5 coffee table books ιδανικά για το σαλόνι

Από τα εξωτικά τοπία της Άπω Ανατολής μέχρι τις πρώτες μέρες της Ferrari.

Έχεις σκεφτεί ότι τα βιβλία μπορούν να διακοσμήσουν το σαλόνι σου; Αν δεν το πιστεύεις μπορείς να ρίξεις μία ματιά στο Instagram, εκεί όπου το #bookstagram γνωρίζει μεγάλες δόξες. Αντί, λοιπόν, να ψάχνεις για κάποια δύσκολη λύση στο design του χώρου σου, υπάρχουν τα coffee table books για να σου λύσουν τα χέρια.

Καλοσχεδιασμένα, πανέμορφα στο μάτι, ιδανικά για να ρίχνεις κλεφτές ματιές κάθε φορά που χαλαρώνεις στον καναπέ σου. Ακολουθούν πέντε ιδιαίτερες και φρέσκες εκδόσεις για να μπεις στο νόημα όσων λέμε.

Ferrari Art Edition | Taschen

5 coffee table books ιδανικά για το σαλόνι

Ένα coffee table book αντάξιο της φίρμας που το παρουσιάζει, του οίκου που το εκδίδει αλλά και του ανθρώπου που το ανέλαβε την παρουσίασή του: Ferrari, Taschen, Marc Newson. Στα συν η ειδική θήκη σχεδιασμένη από τον τελευταίο στο σχήμα ενός θρυλικού V8 κινητήρα και το σπάνιο αρχειακό υλικό που περιέχει.

World (the Price of Love) | Gucci

Martin Parr Gucci

Τι συμβαίνει όταν ένας διάσημος οίκος μόδας (Gucci) εμπιστευτεί έναν διακεκριμένο φωτογράφο (Martin Parr) για τις ανάγκες μίας super limited έκδοσης; Ιδιαίτερα μάλιστα όταν το concept έχει να κάνει με τη Γαλλική Ριβιέρα μέσα από τα μάτια των New Order; Ένα μοναδικό στο είδος του λεύκωμα που η αισθητική του φυλακίζει το βλέμμα κάθε φορά που ανοίγεις τις σελίδες του.

Beastie Boys Book | Spiegel & Grau

Beastie Boys Book

Κάπου ανάμεσα στην προφορική ιστορία, το φωτογραφικό λεύκωμα, το βιβλίο συνταγών για τη Νέα Υόρκη και το graphic novel. Με συμμετοχές από σημαντικούς καλλιτέχνες όπως ο Spike Jonze κι ο Wes Anderson, αυτό δεν είναι ένα coffee table book που έχεις συνηθίσει. Είναι ένα διαφορετικό βιβλίο αφιερωμένο στην πιο ευρηματική και streetwise μπάντα της Νέας Υόρκης.

Looking East, Steve McCurry | Phaidon Press

Steve McCurry Looking East

O ΜcCurry έγινε διάσημος σε όλον τον κόσμο για τις φωτογραφίες που απεικονίζουν την Άπω Ανατολή. Εδώ, σε αυτό το έντυπο αριστούργημα, ρίχνει μία περισσότερο κοντινή ματιά σε όσους έχουν αποτελέσει όλα τα αυτά τα χρόνια τα μοντέλα του: Τα πορτραίτα των ανθρώπων, από το Αφγανιστάν μέχρι την Μαλαισία, λειτουργούν ως καμβάς για να πουν εξωτικές ιστορίες γεμάτες από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η μακρινή ήπειρος.

Dylan by Schatzberg | Skira

Dylan λεύκωμα

"Σαν φωτογραφικό θέμα, ο Dylan ήταν ο καλύτερος. Δεν χρειαζόταν να κάνεις τίποτα άλλο πέρα από το να στρέψεις τον φακό προς το μέρος του. Συνέβαιναν κατευθείαν πράγματα, ήταν διατεθειμένος να κάνει το οτιδήποτε" λέει ο Jerry Schatzberg, ο φωτογράφος που υπογράφει αυτό το λεύκωμα. Μία έκδοση που σε βάζει κατευθείαν στον κόσμο του θρυλικού Αμερικανού τραγουδοποιού.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10000 Ships, το μυστηριώδες spin-off του Game of Thrones που ακυρώθηκε στο παρά πέντε

Πέρα από τη σειρά του Jon Snow, μόλις μάθαμε για ένα ακόμη που δε βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου λείπει το Succession

Είναι στο Netflix και έχει μόνο 6 επεισόδια και πρωταγωνιστή τον Jeff Daniels. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το σαββατοκύριακο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 πικάντικες αλήθειες για τον Channing Tatum

Ο αμερικανός ηθοποιός κλείνει σήμερα 44 χρόνιας ζωής και εμείς βρίσκουμε άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του.

Γραφει Γιαννης Σπανος