H BMW R Nine T είναι η μηχανή που σπάει τα όρια

Ένα χειροποίητο όνειρο πάνω σε δύο τροχούς.

Το 2013 ήταν κομβική χρονιά για τα δίτροχα της BMW. Η γερμανική εταιρεία με το πολύ συγκεκριμένο στυλ στις μηχανές (τίποτα κακό σε αυτό) αποφάσισε να παρουσιάσει κάτι τελείως διαφορετικό. Μία vintage roadster, την BMW R Nine T, που αντιμετωπίστηκε από τους περισσότερους fans σαν λευκός καμβάς πάνω στον οποίο μπορούν να ζωγραφίσουν -ή για να το πούμε πιο σωστά τροποποιήσουν- τα όνειρά τους.

Έτσι κι έγινε. Οι μηχανικοί όλου του κόσμου απελευθέρωσαν τις δημιουργικές τους δυνάμεις πάνω στην R Nine T με θαυμαστά αποτελέσματα. Η BMW είχε προβλέψει σωστά: πριν καν κυκλοφορήσει το μοντέλο στην αγορά είχε φροντίσει να ζητήσει από τους καλύτερους στον κόσμο των μετατροπών να δώσουν τη δικιά τους ερμηνεία στο καμάρι του γερμανικού κολοσσού.

H BMW R Nine T είναι η μηχανή που σπάει τα όρια

Όλοι όσοι ασχολούνταν με τις μετατροπές και βελτιώσεις ήθελαν να συμμετέχουν σε αυτόν τον δημιουργικό οργασμό. Η BMW με δυσκολία προλάβαινε να ανταποκριθεί στις αιτήσεις. Ο ανταγωνισμός μετατράπηκε σε ευγενή άμιλλα και η ευγενής άμιλλα σε πανέμορφες δίτροχες δημιουργίες.

R Nine T λεύκωμα 3

Ενώ κάποτε το όνομα της BMW ήταν συνώνυμο της σταθερότητας και της στιβαρής εταιρικής άποψης, η R Nine T σύστησε ένα διαφορετικό πρόσωπο στο ευρύ κοινό που βασιζόταν στο coolness και την χομπίστικη διάθεση. Όταν, μάλιστα, αποφάσισαν να δώσουν σε ακόμα περισσότερους κατασκευαστές την ευκαιρία να δοκιμάσουν την τύχη του με το μοντέλο, τότε ήταν που γεννήθηκε και η ιδέα πίσω από το λεύκωμα The Soul Fuel.

R Nine T λεύκωμα 4Μία συλλογή από τις 17 πιο εντυπωσιακές εκδοχές της, τόσο ιδιαίτερες που σε κάποιες από αυτές δυσκολεύεσαι να αναγνωρίσεις την R Nine T, φωτογραφημένες με εξαιρετικό τρόπο έτσι ώστε ακόμα και κάποιος που δεν ξέρει ποδήλατο να τις ζηλέψει. Μία έκδοση 160 σελίδων, με τιμή γύρω στα 40 ευρώ, που μπορεί να λειτουργήσει κι ως το ιδανικό δώρο για τον εαυτό σου φέτος τα Χριστούγεννα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

10000 Ships, το μυστηριώδες spin-off του Game of Thrones που ακυρώθηκε στο παρά πέντε

Πέρα από τη σειρά του Jon Snow, μόλις μάθαμε για ένα ακόμη που δε βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου λείπει το Succession

Είναι στο Netflix και έχει μόνο 6 επεισόδια και πρωταγωνιστή τον Jeff Daniels. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το σαββατοκύριακο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 πικάντικες αλήθειες για τον Channing Tatum

Ο αμερικανός ηθοποιός κλείνει σήμερα 44 χρόνιας ζωής και εμείς βρίσκουμε άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η επιστροφή της Jennifer Aniston στον κινηματογράφο έχει κάτι από τα παλιά

Όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το remake της ταινίας "9 to 5".

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".