Όλα όσα θα δούμε φέτος στο Athens Photo World

Τέταρτη χρονιά διεξαγωγής για το αθηναϊκό φεστιβάλ φωτογραφίας.

Έχοντας πλέον διανύσει την πρώτη τριετία του, ξεκινώντας το 2019 με την πολύτιμη βοήθεια του αείμνηστου Γιάννη Μπεχράκη και την δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), το Athens Photo World (APW) επιστρέφει για τέταρτη πλέον χρονιά και συνεχίζει την εκθεσιακή και εκπαιδευτική του δράση με γνώμονα πάντα την προβολή του σύγχρονου φωτορεπορτάζ και την καθιέρωση της Αθήνας ως έναν από τους σημαντικούς Ευρωπαϊκούς πόλους.

Το δεκαήμερο των κεντρικών εκδηλώσεων του φετινού APW θα διαρκέσει από τις 20 μέχρι και τις 29 Μαΐου, ενώ το ευρύτερο πρόγραμμά του θα περιλαμβάνει και δράσεις εκτός του Αθηναϊκού κέντρου και θα επεκταθεί χρονικά μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού.

Το Athens Photo World 2022 πραγματοποιεί και πάλι μια σειρά εκθέσεων και δράσεων που στόχο έχουν την ανάδειξη της δουλειάς των φωτορεπόρτερ και της συνεισφοράς τους στη διαμόρφωση της εικόνας του κόσμου μας και της ιστορίας εν τη γενέσει της, σε καιρούς πολιτικών και κοινωνικών αναταραχών και ανακατατάξεων.

Έκθεση World Press Photo 2022

Amber Bracken: World Press Photo of the Year 2022 Kamloops Residential School (Οικοτροφείο Kamloops) © Amber Bracken, για τους The New York Times (Βρετανική Κολομβία, 19 Ιουνίου 2021)

Πρώτος σταθμός της φετινής διοργάνωσης είναι και πάλι η σημαντικότερη διεθνής έκθεση φωτορεπορτάζ, το World Press Photo 2022 (20/5-11/6), που θα φιλοξενηθεί στο ισόγειο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας (ΕΒΕ) στο ΚΠΙΣΝ. Φέτος η έκθεση έρχεται με ανανεωμένο σχεδιασμό, μεγαλύτερη ποικιλία θεμάτων και μια νέα υπηρεσία για τους θεατές, την φωνητική ξενάγηση μέσω εφαρμογής που θα μπορεί ο επισκέπτης να κατεβάσει επιτόπου στο κινητό τηλέφωνό του και να έχει ηχητική περιγραφή και εξιστόρηση των γεγονότων ή της εμπειρίας του κάθε φωτορεπόρτερ στα αγγλικά και στα ελληνικά. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ανάμεσα στους βραβευμένους φωτογράφους βρίσκεται και ένας Έλληνας φωτορεπόρτερ. Ο Κωνσταντίνος Τσακαλίδης με την φωτογραφία του από τις πυρκαγιές στην Εύβοια τον Αύγουστο του 2021 διακρίθηκε σε νικητή Ευρώπης.

Η συνέχεια στο Athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.

Dear God, the Parthenon is still broken, το πρώτο φωτογραφικό βιβλίο του Γιώργου Λάνθιμου

Στην εισαγωγή του Dear God, the Parthenon is still broken υπάρχει ένα ακυκλοφόρητο ποίημα της Patti Smith το οποίο έγραψε με έμπνευση την ταινία.