπορ με τους Patriots, κατακτώντας 6 φορές το Super Bowl και 4 βραβεία MVP σε αυτό. 

"Απόλαυσα κάθε στιγμή και άρπαξα κάθε ευκαιρία που είχα όντας μέλος αυτής της ομάδας. Σας αγαπώ όλους για αυτό. Η ομάδα μας είναι πάντοτε ένα πρότυπο για τον ίδιο τον αθλητισμό και ξέρω ότι θα συνεχίσει να κάνει πάντοτε ακριβώς το ίδιο. Αν και το ταξίδι μου στο αμερικανικό ποδόσφαιρο θα συνεχιστεί αλλού, εκτιμώ αφάνταστα τα όσα ζήσαμε και είμαι ευγνώμων για τα απίστευτα επιτεύγματα που πετύχαμε" ανέφερε μεταξύ άλλων στην αποχαιρετιστήρια δήλωσή του, πριν αποκαλυφθεί ποιος θα είναι ο επόμενος σταθμός της καριέρας του. 

Ο Tom Brady θα αγωνίζεται από εδώ και στο εξής στους Tampa Bay Buccaneers, οι οποίοι του προσέφεραν συμβόλαιο ύψους $30.000.000/έτος. Όλοι, περιμένουν να δουν τη συνύπαρξή τους με τους σταρ των Bucs Chris Godwin και Mike Evans, που σίγουρα θα είναι ενδιαφέρουσα.

 

Ο μύθος του Tom Brady ξεπερνά κατά πολύ τα όρια του American Football, όντας ένας από τους πιο πολυσυζητημένους αθλητές του κόσμου. Θα μπορούσαμε να πούμε πως αποτελεί για τους New England Patriots και το αμερικάνικο ποδόσφαιρο ό,τι ο Michael Jordan για τους Chicago Bulls και το μπάσκετ των 90s ή ο Pele για την εθνική Βραζιλίας και το ίδιο το ποδόσφαιρο από το 1950 μέχρι το 1970.

Ναι, ακριβώς αυτή είναι η επιρροή του. Με μια σημαντική διαφοροποίηση: Ξεχωρίζει σε ένα άθλημα που απασχολεί αποκλειστικά τις ΗΠΑ. Κι όμως, τον γνωρίζουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Το γεγονός δε, πως σε λίγους μήνες (είναι γεννημένος στις 3 Αυγούστου 1977) κλείνει τα 43 γιγαντώνει ακόμη περισσότερο το legacy του.

Έχοντας κερδίσει τα πάντα στην καριέρα του -αλλά και στην προσωπική του ζωή, έχοντας στο πλάι του μία από τις ομορφότερες γυναίκες του κόσμου, τη Gisele Bundchen- θα μπορούσε να πει κάποιος ότι μπορεί να σταματήσει. Ο ίδιος όμως φαίνεται να αναζητά και να βρίσκει νέα κίνητρα. Ίσως έχει βάλει στόχο να κερδίσει ακόμη περισσότερα Super Bowls και στην πέμπτη δεκαετία της ζωής του. Αυτή τη φορά όμως με τα χρώματα των Tampa Bay Buccaneers.


Διάβασε ακόμη για το νέο αφεντικό του NFL Patrick Mahomes, το Euro 2020 που γίνεται Euro 2021, το μοιραίο αυτογκόλ του Andres Escobar και τον πιο πιστό οπαδό Spike Lee.


φωτογραφίες ©Getty Images