Πώς πέρασαν οι Pet Shop Boys τα lockdowns

Το έριξαν στο "πλέξιμο" και ετοίμασαν ένα νέο λεύκωμα που συνοδεύεται από CD.

Η ηλεκτρονική pop των Pet Shop Boys, άλλοτε αισιόδοξη, άλλοτε τελείως μελαγχολική, αλλά πάντοτε στιλάτη, αποτέλεσε τη μουσική υπόκρουση των ένδοξων συναισθηματικών, κοινωνικών, ενίοτε και πολιτικών ανησυχιών των σημερινών τριαντάρηδων και σαραντάρηδων, αλλά και όσων άλλων αγάπησαν και συνεχίζουν να αγαπούν τη μουσική τους. Αυτές τις μέρες, το πιο επιτυχημένο βρετανικό ντουέτο όλων των εποχών έρχεται ξανά στο προσκήνιο, μέσα από την κυκλοφορία του λευκώματος Annually 2021 που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 7 Μαΐου.

Το χρονικό του 1986, αλλά και του 2021

Πώς πέρασαν οι Pet Shop Boys τα lockdownsPetshopboysshop.co.uk

Το σκληρόδετο λεύκωμα με τις 64 σελίδες και το πράσινο εξώφυλλο στο οποίο ποζάρουν φορώντας μάσκες προστασίας για τον κορονοϊό, περιλαμβάνει το χρονικό του 1986, με τίτλο A Year. Eκείνη τη χρονιά, οι PSB γνώρισαν για πρώτη φορά παγκόσμια επιτυχία. Όσα αναφέρονται, βασίζονται στο προσωπικό ημερολόγιο του Neil Tennant, με σχολιασμό και από τα δύο μέλη του συγκροτήματος, ενώ συνοδεύονται από αρχειακές φωτογραφίες. Στο ίδιο βιβλίο, περιλαμβάνονται και τα πολύ πιο πρόσφατα νέα τους, από το πώς πέρασαν οι δυο τους κατά τη διάρκεια των lockdowns, μαζί με φωτογραφίες, γράμματα που έλαβαν και τις απαντήσεις τους.

Το CD single με το "πλεκτό" εξώφυλλο

COVER OF "CRICKET WIFE" BY PET SHOP BOYSPetshopboysshop.co.uk

Μαζί με το λεύκωμα (και αποκλειστικά με αυτό), διατίθεται και ένα CD-single με δύο κομμάτια, το διάρκειας 10 λεπτών Cricket Wife, ένα καινούργιο ορχηστρικό μουσικό θέμα, και τη lockdown version του West End Girls, που ηχογραφήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Το εξώφυλλό του, είναι ντυμένο με ένα σχέδιο πλεκτού με κοτσίδες (cricket), ειρωνική-ποιητική αναφορά στην περίοδο του εγκλεισμού, όταν έπρεπε να βρουν μία ασχολία, ένα εργόχειρο, σαν τις συζύγους των παλαιών εποχών που δεν έβγαιναν από το σπίτι τους και άρχιζαν το πλέξιμο, μία δημιουργική ενασχόληση, για να ξεγελάσουν την ανία τους.

> Διάβασε ακόμα: Ο Mick Jagger γιορτάζει τη λήξη του lockdown με νέο single

Για τι άλλο μπορούν να είναι περήφανοι

PET SHOP BOYS IN 1984Getty Images

Στη μέχρι τώρα πορεία τους, ο Neil Tennant και ο Chris Lowe έχουν πουλήσει ως ντουέτο πάνω από 50 εκατομμύρια δίσκους σε όλο τον κόσμο, κάτι που, σύμφωνα με το Βιβλίο Guinness, τους καθιστά το πιο επιτυχημένο δίδυμο στην ιστορία της βρετανικής μουσικής βιομηχανίας. Έχουν βραβευτεί τρεις φορές με Brit Award, έχουν υπάρξει έξι φορές υποψήφιοι για Grammy και 42 singles τους έχουν βρεθεί στο βρετανικό Top-30.

> Διάβασε ακόμα: Η απόκοσμη γοητεία της νονάς της punk, Nina Hagen

Ξανά στην Ελλάδα με νέο show τον Ιούνιο του 2022

PET SHOP BOYS PERFORMING LIVE DURING THE ZEROESGetty Images

Οι Pet Shop Boys έδωσαν την πρώτη τους συναυλία στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2000, στο θέατρο του Λυκαβηττού. Ξαναήρθαν τον Νοέμβριο του 2009 για μία συναυλία στην Αθήνα και μία στη Θεσσαλονίκη, αλλά και το 2013, ως headliners στο Ejekt Festival.

Έχει ήδη ανακοινωθεί μία νέα συναυλία τους, στο πλαίσιο του Release Athens για την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022, στην Πλατεία Νερού. Σε αυτή, θα παρουσιάσουν το εντυπωσιακό show Dreamworld: The Greatest Hits Live. Μπορείτε να κλείσετε ήδη το εισιτήριό σας με ένα κλικ εδώ.


INFO

Το λεύκωμα "Annually 2021" κοστίζει 24 Ευρώ και πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 7 Μαΐου, από την x2 Recordings Ltd. Είναι ήδη sold-out από τις προπαραγγελίες. Περισσότερα για τους Pet Shop Boys με ένα κλικ εδώ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.