Ο φωτογράφος των Αγγέλων της Victoria's Secret μιλά στο Esquire

Όλα όσα είπε ο Russell James για το λεύκωμα όπου πρωταγωνιστούν η Candice Swanepoel, η Kendall Jenner και πολλές άλλες αιθέριες υπάρξεις.

Χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια για να ολοκληρώσει ο Russell James το έργο του: μία collector's edition του λευκώματος Angels όπου πρωταγωνιστούν τα Αγγελάκια της Victoria's Secret στην πιο αποκαλυπτική τους μορφή. Η συναρπαστική ωδή στο γυμνό που δημιούργησε ο Αυστραλός φωτογράφος με τη βοήθεια των Adriana Lima, Alessandra Ambrosio, Bella Hadid, Cindy Crawford και πολλών άλλων αιθέριων υπάρξεων έρχεται σε μία πολύ διαφορετική στιγμή από το 2014. Ο κόσμος μας φαίνεται να έχει αλλάξει μετά το #MeToo.

Ο φωτογράφος των Αγγέλων της Victoria's Secret μιλά στο Esquire"Άρχισα να αναρωτιέμαι, μήπως δεν θα έπρεπε καν να δημοσιεύω ένα τέτοιο project;" παραδέχεται ο James. "Όμως μιλώντας με μερικά από τα κορίτσια, με έπεισαν να το προχωρήσω, αφού πίστευαν ότι το να σταματήσει το project θα έδινε ακριβώς την αντίθετη εντύπωση από ότι θα έπρεπε στην παρούσα συγκυρία. Ιδιαίτερα η Kendall (Jenner) κι η Cindy (Crawford), οι οποίες υπογράφουν και την εισαγωγή του λευκώματος, με έπεισαν να προχωρήσω στο όνομα της τέχνης".

Τα γραπτά λόγια της Crawford επιβεβαιώνουν τα όσα λέει ο James: "Η αίσθηση ασφάλειας που προσφέρει ο Russell είναι η απόδειξη του ποιος είναι ως φωτογράφος. Φωτογραφίζει τις γυναίκες να δείχνουν πανέμορφες και σέξι, χωρίς ποτέ όμως να τις κάνει να δείχνουν προκλητικές με ξεδιάντροπο τρόπο. Ο Russell είναι ακριβώς το αντίθετο ενός τύπου που προσπαθεί να σε κάνει να βγάλεις τα ρούχα σου... αν, και με κάποιον μαγικό τρόπο, είναι αυτό που τελικά κάνει. Ίσως είναι η γοητεία της αυστραλιανής προφοράς, η σπίθα στα μπλε μάτια του ή η άνεση με την οποία πηγαινοέρχεται στον χώρο".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Russell James (@russelljames) on

> Ο τεράστιος όγκος του project τον έκανε να δουλέψει επί 4 χρόνια. "Ήταν η πρώτη φορά που θα είχα την οπτική ενός curator σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο" λέει ο James. "Θέλησα να εκμεταλλευτώ όλο το διαθέσιμο ταλέντο που είχα στα χέρια μου μέχρι και την τελευταία στιγμή".

> Αγκάλιασε τη συνεργασία. Ο διακεκριμένος φωτογράφος θέλησε να συμμετέχουν ενεργά τα μοντέλα στη διαδικασία: "Τη δεύτερη φορά που κάναμε γύρισμα με την Elsa Hosk στο Μανχάταν, είχα ένα studio γεμάτο με props και παιχνίδια κι εκείνη "κατασκεύασε" την εμφάνισή της από τα μαλλιά της μέχρι τα παπούτσια. Ήταν πολύ ωραίο να είμαι μέρος αυτής της διαδικασίας".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Russell James (@russelljames) on

> Η Cindy Crawford του προκαλεί νευρικότητα, όπως και σε κάθε άλλο άντρα. "Κάναμε δύο φορές γύρισμα" λέει ο James. "Φωτογράφησα την Cindy δύο φορές, αν και πιστεύω ότι ασχολήθηκα περισσότερο από όσο έπρεπε με το styling, μάλλον με είχε πιάσει το συντηρητικό μου". Προσθέτει: "Με τρομάζει κάπως η Cindy γιατί είναι ένα σύμβολο. Προσκυνήστε όλοι την Cindy. Κι όμως, ενώ ήμουν έτοιμος να δημοσιεύσω το υλικό της πρώτης φωτογράφισης, είχαμε μία κουβέντα όπου της πρότεινα να κάνουμε και δεύτερο session. Εκείνη δέχθηκε αμέσως".

> Η φωτογράφιση της Kendall Jenner ήταν η πιο απαιτητική αλλά όχι για τον λόγο που φαντάζεσαι. "Όταν υπάρχει η Kendall στο πλάνο και ξέρεις πως θα πας στην παραλία με σκοπό να βγάλεις γυμνές φωτογραφίες, το εγχείρημα γίνεται ιδιαίτερα πολύπλοκο" λέει ο James. Η μόνιμη παρουσία παπαράτσι στο κατόπι της απόλυτης star των social media κάνει τη δουλειά του επαγγελματία φωτογράφου απίστευτα δύσκολη. 

>Στάθηκε τυχερός με την Sara Sampaio. "Ήταν απλά θέμα τέλειου timing" λέει ο James σχετικά με τη λήψη της 27χρονης Πορτογαλίδας στο νησί του Άγίου Βαρθολομαίου στον Ατλαντικό ωκεανό. "Υπήρχαν τα τέλεια καταγάλανα νερά, ο τέλειος μπλε ουρανός. Ήταν στο σωστό μέρος στη σωστή στιγμή, για αυτό και κατάφερα να βγάλω φωτογραφίες που δεν ξέρω αν θα μπορούσα να τις πετύχω ακόμα κι αν τις σχεδίαζα έναν ολόκληρο χρόνο".

> Η παρουσία της Candice Swanepoel στο εξώφυλλο ήταν μία νίκη τόσο για εκείνον όσο και για το μοντέλο. H Swanepoel έχει γίνει μητέρα δύο φορές στο διάστημα των τελευταίων 24 μηνών, και το ίντερνετ δεν ήταν πάντοτε φιλικό απέναντι στο σώμα του 30χρονου super model. O James ήθελε να την παρουσιάσει με θριαμβευτικό τρόπο καθώς έμπαινε σε μία νέα φάση της ζωής της: "Την φωτογράφισα τέσσερις εβδομάδες αφότου είχε γεννήσει" λέει ο Αυστραλός φωτογράφος. "Είναι η απόλυτη χίπισσα και ένας υπέροχος άνθρωπος. Και, κυριολεκτικά, υπήρχαν φορές στην καριέρα μου που καθώς την φωτογράφιζα είχα ανθρώπους να μου λένε ότι δεν πρέπει να το κάνω, ότι δεν είναι σωστό να παρουσιάζω έτσι το γυναικείο σώμα γιατί καμία γυναίκα δεν μπορεί να τα καταφέρει να δείχνει έτσι. Δίκιο είχαν, όμως δεν φταίω εγώ, δεν υπάρχει ίχνος retouch πάνω της, απλά κάποιες φορές η Μητέρα Φύση κάνει το θαύμα της"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Candice Swanepoel (@angelcandices) on

> Σέβεται τις αρχές με τις οποίες ξεκίνησε σε αυτήν τη δουλειά κι έχτισε την καριέρα του. "Στο τέλος" εξηγεί, "δεν παίζει ρόλο αν τραβώ γυμνές φωτογραφίες ή κάποιον άνθρωπο ντυμένο από την κορυφή έως τα νύχια. Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι να νιώθουν άνετα μαζί μου".

Aπό: Esquire US

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η ζωή της Brigitte Macron γίνεται σειρά

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Ένας θεός μόνο ξέρει γιατί δε θα δούμε το The Movie Critic, την 'τελευταία ταινία' του Quentin Tarantino

Φαίνεται πως ο διάσημος σκηνοθέτης άλλαξε γνώμη για την ταινία που σκόπευε να γυρίσει.

2 επικές ταινίες από τον Martin Scorsese με αγάπη

Όλα όσα περιμένουμε προσεχώς από τον σπουδαίο σκηνοθέτη.

To Oldboy γίνεται σειρά από τον Park Chan-wook

Ο δημιουργός της κορεατικής ταινίας του 2003 επανέρχεται με την τηλεοπτική εκδοχή της.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Νέο trailer για το 'Εκατό Χρόνια Μοναξιά' του Gabriel García Márquez στο Netflix

Το παγκόσμιο best seller έγινε σειρά και αυτές είναι οι πρώτες εικόνες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Στο Orlando Bloom: To the Edge, ο Orlando Bloom φτάνει στα άκρα

Από τις αρχές της καριέρας του μέχρι σήμερα, ο Bloom φαίνεται πως δε φοβάται να εκτεθεί στον κίνδυνο.

Γραφει Γιαννης Σπανος