ADD Festival, η μεγάλη γιορτή της ηλεκτρονικής μουσικής επιστρέφει

H αφρόκρεμα της παγκόσμιας dance σκηνής συγκεντρώνεται στο βιομηχανικό σύμπλεγμα της Πειραιώς 260, για ένα πολυσυλλεκτικό διήμερο και χορό μέχρι πρωίας.

Η διοργάνωση του "Six d.o.g.s.", που κέρδισε το αθηναϊκό κοινό ήδη από τις πρώτες εντυπωσιακές εκδόσεις της (2018-2020), το ADD Festival,  επιστρέφει ύστερα από τρία πανδημικά χρόνια στο πρώτο "σπίτι" της, το βιομηχανικό σύμπλεγμα της Πειραιώς 260 και το αξιοποιεί ως ένα χορευτικό playground με τα υψηλότερα standards παραγωγής ήχου και εικόνας.

Διεκδικώντας τον τίτλο ενός από τα πιο συναρπαστικά φεστιβάλ της ευρωπαϊκής dance σκηνής, το διήμερο ADD 2022 φιλοξενεί στην τέταρτη έκδοσή του περισσότερα από 40 ονόματα του σύγχρονου ηλεκτρονικού ήχου σε τρεις εξωτερικές και εσωτερικές σκηνές. Το πολυσυλλεκτικό line-up, που θα παρακολουθήσουμε την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Μαΐου, απαρτίζουν μια σειρά από DJ και live sets ανερχόμενων καλλιτεχνών ή παλιών γνώριμων του φεστιβάλ. Φέτος, η φιέστα πραγματοποιείται υπό τη σκέπη του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, σηματοδοτώντας την έναρξή του αλλά και την αρχή του χορευτικού καλοκαιριού. Oι πόρτες θα ανοίγουν στις 7 το απόγευμα, ενώ η μουσική θα κλείνει στις 11 το πρωί, ύστερα από 32 ώρες διαδοχικών acts από όλο το φάσμα της house, techno, freestyle, experimental και nu-jazz. 

Dance till you drop

Όποια στιγμή κι αν βρεθείτε στην Πειραιώς 260, θα πετύχετε σίγουρα κάτι ενδιαφέρον, αλλά για μεγαλύτερη ασφάλεια σταχυολογήσαμε όσα δεν πρέπει να χάσετε. Απευθείας από τη γαλλική πρωτεύουσα μας έρχονται δύο acts που θα βρεθούν ανάμεσα στους headliners των δύο ημερών: πρώτα οι Apollonia (Shonky, Dan Ghenacia, Dyed Soundorom), το απόλυτο supergroup της χώρας τους, θα δημιουργήσουν μια πολύωρη υπνωτική house εμπειρία, ενώ την επομένη η Anetha, αρχιτέκτονας που έγινε DJ και άξια εκπρόσωπος της παλλόμενης γαλλικής dance σκηνής, θα παρουσιάσει ένα ακόμη επικό σετ με έμπνευση από την EBM, trance, electro και old school 90s techno. 

Την Παρασκευή, μη χάσετε την underground υπερδύναμη ονόματι Héctor Oaks που θα φέρει στο booth διαλεγμένα rave διαμάντια. Ένα όνομα που έχει χορέψει την Αθήνα πολλάκις (και στο ADD 2019), o Ben Klock, γέννημα θρέμμα της βερολινέζικης σκηνής και resident DJ του θρυλικού "Berghain" club από το 2005, συγκαταλέγεται στα πιο αναμενόμενα acts του διημέρου (28/5). Το ίδιο βράδυ, ο αντισυμβατικός και εντελώς ιδιοσυγκρασιακός I Hate Models θα μιξάρει από Depeche Mode έως Perc με τις δικές του ατμοσφαιρικές παραγωγές. Για late night συγκινήσεις, τα wondergirls Kim Ann Foxman, Rebekah, DJ Madam X, αλλά και η υπνωτιστική Ιταλίδα Adiel είναι ανάμεσα στις συμμετοχές των after hours εκρηκτικών sets που θα σας κάνουν να το ξημερώσετε… κυριολεκτικά.

Η συνέχεια στο Athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Dear God, the Parthenon is still broken, το πρώτο φωτογραφικό βιβλίο του Γιώργου Λάνθιμου

Στην εισαγωγή του Dear God, the Parthenon is still broken υπάρχει ένα ακυκλοφόρητο ποίημα της Patti Smith το οποίο έγραψε με έμπνευση την ταινία.

Ήξερες πως ο Freddie στο Ripley είναι το non-binary παιδί του Sting;

Tο Eliot Sumner είναι o σικάτος φίλος του Dickie και ένας πολύ καλός λόγος επίσης να δεις τη σειρά στο Netflix.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Το 'Landmarks II - Το Σινεμά στο Κέντρο' συνεχίζεται στα ιστορικά σινεμά της Αθήνας

4 ιστορικά σινεμά στο κέντρο της Αθήνας, 4 θεματικές προβολές, 13 ταινίες για την Αθήνα.

Μία ιταλική ταινία κάνει θραύση στο Netflix παγκοσμίως

Είναι η πρώτη φορά που μία μη αγγλόφωνη ταινία φθάνει στο Νο. 1 του παγκόσμιου chart ταινιών.

Confidenza, ένα υπέροχο soundrack με την υπογραφή του Tom Yorke

Tο προηγούμενο με την υπογραφή του μπροστάρη των Radiohead ήταν αυτό για το remake της ταινίας Suspiria του Luca Guadagnino.