Ο ισχυρός δεσμός ανάμεσα σε έναν άντρα και το ρολόι του

Το λεύκωμα "A Μan & Ηis Watch" περιλαμβάνει θρυλικές ιστορίες από 76 διαχρονικά ρολόγια και τους διάσημους ιδιοκτήτες τους.

Γράφει: Χριστίνα Ροζάκη 14 Μαρτίου 2019

"Έχω το ρολόι του πατέρα μου. Είναι ένα Rolex Oyster Perpetual Datejust από ανοξείδωτο ατσάλι, με μαύρο καντράν. Θυμάμαι τη μέρα που ήρθε σπίτι φορώντας το στον καρπό του. Ήταν τόσο περήφανος γι' αυτό - εγώ ήμουν τόσο χαρούμενος που τον έβλεπα έτσι, γιατί ήξερα ότι για αυτόν, αυτό δεν ήταν απλώς ένα αντικείμενο για να βλέπει την ώρα. Το Rolex ήταν το σύμβολο της πρώτης του χρονιάς ως ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας". Με αυτά τα λόγια ξεκινά η εισαγωγή του λευκώματος "A Man & His Watch", του συλλέκτη Matthew Hranek, ο οποίος ξεκινώντας με μία οικογενειακή ανάμνηση δείχνει ότι πίσω από κάθε ρολόι, πέρα από την τέχνη, την τεχνική και την καινοτομία που μπορεί να διαθέτει, υπάρχει πάντα και μία ιστορία προς αφήγηση.

Ο ισχυρός δεσμός ανάμεσα σε έναν άντρα και το ρολόι του

Ο συγγραφέας του βιβλίου έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο για να μαζέψει συνεντεύξεις, περίπλοκες ιστορίες και να ψάξει τις πιο εκλεπτυσμένες συλλογές. Το λεύκωμα περιλαμβάνει ανέκδοτες ιστορίες από τους ανθρώπους που τα φόρεσαν, για παράδειγμα ο 
Paul Newman μιλά για το Rolex Daytona που έλαβε ως δώρο από τη σύζυγό του Joanne Woodward, ο αστροναύτης Wally Schirra λέει την ιστορία του Omega Speedmaster του πρώτου ρολογιού που ταξίδεψε στο φεγγάρι, ο Sylvester Stallone θυμάται το πρώτο ρολόι που αγόρασε για τον εαυτό του, το χρυσό Submariner. Και δεν είναι μόνο αυτοί. Ο rapper Νas συστήνει το Patek Philippe που αποτελεί την τέλεια έκφραση του στυλ του, ο ορειβάτης Sir Edmund Hillary θυμάται το Rolex Oyster Perpetual μαζί με το οποίο κατέκτησε την κορυφή του Έβερεστ. 

Τα σχέδια που περιλαμβάνονται στο λεύκωμα είναι πολλά. Ανάμεσα τους και εμβληματικά, σαν αυτό της Omega που φόρεσε ο John F. Kennedy όταν χρίστηκε πρόεδρος της Αμερικής το οποίο έχει και εγχαραγμένη την αφιέρωση: "Στον πρόεδρο της Αμερικής John F. Kennedy από τον φίλο του Grant" - του το έδωσε ο γερουσιαστής Grant Stockdale. Χάρη σε αυτές τις ιστορίες και την πένα του Hranek, τα ρολόγια δεν είναι μόνο αντικείμενα που λένε το χρόνο - ούτε καν σύμβολα στάτους. Αντιθέτως είναι κομμάτια που αντανακλούν ιστορικές στιγμές, καινοτόμες ανακαλύψεις, οικογενειακά κειμήλια, ειλικρινή δώρα και σύμβολα φιλίας.

Τα ρολόγια που περιλαμβάνονται στο λεύκωμα φωτογραφήθηκαν από τον Stephen Lewis.

Από: Esquire IT

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Ταινίες

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Ο "Πολεμος των Κόσμων" επιστρέφει με νέα μετάφραση

Προδημοσίευση από το μυθιστόρημα του H.G. Wells που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός και μία σύντομη συζήτηση με τον διευθυντή της νέας σειράς κλασικών έργων, Ηλία Μαγκλίνη.

Οι προφητείες του Stephen Hawking

Τεχνητή νοημοσύνη, γονιδιακές επεμβάσεις, ύπαρξη του Θεού: όλα όσα προέβλεψε ο μεγάλος επιστήμονας, που έφυγε απ’ τη ζωή ακριβώς πριν από έναν χρόνο.