Η ΔΟΕ ετοιμάζεται να αναβάλει τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή κατά πάσα πιθανότητα θα μεταθέσει το σπουδαίο αθλητικό γεγονός του Τόκιο.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 23 Μαρτίου 2020

Η παγκόσμια κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού δεν ήταν δυνατό να μην επηρεάσει και τα σπουδαία αθλητικά γεγονότα που θα διεξάγονταν το ερχόμενο καλοκαίρι. Έτσι, μετά την αναβολή του Euro 2020 για το 2021, θα συμβεί και κάτι αντίστοιχο με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή βρίσκεται ένα βήμα πριν την ανακοίνωση της αναβολής του σημαντικού event που υπό κανονικές προϋποθέσεις θα έστρεφε τα βλέμματα όλου του πλανήτη στην ιαπωνική μητρόπολη από τις 24 Ιουλίου έως και τις 9 Αυγούστου. Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 22 Μαρτίου, πολλές ομοσπονδίες και Ολυμπιακές επιτροπές από χώρες με επιρροή εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους, με κάποιες εξ' αυτών να αναφέρουν πως δεν πρόκειται να στείλουν τις αποστολές τους.  

"Κανείς δεν θέλει την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε την διοργάνωση με κάθε κόστος, ειδικά όταν υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των αθλητών. Πρέπει να ληφθεί γρήγορα μια απόφαση και πιστεύω πως το οφείλουμε στους αθλητές μας. Το να διεξαχθούν κανονικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 πλέον δεν είναι ούτε εφικτό, ούτε κάτι που επιθυμούμε" ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κλασικού Αθλητισμού (ΙΑΑF) Sebastian Coe, με τα όσα είπε να σκιαγραφούν πλήρως το κλίμα που επικρατεί αυτή τη στιγμή. 

Η ΔΟΕ ετοιμάζεται να αναβάλει τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Προς το παρόν, φαίνεται να εξετάζονται από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές τρία σενάρια. Το πρώτο έχει να κάνει με τη μετάθεση των ΟΑ για το φθινόπωρο, το δεύτερο με την αναβολή για το 2021 και το τρίτο, για το 2022. Σημαντική θα είναι και η απόφαση της ιαπωνικής κυβέρνησης που έχει επενδύσει στο project περισσότερα από €35.000.000.000.


Διάβασε ακόμη για την περίεργη περίπτωση του Kyrie Irving, κάποια επικά ποδοσφαιρικά ματς που υπάρχουν ολόκληρα στο Youtube, τις 44 καταραμένες ημέρες του Brian Clough και την πιο μεγάλη στιγμή του Fernando Torres.


φωτογραφίες ©Getty Images

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Σπορ

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Η περίεργη περίπτωση του Kyrie Irving

Κρίσιμα τρίποντα, Uncle Drew και επίπεδη Γη: Ο αμφιλεγόμενος σταρ του ΝΒΑ κλείνει σήμερα τα 28.

4 χρόνια χωρίς τον Johan Cruyff

Ο Ιπτάμενος Ολλανδός, που άλλαξε το ποδόσφαιρο μια για πάντα, έπαιξε το τελευταίο του παιχνίδι σαν σήμερα το 2016.