Στην παρουσίαση του βιβλίου 'Ευρωπαϊκή ενοποίηση: Οι περιπέτειες ενός οράματος' του Δημήτρη Τσιόδρα

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Γράφει: Esquire Editors 09 Φεβρουαρίου 2024

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η προσέλευση στην εκδήλωση για το νέο βιβλίο του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Δημήτρη Τσιόδρα, όπου εκατοντάδες συνεργάτες, αναγνώστες και φίλοι γιόρτασαν την έκδοσή του. Το νέο βιβλίο με τίτλο 'Ευρωπαϊκή ενοποίηση: Οι περιπέτειες ενός οράματος', κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.
 
Η εκδήλωση ξεκίνησε με έναν σύντομο χαιρετισμό από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο των εκδόσεων Μίνωας, Γιάννη Κωνστανταρόπουλο, ο οποίος αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τον συγγραφέα και τόνισε πως το βιβλίο αποτελεί πηγή έμπνευσης με σκοπό να μελετήσουμε την ουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το πώς έχει διαμορφωθεί με το πέρασμα των χρόνων.
 
"Ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο, το οποίο διατρέχει όλη αυτήν τη δαιδαλώδη διαδρομή του εγχειρήματος της ευρωπαϊκής συμπόρευσης από τα τέλη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν γεννήθηκε η ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης, μέχρι τις ημέρες μας". Αυτό επισήμανε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ήταν και ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης.
 
Μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού ακολούθησε συζήτηση με τη συμμετοχή των πρώην Επιτρόπων της Ελλάδας στην ΕΕ, Δημήτρη Αβραμόπουλου, Μαρίας Δαμανάκη, Σταύρου Δήμα και Άννας Διαμαντοπούλου. Παρέμβαση πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Θεόδωρος Ρουσόπουλος. Την εκδήλωση συντόνισε η σύμβουλος του Πρωθυπουργού για διεθνή θέματα, Αριστοτελία Πελώνη.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων οι:
Λουκάς Παπαδήμος, Γιάννης Μπρατάκος, Νίκη Κεραμέως, Σταύρος Κελέτσης, Κώστας Σκρέκας, Χρίστος Δήμας, Ανδρέας Νικολακόπουλος, Ζωή Ράπτη, Τάσος Χατζηβασιλείου, Βασίλης Υψηλάντης, Γιώργος Σταμάτης, Γιάννης Μπούγας, Λίνα Μενδώνη, Μακάριος Λαζαρίδης, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Τάσος Δημοσχάκης, Μιχάλης Παπαδόπουλος, Μαρία Κεφάλα, Σοφία Βούλτεψη, Μάριος Θεμιστοκλεους, Όλγα Κεφαλογιάννη, Κυριάκος Πιερρακάκης, Στέλιος Πέτσας, Τζίνα Οικονόμου, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Παύλος Μαρινάκης, Δόμνα Μιχαηλίδου, Νίκος Παπαθανάσης, Αλεξάνδρα Σδούκου, Λευτέρης Αυγενάκης, Γιώργος Μυλωνάκης, Γρηγόρης Δημητριάδης, Γιάννης Σμυρλής, Κωνσταντίνος Φλώρος, Αλέξης Πατέλης, Γιώργος Βουλγαράκης, Χριστίνα Κεφαλογιάννη, Αθηνά Δρέττα, Γιώργος Αυτιάς, Μίμης Δομάζος, Ιωάννα Μάνδρου, Πάνος Αμυράς, Θωμάς Βαρβιτσιώτης, Γιάννης Πευκιανάκης, Ναπολέων Μαραβέγιας, Μπέσσυ Αργυράκη, Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος, Νίκος Ευαγγελάτος, Θάνος Ασκητής.

Στην παρουσίαση του βιβλίου 'Ευρωπαϊκή ενοποίηση: Οι περιπέτειες ενός οράματος' του Δημήτρη Τσιόδρα

 

Το βιβλίο κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Double Booked, το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Adam Scott

Το Double Booked είναι ένα συναρπαστικό θρίλερ εκδίκησης, γεμάτο ανατροπές...

Το Confidenza του Daniele Lucchetti έχει 'για πρωινό' πολλά θρίλερ εκεί έξω

Οι άβολες αλήθειες και η τροφή για σκέψη σε σχέση με την ηθική και την αλήθεια ποτέ δεν ήταν εύκολες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι επικές ατάκες του Jerry Seinfeld που άφησαν εποχή

Ο διάσημος δημιουργός και πρωταγωνιστής της ομώνυμης σειράς -αλλά και πολυεκατομμυριούχος- έχει "πλάσει" την σύγχρονη ποπ κουλτούρα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

8 ωραίες σειρές για να δεις, αν σου άρεσε το Shōgun

Τώρα που τελείωσε η καταπληκτική σειρά του Disney+, κάπως πρέπει να καλύψεις το κενό. Και γι᾽ αυτό είμαστε εμείς εδώ.

Γραφει Παυλος Κρουστης