Ο Κώστας Κουτσολέλος δεν είναι μία συνηθισμένη περίπτωση ηθοποιού

Ούτε και ανθρώπου. Πού θα τον πετύχεις; Στο Facebook να τρολάρει ασύστολα και στη σκηνή του Θεάτρου Τέχνης να πρωταγωνιστεί στην παράσταση "Ζωρζ Νταντέν: Ο άναυδος σύζυγος".

Αυτοσαρκαστικός, ειρωνικός, βιτριολικός, πηγαία αστείος, αλλά και μελαγχολικός, τρυφερός, εσωστρεφής μες στην εξωστρέφειά του. Χρόνο να έχεις να βρίσκεις επίθετα για να προσδιορίσεις τη φύση του Κώστα Κουτσολέλου. Του ηθοποιού που τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί στο μεγαλύτερο troll του Facebook, διασκεδάζοντας με το πικρό χιούμορ του τα κακώς κείμενα της ελληνικής πραγματικότητας και σατιρίζοντας πρώτα απ' όλα τον εαυτό του.

Δεν πρόκειται λοιπόν για μία συνηθισμένη περίπτωση ηθοποιού. Ανθρώπου, επίσης. Το δεύτερο δεν θα αργήσεις να το διαπιστώσεις από τη συζήτησή μας. Το πρώτο, αν τρέξεις να τον δεις στη σκηνή της Φρυνίχου του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν, όπου από τις 18 Οκτωβρίου θα πρωταγωνιστεί στη νέα παράσταση της καλλιτεχνικής διευθύντριας του θεάτρου, Μαριάννας Κάλμπαρη, "Ζωρζ Νταντέν: Ο άναυδος σύζυγος". Μία από τις λιγότερο παιγμένες και περισσότερο πικρές κωμωδίες του Μολιέρου. Θεατρικό είδος, που του ταιριάζει γάντι, δηλαδή.  

Ο Κώστας Κουτσολέλος δεν είναι μία συνηθισμένη περίπτωση ηθοποιού

Κώστα, παράστασης επιτρέποντος, μπαίνουμε κατευθείαν στο ψητό. Θες να παντρευτείς; Να μην σε νοιάζει.

Τι σε νοιάζει; Αν παντρευτώ λάθος γυναίκα, θα χωρίσω.

Αν απατηθείς; Θα καταπιώ τον εγωισμό μου και θα συνεχίσω.

Θα ήθελες να το μάθεις ή να μείνεις στο σκοτάδι; Να μην μάθω τίποτα, φυσικά.

Σε έχουν απατήσει ποτέ; Δεν έχω ιδέα.

Έχεις απατήσει; Ναι.

Ο Ζωρζ Νταντέν, τι τύπος είναι; Καλό παιδί, τίμιο, καθαρός άνθρωπος, αλλά δειλός ο κακομοίρης.

Κι εσύ τι τύπος είσαι στην παράσταση "Ζωρζ Νταντέν: Ο άναυδος σύζυγος"; Ένας αυλικός που θέλει πολύ τη γυναίκα του Νταντέν. Ένας άνθρωπος που καλύπτει το υπαρξιακό του κενό φλερτάροντας συνέχεια.

Ποια η υπόθεσή του έργου του Μολιέρου; Ο Ζωρζ Νταντέν, ένας πλούσιος χωριάτης, παντρεύεται μία αριστοκράτισσα την Αντζελίκ, που οι γονείς της λένε το "ναι" για να βοηθηθούν οικονομικά. Η Αντζελίκ όμως δεν τον θέλει και του φέρεται ψυχρά. Τον απατά και ο Νταντέν υποφέρει. Κάθε του όμως προσπάθεια να αποδείξει στους γονείς της Αντζελίκ ότι δεν του είναι πιστή πέφτει στο κενό, με αποτέλεσμα όλοι να τον αντιμετωπίζουν λες και είναι τρελός.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΤΣΟΛΕΛΟΣ

Το βαθύτερο νόημά του; Πού να ξέρω βρε αγάπη μου, δραματική σχολή έχω τελειώσει.

Και τι ξέρεις τότε; Ξέρω ότι η παράσταση που "έχτισε" η Μαριάννα Κάλμπαρη δεν είναι άπλα μία αναπαράσταση της ιστορίας του Μολιέρου, που για μένα θα ήταν κάπως βαρετό σαν κόνσεπτ. Είναι μία παράσταση που έχει ζωή. Δεν είναι νεκρή, βαρετή, προβλέψιμη και ακαδημαϊκή.

Πώς αποφάσισες να γίνεις ηθοποιός και να ασχοληθείς με το θέατρο; Τυχαία. Δεν αγαπούσα το θέατρο. Σπούδασα σε δραματική σχολή γιατί πίστευα ότι έχει ωραίες γκόμενες.

Μάλιστα. Νομίζω μπορώ να φανταστώ τι ήθελες να γίνεις μικρός. Ροκ σταρ, φυσικά.

Είσαι ροκ σταρ στο Facebook. Τι συνέβη και ξαφνικά απέκτησες με το προφίλ σου όλη αυτή τη δημοφιλία και απήχηση; Κοίτα, παλιά έγραφα σοβαρά πράγματα. Κάποια στιγμή απλά βαρέθηκα και σταμάτησα να είμαι σοβαρός, ποιοτικός που έλεγαν κάποιοι.

 

αν κανω καριερα παιδια κοβονται τα αστειακια

Posted by Κωστας Κουτσολελος on Tuesday, October 9, 2018

Γιατί πιστεύεις ότι ο κόσμος γουστάρει να διαβάζει όσα γράφεις; Ρώτα τους.

Ποιο είναι το καλύτερο post που έχεις κάνει; Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση, ντρέπομαι.

Έχεις σκεφτεί να σταματήσεις να τροφοδοτείς το προφίλ σου; Πολλές φορές. Θα το κάνω κάποια στιγμή.

 

δεν νιωθω ''δημιουργικος'' σε καμια τοποθεσια

Posted by Κωστας Κουτσολελος on Monday, September 24, 2018

Κι όταν έρθει εκείνη η στιγμή, πώς θα νιώσεις; Ελεύθερος, αλλά και στενοχωρημένος.

Λίγα λόγια για το "Ζωρζ Νταντέν: Ο άναυδος σύζυγος"

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΤΣΟΛΕΛΟΣ

Το έργο του Μολιέρου -γραμμένο σε πρόζα- πρωτοπαρουσιάστηκε το 1668 στις Βερσαλίες. Σε εκείνη την πρώτη παράσταση, η κωμωδία παίχτηκε παράλληλα με ένα μουσικό έργο σε στίχους του Μολιέρου και μουσική του Λυλλύ, που εξυμνούσε τον αγνό, ιδανικό, βουκολικό έρωτα σε αντίστιξη με την πεζή, αφόρητη πραγματικότητα ενός "κακού" γάμου. Ο βασιλιάς και η αυλή-που ήταν και οι πρώτοι θεατές - ταυτίστηκαν φυσικά με τους ήρωες του βουκολικού έργου και γέλασαν μέχρι δακρύων με τα παθήματα του πλούσιου χωριάτη Νταντέν που είχε το θράσος να παντρευτεί μια ξεπεσμένη οικονομικά αριστοκράτισσα. Τα δύο έργα δεν ξαναπαίχτηκαν σχεδόν ποτέ μαζί.

Ακριβώς 350 χρόνια μετά από εκείνη την πρώτη παράσταση, στην Ελλάδα σήμερα, πώς να μιλήσει άραγε κανείς για τον αγνό, ιδανικό έρωτα; Τονίζοντας ίσως την εφιαλτική έλλειψή του; Η σκηνοθέτις Μαριάννα Κάλμπαρη σημειώνει: "Στη σκηνή της Φρυνίχου δεν παρουσιάζουμε φυσικά τα δύο έργα. Κρατάμε όμως την ιδέα της μουσικής και του χορού. Άλλης μουσικής και άλλου χορού, από αυτούς που δεν στήνονται στην εξοχή- όπου τοποθετείται η δράση στο πρωτότυπο- αλλά σε ένα παρακμιακό κέντρο διασκέδασης. Εκεί όπου γίνονται γάμοι και συνεστιάσεις. Εκεί όπου ο Ζωρζ Νταντέν θα δει όλους  τους κωμικο-τραγικούς  εφιάλτες του να ζωντανεύουν. Και μαζί του κι εμείς. Τους δικούς μας".


Μετάφραση-δραματουργική επεξεργασία-σκηνοθεσία: Μαριάννα Κάλμπαρη Σκηνικά-κοστούμια: Μαντώ Ψυχουντάκη Μουσική επιμέλεια: Νέστωρ Κοψιδάς Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Γεωργουδάκη Βοηθός παραγωγής: Σοφία Αρβανίτη Βοηθός φωτιστή: Στέβη Κουτσοθανάση

Ερμηνεύουν (αλφαβητικά): Σύρμω Κεκέ, Κώστας Κουτσολέλος, Νέστωρ Κοψιδάς, Κατερίνα Λυπηρίδου, Δημήτρης Μαγγίνας, Βασίλης Μαυρογεωργίου.

Info

Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν: Φρυνίχου 14, Πλάκα (χάρτης), τηλέφωνα ταμείου: 2103222464 & 21032367. Πρεμιέρα: Πέμπτη 18 Οκτωβρίου. Παραστάσεις: Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή 9.15μμ Τιμή εισιτηρίων: Πέμπτη-Παρασκευή: 15- 10 μειωμένο-8 ανέργων Σάββατο: 18- 12 μειωμένο/ανέργων Κυριακή: 16-12 μειωμένο/ ανέργων.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

10000 Ships, το μυστηριώδες spin-off του Game of Thrones που ακυρώθηκε στο παρά πέντε

Πέρα από τη σειρά του Jon Snow, μόλις μάθαμε για ένα ακόμη που δε βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου λείπει το Succession

Είναι στο Netflix και έχει μόνο 6 επεισόδια και πρωταγωνιστή τον Jeff Daniels. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το σαββατοκύριακο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 πικάντικες αλήθειες για τον Channing Tatum

Ο αμερικανός ηθοποιός κλείνει σήμερα 44 χρόνιας ζωής και εμείς βρίσκουμε άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η επιστροφή της Jennifer Aniston στον κινηματογράφο έχει κάτι από τα παλιά

Όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το remake της ταινίας "9 to 5".

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.