10 highlights από το Athens Music Week στην Τεχνόπολη

Το σπουδαιότερο event για τη μουσική βιομηχανία στην Ελλάδα επιστρέφει για 5η χρονιά.

Μεγαλύτερο από ποτέ επιστρέφει το Athens Music Week, το σπουδαιότερο event για τη μουσική βιομηχανία στην Ελλάδα, το οποίο θα διεξαχθεί αισίως για 5η χρονιά. Έδρα του, όπως πάντα, παραμένει η Τεχνόπολη –όπου και θα κορυφωθούν οι φετινές εκδηλώσεις– ωστόσο οι 4 μέρες διεξαγωγής του (από Δευτέρα 29/5 έως και Πέμπτη 1/6) θα απλωθούν σε 6 ξεχωριστά venues, φιλοξενώντας 32 καλλιτέχνες και 130 ομιλητές από συνολικά 29 χώρες.

To πρόγραμμα

Ο πλούσιος προγραμματισμός περιλαμβάνει συζητήσεις, ομιλίες, συναυλίες, DJ sets, workshops, προβολές και άλλες δράσεις, οι οποίες θα ξεκινούν από νωρίς το πρωί κάθε ημέρας και θα ολοκληρώνονται αργά το βράδυ. Ρίξαμε λοιπόν μια ματιά σε όσα προσφέρονται και φτιάξαμε μια λίστα με τα 10 highlights που δεν πρέπει να χάσετε.

Καθώς ο θεσμός ασχολείται παγίως με όσες τάσεις ενδέχεται να διαμορφώσουν το μέλλον, την Τρίτη 30/5 στήνεται μια συζήτηση στο "Purifier" της Τεχνόπολης –11.25 το πρωί, στα αγγλικά– γύρω από τη σχέση μεταξύ μουσικής και Τεχνητής Νοημοσύνης. Σε αυτήν, ειδικοί από εγχώριους και διεθνείς οργανισμούς θα τοποθετηθούν γύρω από τις παρουσιαζόμενες ευκαιρίες και απειλές, εξηγώντας και τι ισχύει με τα πνευματικά δικαιώματα. Σε ανάλογα επίκαιρο πνεύμα θα κινηθεί και η συζήτηση για τα podcasts που θα ξεκινήσει λίγο νωρίτερα (11.15) στο "Innovathens". Είναι άραγε το νέο ραδιόφωνο; Θα αντικαταστήσουν το μοντέλο που ξέρουμε; Τα ερωτήματα θα κουβεντιάσουν ο τηλεοπτικός παρουσιαστής Γιώργος Λέντζας, ο μουσικός δημοσιογράφος Δημήτρης Κανελλόπουλος, η ραδιοφωνική παραγωγός Όλγα Λασκαράτου και ο ηθοποιός Θάνος Τοκάκης, με συντονιστή τον Γιώργο Μυζάλη (ΕΔΕΜ).

Επιπλέον, στις 30/5 το Athens Music Week υποδέχεται τη Λίνα Νικολακοπούλου στο αμφιθέατρο "Μιλτιάδης Έβερτ" (στις 12.30). Η σπουδαία στιχουργός θα συζητήσει με τον συνάδελφό της Παρασκευά Καρασούλο την πρόσφατη συνεργασία τους για την παράσταση "Ανάσα Μου Κι Αέρας", η οποία απέδειξε ότι, ακόμα και στους δύσκολους καιρούς μας, το ελληνικό τραγούδι εξακολουθεί να αφορά το ευρύτερο κοινό. Λίγο αργότερα (15.00, "Innovathens") ένα άλλο πάνελ ομιλητών θα αναλάβει να διασυνδέσει τη μουσική με τον σύγχρονο πολιτισμικό τουρισμό. Η συζήτηση θα διεξαχθεί στα αγγλικά, δίνοντας βήμα σε ανθρώπους με σημαντική εμπειρία στον τομέα, σαν τον διευθυντή του Athens City Festival, Νίκο Μπάρλα, τη Lena Ingwersen του Music Cities Networks και τον Dragan Ambrozić από το Exit Festival της γειτονικής μας Σερβίας. 

Η συνέχεια στο Athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.