Η τραγωδία στο Μάτι ζωντανεύει μέσα από το βιβλίο του Γιάννη Αργυρόπουλου

Στις 23 Ιουλίου 2018, βρέθηκε κυκλωμένος από τη φωτιά, έπεσε στη θάλασσα για να σωθεί και για σχεδόν πέντε ώρες πέρασε τη δική του Οδύσσεια, παλεύοντας με τα κύματα.

Και μετά, η επόμενη μέρα. Η επιστροφή του στον τόπο της καταστροφής, η παραλυτική εικόνα που αντίκρισε, με την ανακούφιση για τη σωτηρία του αλλά και την ενοχή του επιζήσαντα στο πίσω μέρος της ψυχής του. Μια εμπειρία που έμελλε να τον αλλάξει για πάντα.

"Το Μάτι μοιάζει με πόλη-φάντασμα, οι άνθρωποί του φαντάσματα κι αυτοί. Κοιτούν τριγύρω, κι ο ένας τον άλλον, με μάτια γυάλινα. Τα γυάλινα μάτια του θανάτου. Κι ας είναι ζωντανοί. Ποτέ πια δεν θα είναι τόσο ζωντανοί, όσο πριν τη χθεσινή μέρα. Κάτι μέσα τους θα είναι πεθαμένο για πάντα".

Προλογίζει η Παρασκευή Πλατάρη, Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπεύτρια.

Ο Γιάννης Αργυρόπουλος γεννήθηκε το 1967 και μεγάλωσε στην περιοχή του Παγκρατίου στην Αθήνα. Υπηρέτησε στις Δυνάμεις Καταδρομών του Ελληνικού Στρατού. Ξεκίνησε την καριέρα του στην ιδιωτική τηλεόραση το 1989 και από το 1994 εργάζεται στην τηλεόραση του Alpha. Ζει στη Νέα Μάκρη με τη σύζυγό του και τους δυο του γιους και ασχολείται με τον αθλητισμό. Ένα από τα χόμπι του είναι να συμμετέχει σε αγώνες δρόμου και βουνού ανά την Ελλάδα και να καταγράφει με την action κάμερά του τα δρώμενα, ώστε να τα αποδώσει σε βίντεο στο κανάλι του στο youtube ως John Argiropoulos.

Είναι επίσης σύμβουλος/συνεργάτης δύο κορυφαίων Ελλήνων Πρωταθλητών, έχει ένα δρομικό site, το freerun.gr και γενικά δραστηριοποιείται γύρω από τον χώρο του αθλητισμού και των διοργανώσεων αγώνων. Λάτρης του χιούμορ, έχει καταλάβει από μικρός πως η ζωή είναι ένα σύντομο παιχνίδι. Το Μότο του; "Ουδείς αναντικατάστατος".


Το "Μάτι: πυρ και ύδωρ" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μαραθιά.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το νέο τραγούδι των Pearl Jam είναι εμπνευσμένο από τον Donald Trump

Ο τραγουδιστής και συνθέτης Eddie Vedder, είπε στους Times ότι το τραγούδι αντιπροσωπεύει μια έκκληση για ενότητα.

Αυτό που κάνει η Τάμτα στο Smut δε θα το δεις πουθενά αλλού

Βρεθήκαμε στο show με το οποίο η Τάμτα αλλάζει την κλασική αθηναϊκή νυχτερινή διασκέδαση.

Νέο trailer για το Deadpool & Wolverine με τους Ryan Reynolds και Hugh Jackman

Όλα όσα πρόκειται να δούμε στις 26 Ιουλίου.

Ο Tom Holland έχει κάτι να πει για το Spider-Man 4

"Οφείλω τη ζωή και την καριέρα μου στο Spider-Man...".

Αν σου λείπει το Line of Duty, τότε ξέρουμε τι πρέπει να δεις

Η εν λόγω παραγωγή έρχεται για να καταδείξει τα κακώς κείμενα της αστυνομίας στη σύγχρονη εποχή.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Το Rebel Moon - Part Two: The Scargiver δεν έσωσε τον Zack Snyder

Μεταξύ μας, σπάνια ένα sequel είναι καλύτερο από τον προκάτοχό του.

Γραφει Γιαννης Σπανος