Tα βασικά κομμάτια του military winter look

Τον φετινό χειμώνα, το στυλ του στρατού δανείζεται στοιχεία από δύο τάσεις, που στην εποχή μας έχουν γίνει πλέον κλασικές: το workwear και το safari trend.

Για να υιοθετήσεις ένα up-to-date, εμπνευσμένο από τα χαρακώματα, σύνολο δεν χρειάζεται να φορέσεις οπωσδήποτε παραλλαγή. Προτιμότερο είναι να εξοπλιστείς με τα ρούχα, υποδήματα και αξεσουάρ που είναι ταυτισμένα με το στρατιωτικό στυλ και να επενδύσεις στις πινελιές του χακί, μπεζ, καφέ και μαύρου.

Με τον χειμώνα να βρίσκεται λοιπόν μπροστά μας, το military look δανείζεται στοιχεία από δύο κατεξοχήν "μάχιμες" τάσεις, που στην εποχή μας έχουν γίνει πλέον κλασικές: το workwear και το safari trend.

Τα khaki pants

Tα βασικά κομμάτια του military winter lookΣυνώνυμα με το casual ντύσιμο, τα khaki pants ανήκουν στα πιο κλασικά παντελόνια στην ιστορία της μόδας. Η ονομασία τους δεν αφορά το χακί χρώμα, αλλά εκείνο της σκόνης, καθώς khaki στα ινδικά σημαίνει σκόνη -εξ' ου και το ότι το μπεζ και οι αποχρώσεις του είναι το πιο δημοφιλές χρώμα στα συγκεκριμένα παντελόνια. Εκτός από safari looks, τα khakis pants είναι ιδανικά για το χτίσιμο ενός στρατιωτικού στυλ. 

 

 

Η ολόσωμη φόρμα

MILITARY LOOK ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΤΥΛΣτη τζην ή βαμβακερή εκδοχή της, η ολόσωμη φόρμα/jumpsuit είναι αναπόσπαστο κομμάτι του workwear look, που παραπέμπει στη στολή εργασίας, στα ρούχα, υποδήματα και αξεσουάρ που φορούν όσοι ασκούν χειρωνακτικά επαγγέλματα (ξυλουργοί, υδραυλικοί).

 

 

 

 

Το shaket παραλλαγής

MILITARY LOOK ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΤΥΛΈνα "σκληρό" πουκάμισο που φοριέται σαν τζάκετ, το γνωστό ως shaket, δεν χρειάζεται να έχει το σχέδιο της παραλλαγής για να χαρακτηριστεί military. Αρκεί να είναι βαμμένο σε χακί απόχρωση. 

 

 

 

 

Τα cargo pants

MILITARY LOOK ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΤΥΛΤα στρατιωτικά είναι τα πιο πρακτικά παντελόνια, που φορέθηκαν κατά κόρον στα 90s. Προκειμένου να διαλέξεις ένα κομψό σχέδιο, φρόντισε να ξεφύγεις από την παραδοσιακή, "αεράτη” γραμμή των κλασσικών cargo pants και να προσέξεις οι τσέπες -προς Θεού, μην τις "φουσκώνεις" με κλειδιά, πορτοφόλι, κινητό- να βρίσκονται πιο κοντά στους γοφούς παρά στα γόνατα. 

 

 

Tο bomber jacket

MILITARY LOOK ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΤΥΛTo ίσως πιο σινεφίλ πανωφόρι της αντρικής γκαρνταρόμπας στην ιστορία του κινηματογράφου είναι και εκείνο που ολοκληρώνει ιδανικά κάθε στρατιωτικό σύνολο, προσδίδοντας κομψό coolness. 

 

 

 

 

To technical γιλέκο

MILITARY LOOK ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΤΥΛΈνα ακόμα κομμάτι βγαλμένο από τον workwear κόσμο της αντρικής μόδας, τόσο χρηστικό, όσο και εκκεντρικά στιλάτο. 

 

 

 

 

 

Οι στρατιωτικές μπότες

MILITARY LOOK ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΤΥΛΌταν θέλουμε να χτίσουμε ένα χειμωνιάτικο military look, οι military boots είναι το μοναδικό στυλ υποδημάτων που μετράει. 

 

 

 

 

 

Τα belt bags

MILITARY LOOK ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΤΥΛΤα τσαντάκια μέσης με τις πολλές χρηστικές τσέπες είναι η πιο πρακτική εναλλακτική στα πολυφορεμένα backpacks. 

 

 

 

 

 

Από: Esquire ES

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.