Ο κώδικας του Kobe Bryant

Στο "Mamba Mentality", στο νέο του βιβλίο, o Black Mamba εξηγεί τη φιλοσοφία που τον οδήγησε στην κορυφή του κόσμου.

Γράφει: Αργύρης Κούρσαλης 05 Νοεμβρίου 2018

Τον περασμένο Ιούλιο, στην περιοδεία για την προώθηση του νέου του βιβλίου στην Ιταλία, ο Kobe Bryant είχε μιλήσει σχετικά με το δικό του bushido, τον προσωπικό κώδικά που ακολούθησε με ιερή ευλάβεια στα χρόνια της μεγάλης του καριέρας: "Πάθος, αγάπη για το παιχνίδι. Δεν σταμάτησα ούτε μία μέρα να λέω στον εαυτό μου ότι αγαπώ το μπάσκετ. Το μόνο που ξέρω είναι ότι όταν ξεκίνησα να παίζω δεν ήθελα να σταματήσω να παίζω ποτέ. Έγινε η προσωπική μου εμμονή, η προσοχή μου ήταν στραμμένη σε κάθε λεπτομέρεια".

"Είναι αυτό που με έκανε ό,τι είμαι" είχε πει με απόλυτη συναίσθηση, αναφερόμενος στην προσωπική του φιλοσοφία

Ποιος όμως είναι ο τρόπος για να έχεις τα μέγιστα αποτελέσματα σε αυτό που αγαπάς; Κατά τον Κobe Bryant πάει ως εξής: "Χρειάζεται να θες να ανταγωνίζεσαι για το οτιδήποτε, μένοντας πιστός στους κανόνες, προσπαθώντας όμως να ξεπεράσεις κάθε αντίπαλο· η ανθεκτικότητα θα σε κάνει να ξεπεράσεις κάθε αντιξοότητα. Ποιο ήταν τώρα η δυσκολότερη στιγμή για μένα; Όταν έκοψα τον αχίλλειο τένοντα."Θα καταφέρω να παίξω ξανά άραγε;” αυτή ήταν η ερώτηση που με τυραννούσε. Ύστερα από μία άυπνη νύχτα έδωσα μόνος μου την απάντηση: "Ναι, θα επιστρέψω καλύτερος από ποτέ". Κι έτσι έγινε. Δεν πρέπει να φοβάσαι, πρέπει να ξεπερνάς τις δυσκολίες"

Ο κώδικας του Kobe BryantΤι είναι όμως τελικά το Mamba Mentality; Είναι απλά ο τίτλος του βιβλίου του που κυκλοφόρησε στην Αμερική στις 23 Οκτωβρίου, σε συνεργασία με τον Andrew D. Berstein, έναν από τους σημαντικότερους αθλητικούς φωτογράφους του NBA; Όπως αποκαλύπτει ο θρύλος των Lakers δεν είναι μονάχα αυτό -αλλά κάτι πολύ περισσότερο.

"Είναι αυτό που με έκανε ό,τι είμαι" είχε πει με απόλυτη συναίσθηση, αναφερόμενος στην προσωπική του φιλοσοφία. Όσο για το τι υπήρξε ο Bryant για τον μπάσκετ; Ο πολυνίκης του μαγικού κόσμου του NBA, Phil Jackson, δεν θα μπορούσε να το συνοψίσει καλύτερα σε λιγότερες λέξεις στην εισαγωγή του βιβλίου που υπογράφει ο ίδιος: "ένας παίκτης που τελειοποίησε το άθλημα".

Ένας super star που κατάφερε να ξεπεράσει την σκληρή κριτική που δεχόταν κατά καιρούς, τους τραυματισμούς, που κατάφερε να ξεπεράσει ακόμα και τον χρόνο που δεν συγχωρεί ποτέ. Κυρίως όμως κατάφερνε να νικά πάντα τον χειρότερο εχθρό, εκείνον που βρίσκεται μέσα σε όλους μας: τον δικό του κακό εαυτό.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Ταινίες

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

H αέναη γοητεία του Φρανκενστάιν

Το γοτθικό μυθιστόρημα της Mary Shelley γαργαλά μέχρι σήμερα ευαίσθητες χορδές.

O οδηγός για τα cocktails του Dead Rabbit είναι ένα σκοτεινό, υπέροχο graphic novel

Δεν χρειάζεται καν να δοκιμάσεις τις συνταγές του, η ιστορία αρκεί.