Backstage φωτογραφίες του James Bond από την κάμερα του Terry O'Neill

Μία νέα έκθεση στο Λονδίνο ανοίγει τις πύλες της για κάθε φανατικό fan του μυστικού πράκτορα.

Αν υπήρξε ένας άνθρωπος εκεί έξω, ο οποίος κατέγραψε κάθε πιθανή και απίθανη πτυχή των 60s και των 70s, αυτός δεν είναι άλλος από τον Terry O' Neil, τον διάσημο φωτογράφο που πριν από περίπου 15 μήνες άφηνε τον μάταιο τούτο κόσμο. Ο πλανήτης της rock μουσικής, οι επαναστατημένες μέρες της υψηλής ραπτικής αλλά και τα σύμβολα εκείνης της ψυχεδελικής εποχής δε θα ήταν ποτέ τα ίδια χωρίς την ιδιαίτερη ματιά του σπουδαίου Βρετανού. Ήταν παντού, την κατάλληλη στιγμή και η μηχανή του πάντοτε έτοιμη να αποθανατίσει με ένα κλικ τις κορυφαίες σκηνές της ζωής των διάσημων. 

Backstage φωτογραφίες του James Bond από την κάμερα του Terry O'Neill

Κάπως έτσι βρέθηκε και στα πλατό των James Bond, να τραβά backstage λήψεις από τις θρυλικές ταινίες με πρωταγωνιστές τους Sean Connery και Roger Moore. Το αποτέλεσμα τώρα, αυτής του της δραστηριότητας θα εκτεθεί στην Iconic Images Gallery στο Τσέλσι του Λονδίνου από τις 26 Μαρτίου έως τις 30 Απριλίου - κάτι, δηλαδή, που κανένας πιστός fan του 007 δε θα πρέπει να χάσει σε περίπτωση που βρεθεί στη βρετανική πρωτεύουσα.

Τζέιμς Μποντ backstage 2

Η έκθεση θα λειτουργήσει ως προοίμιο στη νέα έκδοση που πρόκειται να κυκλοφορήσει με τίτλο Bond: Photographed by Terry O'Neilll, The Definite Collection, ένα λεύκωμα με backstage φωτογραφίες από τις ταινίες του μυστικού πράκτορά για τις χρονιές από το 1964 (Goldfinger) έως το 1969 (On Her Majesty's Secret Service). Κανονικά, θα έπρεπε να υπήρχαν λήψεις και από το κινηματογραφικό ντεμπούτο του 007, το Dr. No (1962), άλλα όπως θα δεις παρακάτω συνέβησαν κάποια απρόοπτα.  

Τζέιμς Μποντ backstage 2

"Τράβηξα φωτογραφίες από το πρώτο Βond φιλμ αλλά τις έχασα" είχε δηλώσει κάποτε ο O'Neill, για να συνεχίσει: "Όταν ξεκινούσαμε, όλοι πιστεύαμε ότι αυτό θα διαρκούσε μία, δύο ταινίες το πολύ. Δεν τολμούσαμε να φανταστούμε ότι θα εξελιχθεί σε ένα τέτοιο τεράστιο franchise. Εκείνο, τελικά, που το κάνει τόσο επιτυχημένο, το κρυμμένο μυστικό δηλαδή, είναι ότι ο κάθε ένας από του James Bond ήταν συγχρονισμένος με την εποχή του.

Τζέιμς Μποντ backstage 5

O Sean Connery στα 60s ήταν cool και στιλάτος, όπως δηλαδή η δεκαετία. Αργότερα, στα 70s, ο Roger Moore πρόσθεσε το στοιχείο του χιούμορ κάτι, δηλαδή, που θύμιζε πολύ τον Cary Grant. Αντίστοιχα, στα 90s, o Pierce Brosnan ανανέωσε το στυλ του πράκτορα. Όσο για τον Daniel Craig; Αυτός είναι ο ιδανικός σύγχρονος Bond".


Φωτογραφίες © Terry O'Neill/Iconic Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Στο viral The Sympathizer βλέπουμε την ιστορία της πτώσης της Σαϊγκόν όπως δεν τη φανταζόμασταν

Στη σειρά που τρομάξαμε να γνωρίσουμε τον Robert Downey Jr., η ιστορία του μεταπολεμικού Βιετνάμ παρουσιάζεται από μια άλλη οπτική.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η σειρά που βλέπουν όλοι στο Netflix αυτήν τη στιγμή είναι γερμανική

Πέρα από το 3 Body Problem, το Netflix συνεχίζει το σερί με τις πολύ καλές σειρές επιστημονικής φαντασίας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Oι πλουσιότεροι ηθοποιοί του Χόλιγουντ δεν είναι αυτοί που νομίζεις

Ο Tom Cruise μπορεί να έχει κερδίσει πολλά από την υποκριτική του καριέρα αλλά...

Γραφει Γιαννης Σπανος

Fallout, το παιχνίδι που έγινε σειρά και παραλίγο να ήταν ταινία

Στα τέλη της δεκαετίας του '90 ήταν υπό ανάπτυξη η ομώνυμη ταινία.

Γραφει Παυλος Κρουστης