Τα lives του Σεπτεμβρίου

10 συναυλίες που θέλουμε οπωσδήποτε να παρακολουθήσουμε στο δεύτερο μισό του Σεπτεμβρίου.

Esquire Team
Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 14 Σεπτεμβρίου 2021

Παρότι η πανδημία καλά κρατεί, ο φετινός Σεπτέμβριος, σε επίπεδο συναυλιών, θυμίζει pro-covid εποχές. Υπάρχει ποικιλία για όλες τις μουσικές προτιμήσεις και εμείς επιλέξαμε -με καθαρά υποκειμενικά κριτήρια- και παραθέτουμε τα lives που θα φροντίσουμε κι εμείς να παρακολουθήσουμε. 

15/09, Τετάρτη

Γιάννης Μπέζος & Μαριάννα Πολυχρονίδη στο Θέατρο Βράχων 

Γνωστοί για τις υποκριτικές τους ικανότητες, ο Γιάννης Μπέζος και η Μαριάννα Πολυχρονίδη δε στερούνται ταλέντου στο τραγούδι. Στην προκειμένη περίπτωση, συνοδεία επταμελούς ορχήστρας έχουν ετοιμάσει το αφιέρωμα στους Μανόλη Αναγνωστάκη, Γιάννη Θεοδωράκη και Τάσο Λειβαδίτη "Κρατώντας μια σπίθα τρεμόσβηστη..." μέσα από συνθέσεις των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Λοΐζου, Θάνου Μικρούτσικου, Δημήτρη Παπαδημητρίου και Κώστα Λειβαδά.
Θέατρο Βράχων, 21:00, Είσοδος ελεύθερη

16/09, Πέμπτη

Νίκος Πορτοκάλογλου & Στάθης Δρογώσης στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού

Έχουμε ήδη προαναφέρει ότι το φετινό Φεστιβάλ Κολωνού του ΟΠΑΝΔΑ επέστρεψε ιδιαίτερα ανανεωμένο. Στο πλαίσιο αυτού, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, που τελευταία παρουσιάζει και την εκπομπή "Μουσικό Κουτί" στην ΕΡΤ1 και ο Στάθης Δρογώσης πρόκειται να εμφανιστούν στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού. ερμηνεύοντας παλιές και νέες επιτυχίες τους. Μαζί τους η Αγάπη Διαγγελάκη και ο Βύρωνας Τσουράπης.

Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού, 21:00, Εισιτήρια: 10€ και μειωμένο: 5€ (παιδιά, φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ)

Δήμητρα Γαλάνη στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Η πλέον ιδανική μουσικός για ένα ερωτικό αφιέρωμα ισοδύναμο με ένα ταξίδι στο χρόνο και τον κόσμο, είναι η Δήμητρα Γαλάνη. Ακριβώς αυτό έχει ετοιμάσει, με τίτλο "Ερωτα εσύ..." και τη συνδρομή της Κατερίνας Πολέμη και του Ευστάθιου Δράκου. Ειδική συμμετοχή στην εν λόγω εμφάνιση θα έχουν και οι Παυλίνα Βουλγαράκη και Δημήτρης Κόψης. 

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, 21:30, Εισιτήρια: 16-23€

18/09, Σάββατο

Μonsieur Minimal, Easteria Live Band στο Gazarte Roof Stage

Ο Monsieur Minimal, μέσα από παλιές και νέες του επιτυχίες σκοπεύει να μας ταξιδέψει στο δικό του μουσικό σύμπαν που είναι γεμάτο Πάστα Φλώρες, Easterιες, Στιγμές και Αγκαλιές. Η dream pop στα καλύτερά της. 

Gazarte Roof Stage, 21:30, Εισιτήρια: Από 10€

20/09, Δευτέρα

Νεφέλη Φασούλη live στο Gazarte Roof Stage

Η Νεφέλη Φασούλη είναι μία από τις καλύτερες φωνές της νέας γενιάς, και τα τελευταία χρόνια μουσική συνοδοιπόρος του Φοίβου Δεληβοριά. Λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του πρώτου προσωπικού της album με τίτλο "Ο Κόσμος Σου" από τη United We Fly, το οποίο ήδη αγαπήθηκε από το κοινό και τα ραδιόφωνα, η Νεφέλη έχει εμπνευστεί ένα live κάτω από τα αστέρια στο πλαίσιο των Upstairs Sessions. Αξίζει να τη δεις και να την ακούσεις, τόσο απλά. 

Gazarte Roof Stage, 21:30, Εισιτήρια: 8€

21/09, Τρίτη

Πυξ Λαξ live στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά

Όπως γράφει το σχετικό δελτίο τύπου, "σε μια εποχή που ζούμε με αποστάσεις, οι Πυξ Λαξ έρχονται για να μας θυμίσουν Τι είναι αυτό που μας ενώνει και να μας ταξιδέψουν σε παλιά γνώριμα μονοπάτια". Μία πορεία 30 χρόνων είναι σίγουρα δύσκολο να καλυφθεί μέσα σε ένα βράδυ, όμως ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Μπάμπης Στόκας σίγουρα έχουν τον τρόπο.

Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, 21:00, Εισιτήρια: 12-16,5€

22/09, Τετάρτη

Αλέκα Κανελλίδου & Δημήτρης Καλαντζής στο Faliro Summer Theater

Δύο ονόματα που δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις συμπράττουν σε ένα All that Jazz live. Η Αλέκα Κανελλίδου συναντά τον Δημήτρη Καλαντζή και με τη βοήθεια του κουαρτέτου του καταξιωμένου πιανίστα και μαέστρου έχουν ετοιμάσει ένα καταπληκτικό πρόγραμμα για τους λάτρεις της ελληνικής και ξένης jazz.

Faliro Summer Theater, 21:15

24/09, Παρασκευή

ΜΕΛΙSSES στο Θέατρο Άλσος 24-26/09

To πιο δημοφιλές ελληνικό συγκρότημα στην παρούσα φάση, μετά από τις sold out εμφανίσεις του προσγειώνεται στο Θέατρο Άλσος για τρεις ακόμα παραστάσεις.

· Παρασκευή 24/9 με guest star τον Κώστα Μακεδόνα
· Σάββατο 25/9 με gues tstar τον Δημήτρη Μπάση
· Κυριακή 26/9 με guest star την Έλενα Παπαρίζου

Θέατρο Άλσος, 21:30

27/09, Δευτέρα

Ο Jack Savoretti στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Μετά από την περσινή ακύρωση της συναυλίας του στην Τεχνόπολη λόγω κορονοϊού, ο Jack Savoretti έρχεται στην Αθήνα για μία μοναδική συναυλία στο Ηρώδειο. Έχοντας στις αποσκευές του το νέο του άλμπουμ Europiana, ετοιμάζεται για sold out εμφάνιση, διότι ασφαλείς πληροφορίες κάνουν λόγο για ελάχιστα εισιτήρια στα πάνω διαζώματα.

Ωδείο Ηρώδου Αττικού, 21:30, Εισιτήρια: 44-78€

30/09, Πέμπτη 

Sting στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού 

Η συναυλία του Sting My Songs είναι ένα πληθωρικό σόου γεμάτο επιτυχίες από την καριέρα του στους Police, αλλά και ως solo καλλιτέχνης. Είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να τον δεις σε μία από τις δύο προγραμματισμένες του εμφανίσεις στις 30/09 και 01/10. Στο πλευρό του, και στις δύο συναυλίες θα βρίσκεται ως καλεσμένος ο Joe Sumner.

Ωδείο Ηρώδου Αττικού, 21:30, Εισιτήρια: 44-275€

Autumn Jazz Festival από τις 30/09- 03/10 και 07-10/10 στο Θέατρο Τζένη Καρέζη

Δύο εβδομάδες θα διαρκέσει το Autumn Jazz Fest στο Θέατρο Τζένη Καρέζη. Κορυφαία ονόματα, όπως ο Τάκης Πατερέλης, ο Γιώργος Κοντραφούρης και πολλοί εκπρόσωποι της νεότερης γενιάς, όπως οι Soul peanuts και οι Jeepers Creepers θα παρουσιάσουν τις διάφορες εκφράσεις της τζαζ μουσικής, ενώ εκεί επίσης, θα βρίσκονται καλλιτέχνες όπως η Idra Kayne, ο MC Yinka και o Jerome Kaluta για μία πιο funk, soul, hip hop και reggae προσέγγιση.

Θέατρο Τζένη Καρέζη, 21:00, Εισιτήρια: 8€

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στην ταινία Back to Black

Βρήκαμε τι ισχύει και τι όχι στη νέα ταινία που σκιαγραφεί τη ζωή της τραγουδίστριας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η αληθινή ιστορία πίσω από το Baby Reindeer

Η μίνι σειρά του Netflix ρίχνει φως στο ευαίσθητο θέμα του stalking μέσα από ένα μοναδικό πρίσμα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

30 χρόνια από το θρυλικό His 'N' Hers των Pulp

Το πιο κομβικό άλμπουμ των σπουδαίων Βρετανών έχει σήμερα γενέθλια.

Η ζωή της Brigitte Macron γίνεται σειρά

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.