5 απίθανοι αγώνες του Michael Jordan δωρεάν στο Youtube

Αν σου λείπει η δράση του NBA, μπορείς να χαλαρώσεις βλέποντας τα καλύτερα ματς του Air.

Αν το ίντερνετ και ειδικότερα τα social media είχαν τη σημερινή τους μορφή πίσω στα 90s, o Michael Jordan θα γίνει συντρίψει τον όρο viral. "Αν υπήρχε το Twitter, θα είχε κρασάρει με τα #MichaelJordan, #Air" έγραφε πίσω στο 2017 η Rhiannon Walker στο The Undefeated και έχει απόλυτο δίκιο. Πλέον, ζούμε στην εποχή όπου οι διαδικτυακές υπηρεσίες φτάνουν σε κάθε σπίτι και αυτό -δεδομένης και της καραντίνας λόγω κορονοϊού- σου δίνει την ευκαιρία να δεις κάποια από τα κορυφαία ματς του καλύτερου μπασκετμπολίστα όλων των εποχών.

The Shrug game

3 Ιουνίου 1992. Στο πρώτο παιχνίδι των τελικών, οι Chicago Bulls αντιμετωπίζουν στο Chicago Stadium τους Portland Trail Blazers του Clyde Drexler. Ο μελλοντικός συμπαίκτης του Air στην αυθεντική Dream Team που θα παρουσιαζόταν λίγες εβδομάδες αργότερα στην Ολυμπιάδα της Βαρκελώνης, θεωρούνταν ένας από τους κορυφαίους παίκτες της λίγκας. Επομένως, από πολλούς η σειρά των τελικών ήταν και μία προσωπική κόντρα των δύο τεράστιων γκαρντ. Σε αυτό το ματς, ο MJ σημείωσε 39 πόντους και μοίρασε 11 ασίστ.

5 απίθανοι αγώνες του Michael Jordan δωρεάν στο Youtube

Μεταξύ άλλων, έβαλε 6 συνεχόμενα τρίποντα. Μετά το τελευταίο εύστοχο σουτ, μας έδωσε μία από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές της ιστορίας του ΝΒΑ. Και έδειξε στον Drexler αλλά και σε όλο τον πλανήτη πώς πρόκειται να τελειώσει το παιχνίδι αλλά και γενικότερα η σειρά των τελικών.

To career high

Στις 28 Μαρτίου του 1990, οι Cleveland Cavaliers φιλοξενούν στο Richfield Coliseum τους Chicago Bulls. Ήταν το παιχνίδι όπου ο Jordan θα σημείωνε το προσωπικό του ρεκόρ σε πόντους, πετυχαίνοντας 69, με 23/37 σουτ. Στη στατιστική του υπήρχαν ακόμη 18 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 4 κλεψίματα και 1 τάπα. Καθόλου άσχημα.

Καλωσόρισμα στο Madison Square Garden

Στις 29 Μαρτίου 1995, έπειτα από 17 μήνες αποχής από το σπορ και μόλις 11 ημέρες από το περίφημο "I'm back", ο Jordan θα αγωνιστεί με τους Bulls στο σπουδαιότερο γήπεδο του κόσμου, το Madison Square Garden της Νέας Υόρκης. Εκεί, σκληροτράχηλοι τύποι όπως ο John Starks, ο Charlie Ward, ο Derek Harper και ο Charles Oakley τον περίμεναν για να τον "καλωσορίσουν" πίσω στη λίγκα. Τα πράγματα δεν πήγαν ακριβώς όπως θα ήθελαν, με τον MJ -που φορά το νο.45 πια- να βάζει 55 π. και να δίνει την ασίστ για το νικητήριο καλάθι στον Bill Wennington.

Show απέναντι στους Phoenix Suns

Έχοντας κερδίσει τους τίτλους του 1991 και του 1992, οι Bulls βρίσκονται στους τελικούς του 1993 απέναντι στους εξαιρετικούς Phoenix Suns των Kevin Johnson, Dan Majerle και Charles Barkley, έτοιμοι να γίνουν η πρώτη ομάδα του πρωταθλήματος μετά τους Boston Celtics των 60s και τους Minneapolis Lakers των 50s που κατακτά 3 συνεχόμενους τίτλους.

ΜΠΑΡΚΛΕΪ ΚΑΙ ΤΖΟΡΝΤΑΝ

Το όλο θέμα είναι μία προσωπική υπόθεση του MJ, που ολοκληρώνει τη σειρά με μέσους όρους 41 π., 8,5 ρ. και 6,3 ασ. Highlight το τέταρτο ματς. Αφού έχει προηγηθεί μία νίκη των Suns και κάποιες προκλητικές δηλώσεις των Barkley και Johnson, ο Air σταματά στους 55 πόντους.

51 στα 38

Το ημερολόγιο έδειχνε 29 Δεκεμβρίου του 2001, όταν στο MCI Center της Ουάσινγκτον, οι Wizards υποδέχονταν τους Charlotte Hornets. Το κλίμα ήταν γενικά ψυχρό για τους φίλους των γηπεδούχων: Στο προηγούμενο ματς εναντίον των Indiana Pacers, δύο ημέρες πριν, ο MJ είχε πετύχει μόλις 6 πόντους με 2/10 σουτ. Οι αμφιβολίες για το πόσο μπορεί να σταθεί στο κορυφαίο επίπεδο έχοντας μπει στα 38 του χρόνια ήταν πλέον έντονες. Λίγη ώρα αργότερα, οι επικριτές θα αναγκαστούν να σωπάσουν, με τον Air να γράφει 51 πόντους. Δύο ημέρες αργότερα, θα βάλει άλλους 45 απέναντι στους Nets.


Διάβασε ακόμη για τη μεγάλη απόφαση του Tom Brady, τον πιο πιστό οπαδό Spike Lee και γιατί είναι αδύνατο να μην αγαπάς τον Shaquille O'Neal.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσα εκατομμύρια αξίζει ο Pablo Gavi στην πραγματικότητα

Αξίζει τα λεφτά του το ανερχόμενο αστέρι στον κόσμο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα γήπεδα του Euro 2024

Αυτά είναι τα 10 στάδια, στα οποία θα διεξαχθούν οι αγώνες του Euro 2024, στη Γερμανία.

Γραφει Γιαννης Σπανος