Όσα δεν έδειξαν οι κάμερες στην πρεμιέρα του Rise στα Σεπόλια

Ο Γιάννης που δεν κράτησε τα δάκρυά του, το σόου του Francis, ο Γιώργος Μαζωνάκης και όλα όσα είδαμε στην πρεμιέρα στο γήπεδο του Τρίτωνα.

Just a kid from Sepolia: Η συνοικία δυτικά του κέντρου των Αθηνών πλημμύρισε χθες βράδυ από κόσμο γιατί ο δικός της ήρωας επέστρεψε. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μαζί με τον Θανάση, τον Αλέξανδρο, τον Francis και τη Βερόνικα, γύρισαν στην Αθήνα, στη γειτονιά που τα έζησαν όλα, για την πρεμιέρα του Rise, της νέας ταινίας της Disney. Ήμασταν κι εμείς εκεί για να μεταδώσουμε όλα όσα δε μπορούν να καταγράψουν οι κάμερες.

Όσα δεν έδειξαν οι κάμερες στην πρεμιέρα του Rise στα Σεπόλια

Η Disney μεταμόρφωσε το γήπεδο του Τρίτωνα στα Σεπόλια σε ένα μικρό θερινό σινεμά και το σκηνικό είχε στηθεί από νωρίς το απόγευμα. Τα παιδιά από την Ακαδημία των Antetokounbros δε σταμάτησαν το παιχνίδι στις μπασκέτες που είχαν στηθεί στον χώρο, ενώ κόσμος είχε συγκεντρωθεί ακόμη και περιμετρικά του ιστορικού, όπως έδειξε η ιστορία, ανοιχτού γηπέδου στα Σεπόλια. Ήμασταν κι εμείς εκεί για να μεταδώσουμε όλα όσα δε μπορούν να καταγράψουν οι κάμερες.

Η Πρεμιέρα του Rise

Λίγο πριν τις 20:00 εμφανίστηκαν οι παίκτες των Milwaukee Bucks, Pat Connaughton, Jordan Nwora και Jevon Carter για να τιμήσουν τον ηγέτη τους. Ο Γιάννης είναι εκείνος που έφερε το πρωτάθλημα στο Milwaukee 50 χρόνια μετά.

rise

Μαζί τους ήταν επικεφαλής από τη Nike, τη Disney, Έλληνες παράγοντες και παίκτες. Στις 20:07 ακριβώς έφτασε η σπουδαιότερη ελληνική οικογένεια.

> Διάβασε ακόμη: Γιάννης Αντετοκούνμπο, πάνω από όλους

Ο Γιάννης, ο Θανάσης, ο Αλέξανδρος και η μητέρα τους Βερόνικα Αντετοκούνμπο έφτασαν στο γήπεδο όπου πρωτοέπιασαν την πορτοκαλί θεά για να γνωρίσουν την αποθέωση. Το μενού τα είχε όλα. Φωτογράφιση με αστείες πόζες στο poster της ταινίας, χαμόγελα, αυτόγραφα, φωτογραφίες και σιγά σιγά το πάρτι θα ξεκινούσε.

sepoliaΡαφαέλλα Ράλλη/Esquire

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο φτάνοντας στο γήπεδο του Τρίτωνα έσπευσε να δώσει το χέρι του στην Εβίνα Μάλτση. Ο κορυφαίος Έλληνας και η κορυφαία Ελληνίδα που έπαιξαν ποτέ μπάσκετ, συνεργάζονται πλέον, αφού η δεύτερη είναι προπονήτρια στην Ακαδημία μπάσκετ των αδερφών.

Antetokounbros

Ποιοι βρέθηκαν στην πρεμιέρα του Rise

Λίγο πριν πάρει τη σκυτάλη ο Πάνος Βλάχος, παρουσιαστής της βραδιάς για λογαριασμό της Disney, έφτασαν και οι τελευταίοι. Ο Γιώργος Μαζωνάκης, συνοδευόμενος από την Εύη Καλογηροπούλου, φωτογραφήθηκε γεμάτος χάρη με τον Έλληνα παίκτη, ενώ θέση στην "εξέδρα" είχαν λάβει ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, Λεωνίδας Χριστόπουλος, ο Θοδωρής Παπαλουκάς, ο GM του Ολυμπιακού Νίκος Λεπενιώτης, οι δυο πρωταγωνιστές της ταινίας Uche και Ral Agada και φυσικά αρκετοί από τους υπόλοιπους ηθοποιούς.

Ο Πάνος Βλάχος καλωσόρισε το κοινό, προσπαθώντας μάταια να βάλει σε τάξη τους νεαρούς fans του Γιάννη Αντετοκούνμπο και παραχώρησε τη σκηνή στον Ofili. Ο καλλιτέχνης της οικογένειας Francis, πήρε το μικρόφωνο και έδωσε το δικό του σόου λίγο πριν την αυλαία, ερμηνεύοντας τα δύο τραγούδια του που ακούγονται στην ταινία. Το γήπεδο κουνήθηκε στους χιπ-χοπ ρυθμούς του με τον Γιάννη και τη Βερόνικα να σηκώνονται από τις θέσεις τους για να χορέψουν. Ο Francis είναι ο μεγαλύτερος γιος της Βερόνικα και του Charles. Έμεινε στη Νιγηρία όταν οι γονείς του μετανάστευσαν και η ιστορία του, παίζει σημαντικό ρόλο στην πλοκή του Rise. 

Francis Antetokounmpo

Μετά το μουσικοχορευτικό σόου ήταν πια όλα έτοιμα να ξεκινήσουν. Η ταινία ξετυλίγει το νήμα της ζωής των Αντετοκούνμπο από το Λάγκος της Νιγηρίας μέχρι την Αθήνα, όπου στο ενδιάμεσο παρεμβάλλεται ένα βίαιο πέρασμα από την Τουρκία. Η ταινία της Disney αποτυπώνει εν συντομία όλα αυτά που έζησαν οι πρωταγωνιστές της για να φτάσουν στην κορυφή. Χωράνε όλα αυτά, σε μια ταινία 113 λεπτών; Σίγουρα όχι. Όμως, η οπτική του Rise δεν εστιάζει στις λεπτομέρειες, έτσι κι αλλιώς. 

Ο ίδιος ο Γιάννης συμμετείχε ως Executive Producer στην ταινία και μαζί με τον Θανάση αφηγήθηκαν την ιστορία τους στην Disney. Έδωσαν δουλειά σε δεκάδες Έλληνες και Νιγηριανούς ηθοποιούς και είδαν την ιστορία να ζωντανεύει μέσω του Disney +. Μπορεί να έχουν παρακολουθήσει την κάθε σκηνή δεκάδες φορές, όμως η ελληνική πρεμιέρα στα Σεπόλια ήταν κάτι το διαφορετικό για εκείνους. 

Ο Γιάννης δεν μπόρεσε να κρατήσει τα δάκρυα του βλέποντας την ταινία της ζωής του να παίζει σε πρώτο πλάνο στο χώρο όπου όλα πρωτοδιαδραματίστηκαν. Μαζί του συνεπήρε και πλήθος κόσμου. Τα αδέρφια έγιναν μια μεγάλη αγκαλιά με τη συγκινημένη μητέρα τους, αφιέρωσαν την ταινία στον Charles Αντετοκούνμπο, που "έφυγε" νωρίς από τη ζωή και αφού φωτογραφήθηκαν ξανά με τον κόσμο, αποχώρησαν.

rise

 

Το βράδυ της Τρίτης στα Σεπόλια ήταν ξεχωριστό. Γιατί είδαμε την ταινία να ζωντανεύει μπροστά μας. Είδαμε τα αδέρφια που μοιράζονταν ένα ζευγάρι παπούτσια να αγκαλιάζονται με την εκπρόσωπο της Nike USA. Είδαμε την οικογένεια που τσάκισε τα στερεότυπα να μεγαλώνει, κάνοντας όλους εμάς μέλη της. Είδαμε την Άνοδο, την Ιστορία των Αντετοκούνμπο.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αν σου λείπει το Line of Duty, τότε ξέρουμε τι πρέπει να δεις

Η εν λόγω παραγωγή έρχεται για να καταδείξει τα κακώς κείμενα της αστυνομίας στη σύγχρονη εποχή.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Το Rebel Moon - Part Two: The Scargiver δεν έσωσε τον Zack Snyder

Μεταξύ μας, σπάνια ένα sequel είναι καλύτερο από τον προκάτοχό του.

Γραφει Γιαννης Σπανος

10 βραβευμένες ταινίες του Netflix που παραδέχονται όλοι

Ανάμεσα στις αμέτρητες παραγωγές που περιλαμβάνει η πλατφόρμα, υπάρχουν μερικές που έχουν θέση στη λίστα σου.

Γραφει Παυλος Κρουστης

H ιστορία του χιτ των Beatles, Hey Jude, που έμεινε 9 εβδομάδες στο No1 των charts

Το τραγούδι συνέθεσε ο Paul McCartney προσπαθώντας να παρηγορήσει τον γιο του John Lennon.

Μία σκηνή στο Furiosa: A Mad Max Saga, χρειάστηκε 78 μέρες γυρισμάτων για να ολοκληρωθεί

Η εν λόγω σκηνή μάλιστα, λέγεται πως είναι "πολύ σημαντική για την καλύτερη κατανόηση" του χαρακτήρα της Furiosa.

Kim Kardashian, πρωταγωνίστρια και παραγωγός στη νέα σειρά του Netflix

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τη σειρά Calabasas.