Μαθήματα γαστρονομικής 'Naturalité'

Η École Ducasse έρχεται στην Αθήνα για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα μύησης στη signature νατουραλιστική φιλοσοφία του Alain Ducasse.

Γράφει: Esquire Editors 29 Μαρτίου 2022

"Λαχανικά, ψάρια, δημητριακά. Αυτό ήταν το φύλλο πορείας που έδωσα στον εαυτό μου το 2014, όταν γεννήθηκε η Naturalité. Με ανησυχία για τους φυσικούς πόρους του πλανήτη και με τη συνειδητοποίηση της υπερκατανάλωσης των πόρων αυτών, εμπνεύστηκα από την επιθυμία, που από πάντα υπαγόρευε την έκφραση της μαγειρικής μου: να βρω την ουσία και να επανασυνδεθώ με την αρχική γεύση των προϊόντων”. 

Έτσι ξεκινά ο Alain Ducasse τον πρόλογο του βιβλίου του "Grand Livre de la Naturalité” που κυκλοφόρησε πρόσφατα μεταφρασμένο στα ελληνικά, στις σελίδες του οποίου ο σπουδαίος σεφ εξηγεί την προσωπική του αντίληψη για την αποστολή της σύγχρονης μαγειρικής, η οποία δεν μπορεί παρά να διακατέχεται από έντονη οικολογική συνείδηση. 

Μια βαθιά βουτιά σε αυτήν την τόσο ιδιαίτερη κουζίνα που ενώνει τη γαστρονομία με τη "φυσικότητα" και τις τεχνικές της προσφέρει στους επαγγελματίες της εστίασης το τριήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα  "Naturalité Cuisine”, που διοργανώνει η Gastronomy Essentials στην Αθήνα (6-8/4) με την υποστήριξη του INΣΕΤΕ. 

Η συνέχεια στο Athinorama.gr

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.