Μία επίσκεψη στο νέο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Γουλανδρή

Η εντυπωσιακή συλλογή των Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή τώρα διαθέσιμη στο αθηναϊκό κοινό.

Γράφει: Esquire Editors 21 Οκτωβρίου 2019

Το νέο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή άνοιξε τις πόρτες του στις 2 Οκτωβρίου στο Παγκράτι και φιλοδοξεί να γίνει κέντρο έκφρασης της τέχνης για όλους. Το επιβλητικό κτήριο της οδού Ερατοσθένους 13, μόλις λίγα μέτρα από το Καλλιμάρμαρο, στεγάζει τη συλλογή έργων τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, ενώ μελλοντικά θα φιλοξενεί και περιοδικές εκθέσεις Eλλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

Στο μουσείο, το οποίο έχει συνολική επιφάνεια 7.250 τ.μ. και εκτείνεται σε 11 ορόφους, εκτός από τους εκθεσιακούς χώρους, λειτουργούν ένα πωλητήριο και ένα Café - Εστιατόριο, βιβλιοθήκη τέχνης, παιδικό εργαστήριο, καθώς κι ένα σύγχρονων προδιαγραφών αμφιθέατρο, 190 θέσεων.

Μία επίσκεψη στο νέο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Γουλανδρή

"Χρειάστηκαν έξι χρόνια για την επίτευξη του αποτελέσματος που βλέπαμε. Βρισκόμασταν συνεχώς πάνω από το project, κάναμε κάθε εβδομάδα συσκέψεις με μελετητές, αρχιτέκτονες, στατικούς, συμβούλους φωτισμού και ήχου" λέει ο διευθυντής του μουσείου, Κυριάκος Κουτσομάλλης, τονίζοντας ότι κινήθηκαν ακολουθώντας τα διεθνή πρότυπα των μουσείων. Το αποτέλεσμα έρχεται να δικαιώσει όλους τους συντελεστές, καθώς αποτελεί πλέον ένα "διαμάντι" στη γειτονιά του Παγκρατίου, φιλοδοξώντας να δώσει ακόμα περισσότερα στην περιοχή.

Η συνέχεια στο Harpersbazaar.gr.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μία ιταλική ταινία κάνει θραύση στο Netflix παγκοσμίως

Είναι η πρώτη φορά που μία μη αγγλόφωνη ταινία φθάνει στο Νο. 1 του παγκόσμιου chart ταινιών.

Confidenza, ένα υπέροχο soundrack με την υπογραφή του Tom Yorke

Tο προηγούμενο με την υπογραφή του μπροστάρη των Radiohead ήταν αυτό για το remake της ταινίας Suspiria του Luca Guadagnino.

Στο πρώτο trailer για του Atlas η Jennifer Lopez δείχνει τρομοκρατημένη

Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 24 Μαΐου.

'Νυν και Αεί', η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου έγινε σειρά στο YouTube

Οι άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του σπουδαίου συνθέτη αποτυπώνονται μέσα από 20 επεισόδια. Το πρώτο, μόλις έγινε διαθέσιμο.

Ποια είναι η πραγματική stalker του Baby Reindeer

Το "Μικρό Ταρανδάκι" του Netflix έκανε τους φανς να ψάχνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και ναι, την βρήκαν.

Γραφει Παυλος Κρουστης