Common Practice: Η σχέση του μπάσκετ με την σύγχρονη τέχνη

Τα έργα που αποδεικνύουν ότι το μπάσκετ είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην τέχνη.

Γράφει: Esquire Editors 05 Μαΐου 2021

Μια νέα εικονογραφημένη έκδοση που διερευνά τη σχέση μεταξύ μπάσκετ και σύγχρονης τέχνης κυκλοφόρησε πρόσφατα από τον Skira Art Books. Με τίτλο "Common Practice", ο εικονογραφημένος τόμος φωτίζει πάνω από έναν αιώνα έργων τέχνης από περισσότερους από 200 κορυφαίους καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων των Nina Chanel Abney, Emma Amos, Romare Bearden, Salvador Dalí, Elaine de Kooning, Keith Haring, David Hammons, KAWS και πολλά άλλων

Τα έργα του David Hammons "Higher Goals" και του Robert Indiana "Mecca Floor" αλλά και πιο πρόσφατα, όπως της Nina Chanel Abney και του Titus Kaphar αποδεικνύουν ότι το μπάσκετ είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην τέχνη.

Common Practice: Η σχέση του μπάσκετ με την σύγχρονη τέχνη

Με την απεικόνιση παικτών, ή την αφηρημένη χρήση μοτίβων, είτε ως μέσα εξέτασης της κοινωνικής ανισότητας και της πολιτικής δικαιοσύνης, τα έργα της συλλογής οδηγούν τους αναγνώστες σε ένα ταξίδι για να κατανοήσουν το παιχνίδι του μπάσκετ, όχι μόνο ως μια φυσική δραστηριότητα που παίζεται ανάμεσα σε γραμμές, αλλά και ως αντανάκλαση μιας ευρύτερης ανθρώπινης εμπειρίας, αναφέρεται στη σύνοψη του βιβλίου, όπως τονίζει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Συγκεντρώνοντας έργα καλλιτεχνών από τον 20ο αιώνα έως σήμερα, ο τόμος αποκαλύπτει ένα σημείο στο οποίο συμπίπτουν τέχνη και αθλητισμός, που απαντάται στον τίτλο "Common Practice". Κοινή εξάσκηση, προπόνηση με την έννοια "της εκτέλεσης μιας δραστηριότητας ή της καθημερινής άσκησης με στόχο τη βελτίωση ή τη διατήρησης της επιδεξιότητας".

COMMON PRACTICE ΒΙΒΛΙΟ ΤΕΧΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤ 3
COMMON PRACTICE ΒΙΒΛΙΟ ΤΕΧΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤ 4
COMMON PRACTICE ΒΙΒΛΙΟ ΤΕΧΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤ 2

Το βιβλίο περιέχει δηλώσεις του εικαστικού καλλιτέχνη Carlos Rolón, ο οποίος είναι πιο γνωστός για το διεπιστημονικό του έργο, που διερευνά θέματα τέχνης, τελετουργίας, ομορφιάς, πνευματικότητας και ταυτότητας. Στο βιβλίο περιλαμβάνονται επίσης κείμενα του Νταν Πέτερσον, ο οποίος είναι ιδρυτής του Project Backboard - μη κερδοσκοπικού οργανισμού που δραστηριοποιείται με στόχο την ανακαίνιση γηπέδων μπάσκετ και στη βελτίωση των δημόσιων χώρων σε ολόκληρη την επικράτεια των ΗΠΑ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

James Gandolfini: Ο μαφιόζος της διπλανής πόρτας

Ο Tony Soprano παραμένει ο πιο οικείος χαρακτήρας που είδαμε ποτέ στην TV.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

O κινηματογραφικός Edgar Allan Poe έχει άρωμα Harry Potter και The Queen's Gambit

O Harry Melling σίγουρα σου θυμίζει κάτι σα φυσιογνωμία.

O Spike Lee φιγουράρει στην αφίσα του Φεστιβάλ Καννών 2021

"Αν όχι αυτός, τότε ποιος", αναρωτιόμαστε εμείς, αλλά οι διοργανωτές εξηγούν τους λόγους.

Η Disney Pixar τιμά τον Μήνα Υπερηφάνειας με την ταινία μικρού μήκους Out

Η ταινία είναι διαθέσιμη σε όλους για δωρεάν παρακολούθηση.

H άγνωστη ιστορία του πρώτου James Bond, που δεν ήταν ο Sean Connery

Κατάφερε να επισκιάσει κανονικότατα τον πρώτο ηθοποιό που υποδύθηκε τον πράκτορα 007.

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη

Οι καλύτερες σειρές του Netflix αυτή τη στιγμή

Οι πέντε σειρές που στην παρούσα φάση βλέπουν όλοι στην πλατφόρμα streaming.

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη