Τα νέα κόμικς της Marvel αποτίουν φόρο τιμής στον Chadwick Boseman

Rest in Power Black Panther.

Γράφει: Γιώργος Ρομπόλας 24 Σεπτεμβρίου 2020

O Chadwick Boseman έφυγε από τη ζωή στις 28 Αυγούστου. Ήταν μόλις 44 ετών και είχε παλέψει ήδη τέσσερα χρόνια με τον καρκίνο. Ο θάνατός του ήταν μία υπενθύμιση του πόσο άδικα μοιράζεται ο χρόνος πάνω στον πλανήτη, αφού ο ιδιαίτερα ταλαντούχος Αφροαμερικανός ηθοποιός είχε πολλά να δώσει ακόμα - τόσο στο μεγάλο πανί του σινεμά όσο και στους αγώνες για τα κοινωνικά δικαιώματα.

Οι αντιδράσεις του κόσμου απέναντι στον χαμό του Boseman ήταν εξαρχής συγκινητικές τοποθετώντας τον πολύ ψηλά, εκεί όπου στέκονται τα διαχρονικά σύμβολα. Έτσι, όπως ήταν φυσικό, η Marvel φρόντισε να ακολουθήσει το ρεύμα αποτίοντας τον απαραίτητο φόρο τιμής στον άνθρωπο που έγραψε ιστορία ως κινηματογραφικός Black Panther.

Τα εξώφυλλα

Τα νέα κόμικς της Marvel αποτίουν φόρο τιμής στον Chadwick Boseman

Η γνωστή εταιρεία κόμικς αποφάσισε να τοποθετήσει σε αρκετά από τα νέα τεύχη που κυκλοφορούν (όπως τα Maestro #2, Spider-Man Noir #4 και Immortal She-Hulk #1) μία πολύ χαρακτηριστική επιγραφή που ταιριάζει γάντι στην περίπτωση: Rest in Power, Chadwick Boseman 1976-2020.

Μάλιστα, δεν είναι πρώτη φορά που η Marvel θέλησε να τιμήσει τον ηθοποιό, ο οποίος μέσα από την ερμηνεία του ως Black Panther έφερε μία μικρή επανάσταση στον κόσμο των super hero comics όπου, κατά γενική ομολογία, οι ήρωες είναι συνήθως -αν όχι απαραίτητα- λευκοί.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marvel Entertainment (@marvel) on

Λίγο καιρό πριν, είχε δημοσιεύσει στον επίσημο Instagram λογαριασμό της ένα εντυπωσιακό illustration όπου Boseman εμφανιζόταν τόσο ως Μαύρος Πάνθηρας όσο και ως φοιτητής (από τον λόγο που είχε δώσει το 2018 στο Πανεπιστήμιο Howard κατά την αποφοίτησή του) με το caption να αναφέρει: "Θρύλος. Πολεμιστής. Βασιλιάς". 

Είναι φανερό πως οι εκδηλώσεις σεβασμού απέναντι στο πρόσωπό του αδικοχαμένου Αφροαμερικανού ηθοποιού θα κάνουν πολύ καιρό να κωπάσουν. Υπήρξε, άλλωστε, κάτι πολύ περισσότερο από ένας ανερχόμενος superstar. "Σου σπαράζει την καρδιά να χάνεις κάποιον που έπαιξε τόσο μεγάλο ρόλο στην κουλτούρα της εποχής του" δήλωσε πρόσφατα ο Samuel L. Jackson, για να συνεχίσει: "'Έδωσε στα παιδιά, και ιδιαίτερα στα παιδιά της Μαύρης Κοινότητας, έναν ήρωα που μπορούσε να τους δώσει έμπνευση για τη ζωή τους".

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Ταινίες