Ο Γιώργος Λάνθιμος συναντήθηκε με τον συγγραφέα του μυθιστορήματος στο οποίο βασίστηκε το Poor Things

Ο σκηνοθέτης είχε διαβάσει το βιβλίο του Alasdair Gray πολλά χρόνια πριν.

Γράφει: Esquire Editors 03 Ιανουαρίου 2024

Η νέα κινηματογραφική χρονιά ξεκίνησε με το Poor Things να προβάλλεται σε όλες τις αίθουσες της χώρας δημιουργώντας έντονα συναισθήματα στους θεατές του. Ανάλογα με αυτά που είχε χαρίσει στην παγκόσμια πρεμιέρα του στο 80ο Φεστιβάλ της Βενετίας κάνοντας τα οποία μεταφράστηκαν σε 10 λεπτά παρατεταμένου χειροκροτήματος. Ο Γιώργος Λάνθιμος κατάφερε μάλιστα να γίνε ο πρώτος Έλληνας που αποσπά Χρυσό Φοίνικα γράφοντας ιστορία στο Λίντο. Και αυτή ήταν μόνο η αρχή, όπως δείχνουν οι 7 υποψηφιότητες της ταινίας στις Χρυσές Σφαίρες και οι προβλέψεις για τα φετινά Όσκαρ.

Το Poor Things βασίστηκε στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Alasdair Gray που κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα. Ο Γιώργος Λάνθιμος, όπως μας αποκάλυψε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Αθήνα για την κυκλοφορία της ταινίας, είχε διαβάσει το βιβλίο πριν από περίπου 10 χρόνια. Ενθουσιάστηκε μάλιστα τόσο πολύ που απορούσε που δεν είχε γίνει ήδη ταινία. Ήταν την περίοδο που ο ίδιος είχε μετακομίσει στην Αγγλία. 

Η πρώτη επαφή με το βιβλίο 

"Όταν πρωτοδιάβασα το μυθιστόρημα του Alasdair Gray είχα μόλις τελειώσει τις Άλπεις. Οπότε δεν είχα κάνει καν μια ταινία στα αγγλικά και πηγαίνοντας με την πρόταση η απάντηση ήταν συνήθως 'όχι αυτό'. Αυτό ήταν η αντίδραση ούτως ή άλλως για όλα τα οποία έκανα" ανέφερε ο Γιώργος Λάνθιμος στους Έλληνες δημοσιογράφους...

Η συνέχεια στο MadameFigaro.gr 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Πώς γεννήθηκε το θρυλικό δίδυμο Leonardo DiCaprio και Martin Scorsese

Από το πρώτο τους φιλμ μέχρι τις πιο πρόσφατες δουλειές τους, η δημιουργική σχέση DiCaprio και Scorsese αποτελεί μία από τις πιο σταθερές στο σύγχρονο σινεμά.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Eurovision 2026: Αυτά είναι τα τραγούδια των 2 ημιτελικών

Αυτά είναι τα 28 τραγούδια που συμμετέχουν στον ελληνικό προκριματικό της Eurovision 2026. Δείτε πώς χωρίζονται σε Α’ και Β’ Ημιτελικό και ποια διεκδικούν την πρόκριση.

Το τέλος του Game of Thrones που δεν έχει ειπωθεί ακόμη

Περισσότερα από πέντε χρόνια μετά το φινάλε της σειράς, ο George R. R. Martin μιλά για το διαφορετικό τέλος που ετοιμάζει στα βιβλία του Game of Thrones.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Όλες οι αλλαγές που θα γίνουν στο φετινό MasterChef (βίντεο)

Μεταξύ άλλων, μία κακή ομαδική δοκιμασία θέτει σε κίνδυνο ακόμα και τους καλύτερους παίκτες γιατί πολύ απλά σε κάποια στιγμή θα επιβιώσει μόνο η μία ομάδα, ενώ τα μέλη της αντίπαλης θα αποχωρήσουν. Περισσότερα όμως, δες εντός.

Αυτός είναι ο καλύτερος rock ντράμερ, σύμφωνα με τον Dave Grohl

Ο Dave Grohl θεωρείται από πολλούς ο τελευταίος αυθεντικός rockstar. Μια ματιά στην πορεία, το παίξιμο και τις επιρροές που τον έκαναν σύμβολο μιας γενιάς.

Γραφει Γιαννης Μπελεσιωτης

Αυτήν την ταινία ζήλεψε ο Γιώργος Λάνθιμος

Ποια ταινία κατάφερε να τραβήξει το ενδιαφέρον του Γιώργου Λάνθιμου; Όσα είπε για το ύφος, τον ρυθμό και την αίσθησή της.

Γραφει Γιαννης Μπελεσιωτης