Ένα χαλαρό μεσημέρι με τους Madrugada

Sivert, Frode και Jon ήρθαν στην Αθήνα για μία διαφορετική συνέντευξη τύπου με αφορμή το live τους στο Καλλιμάρμαρο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Και ήμασταν εκεί.

Λες και είναι γραμμένο για την αδυναμία που τρέφουμε προς εκείνους, το τραγούδι τους "Nobody loves you like I do". Αποφεύγοντας τις γραφικότητες για το πόσο πασιονάριοι και ταμπεραμεντόζοι είμαστε ως λαός, ας αρκεστούμε στο ότι οι Madrugada χαίρουν ιδιαίτερης εκτίμησης από τους Έλληνες και η μπάντα φροντίζει από την πλευρά της να δείχνει την ευγνωμοσύνη της ανατροφοδοτώντας τη σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ μας με τα χρόνια. Τα αισθήματα προφανέστατα είναι αμοιβαία.

Ένα χαλαρό μεσημέρι με τους MadrugadaΦωτογραφία: Χρόνης Περράκης @cp_smileorwhatever

Ακριβώς για αυτόν τον λόγο, χθες, 4 μήνες πριν από το live τους στο Καλλιμάρμαρο (24/09) οι Sivert Høyem, Frode Jacobsen και Jon Lauvland Pettersen βρέθηκαν στο Roof Garden Ολυμπιάς για μία άκρως φιλική συνέντευξη τύπου. Σε περίπτωση που αναρωτιέσαι, ναι, δεν τα συνηθίζουν αυτά γενικά. Η κουβέντα στο σύνολό της διήρκεσε περίπου ένα μισάωρο και αυτοί οι cool τύποι φρόντισαν να διαθέσουν μερικά λεπτά ακόμη, σε όσους εκ των υστέρων είχαν επιπρόσθετες απορίες. 

MadrugadaΦωτογραφία: Χρόνης Περράκης @cp_smileorwhatever

Η ερώτηση του Esquire

Χωρίς μικρόφωνα τριγύρω, θέλησα να μάθω από τον Sivert κάτι που δεν ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης και που όπως μου είπε δεν έχει τύχει να τον ρωτήσει κανείς μέχρι τώρα:

>Διάβασε ακόμη: O Miles Kane και η ανεπιτήδευτη απλότητα του rock'n'roll

Μερικές φορές αισθάνομαι πως η φωνή σου αποτελεί ουσιαστικά την πραγματική μουσική των Madrugada- αν μου επιτρέπεις ένα προσωπικό σχόλιο. Έχει υπάρξει κάποια στιγμή έκστασης (όπως το ομότιτλο single) κατά την οποία αισθάνθηκες ότι δυσκολεύεσαι να τραγουδήσεις;
Η φωνή ολοένα και αλλάζει ξέρεις, και η ερμηνεία είναι πολύ πιο απαιτητική στις μέρες μας. Το τραγούδι είναι κάτι που βγαίνει πολύ φυσικά και για να είμαι ειλικρινής δε μπορώ να θυμηθώ κάποια στιγμή που να είμαι τόσο πλημμυρισμένος από θετικά συναισθήματα ώστε να μη μπορώ να αποδώσω ή ότι αυτό που μου συμβαίνει να είναι τόσο απίθανο ώστε να μη μπορώ να το διαχειριστώ και να δυσκολεύομαι να ερμηνεύσω.

Sivert HoyemΦωτογραφία: Χρόνης Περράκης @cp_smileorwhatever

Αντιθέτως, θεωρώ πως πιο δύσκολο θα ήταν το ανάποδο. Όταν αισθάνεσαι άσχημα ή είσαι καταβεβλημένος από κούραση πιστεύω ότι μπορεί να προκύψει θέμα, ειδικά όταν μεγαλώνεις ηλικιακά όπως εγώ. (γέλια) Ωστόσο, παίρνω πολύ σοβαρά τα σοβαρά το θέμα της ερμηνείας... Για να καταλάβεις, όταν είμαστε σε περιοδεία, η μέρα μου είναι αφιερωμένη σε αυτό και στην προσπάθειά μου να είμαι όσο καλύτερος γίνεται και έτοιμος για κάθε live. 

Τι άλλο μάθαμε από τη συνέντευξη τύπου

Ειπώθηκαν πολλά, αλλά τα πιο σημαντικά σημεία κατά τη γνώμη μου συνοψίζονται ως εξής:

 

MadrugadaΦωτογραφία: Χρόνης Περράκης @cp_smileorwhatever

>Το Καλλιμάρμαρο είναι η πρώτη τους συναυλιακή εμπειρία σε στάδιο και  η ιστορία του προκαλεί δέος στη μπάντα. Όπως υπογράμμισαν, πρόκειται για ένα σχεδόν σουρεάλ όνειρό τους που γίνεται πραγματικότητα. 

>Μετά από σχεδόν 89 συναυλίες το 2019, το νέο τους album Chimes at Midnight συνδέει τις καταβολές τους με το σήμερα. 

>Τα τραγούδια του δίσκου δεν έχουν καμία σχέση με τον κορωνοϊό. Γράφτηκαν προ πανδημίας, οι ίδιοι βρίσκονταν στο Λος Άντζελες για τις ανάγκες της ηχογράφησής του και κατάφεραν σχεδόν τελευταία στιγμή λίγο πριν από το πρώτο lockdown να επιστρέψουν στη Νορβηγία. 

madrugadaΦωτογραφία: Χρόνης Περράκης @cp_smileorwhatever

>Ο Sivert αισθάνεται ότι η μουσική που φτιάχνουν είναι κατά κάποιο τρόπο βαθιά ειρωνική αφού σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζει όσα συμβαίνουν στη ζωή τους.

>Διάβασε ακόμη: Οι Balthazar και η θεωρία της ραδιοφωνικής μουσικής

>Δεν τους πολυαφορούν οι κατηγορίες και οι ταμπέλες, καθότι ανέκαθεν ήταν δύσκολη η κατηγοριοποίηση -ακόμη περισσότερο σήμερα- αλλά αν αυτό πρέπει να γίνει δηλώνουν ότι ανηκουν στη ροκ, ίσως στην πιο ακατέργαστη εκδοχή της. Αυτό που οπωσδήποτε τους ενδιαφέρει είναι η διαχρονικότητα και όχι να ανήκουν απαραίτητα σε ένα μόνο είδος. 

αφίσες MadrugadaΦωτογραφία: Χρόνης Περράκης @cp_smileorwhatever

>Πιστεύουν πολύ στο νέο τους δίσκο, είναι πολύ υπερήφανοι για αυτόν. Για την ακρίβεια, νιώθουν πως υπάρχει ένα είδος στενής σύνδεσής του με το ντεμπούτο τους, Industrial Silence από το 1999. 

>Ούτε οι ίδιοι δεν περίμεναν ότι θα ήταν τόσο εύκολη η επανένωση και η δημιουργία νέου υλικού. Συνέβη σχεδόν αυθόρμητα, αντλώντας έμπνευση σχεδόν από παντού. Το διασκέδασαν πολύ πάντως, ειδικά όσο βρίσκονταν στο δρόμο για τα lives τους. Η δε περιοδεία τους βοήθησε αρκετά να "χτίσουν" αυτοπεποίθηση και να σιγουρευτούν ότι αξίζει τον κόπο να μπουν σε νέες "περιπέτειες".

>Nobody loves us like they do. 

*Οι Madrugada θα κλείσουν το πρώτο μέρος της παγκόσμιας περιοδείας τους με μία συναυλία στο Παναθηναϊκό Στάδιο το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

Η αληθινή ιστορία πίσω από το The Sympathizer του HBO

Η σειρά βασίζεται στο βραβευμένο με Πούλιτζερ μυθιστόρημα του Βιετναμεζο-αμερικανού, Viet Thanh Nguyen.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Δε θα ξεχάσουμε ποτέ το Mezzanine των Massive Attack

Το magnum opus της κολεκτίβας από το Μπρίστολ γίνεται σήμερα 26 χρονών!

Στον φανταστικό κόσμο της Kandè ζουν πλάσματα σκοτεινά

Το video clip του νέου της single Fury of War έχει κάτι μεταφυσικό.

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.