Μια βουτιά στο Future Past των Duran Duran

Νέο άλμπουμ και βίντεοκλιπ έπος με celebrity συμμετοχές για το θρυλικό συγκρότημα.

Από τις 18 Μαΐου γνωρίζαμε ότι ετοιμάζουν μεγάλο come back. Μετά το Paper Gods του 2015, στις 22 του μήνα οι Duran Duran κυκλοφόρησαν το πολυαναμενόμενο 15ο άλμπουμ τους, Future Past, ενώ δύο μέρες νωρίτερα είχε προηγηθεί η πρεμιέρα του νέου τους βίντεο κλιπ για το τραγούδι Anniversary με συμμετοχές έκπληξη.

Μέσα σε 3 μόλις ημέρες, ο δίσκος σκαρφάλωσε στο νο 3 του βρετανικού chart - πρόκειται για την καλύτερη θέση που κατέκτησε το συγκρότημα μετά το Astronaut του 2004, γεγονός που τους εξασφάλισε ένα ακόμη ρεκόρ: Ανήκουν στα συγκροτήματα που έχουν δει τους δίσκους τους να φιγουράρουν σε charts του Ηνωμένου Βασιλείου και τις πέντε δεκαετίες στις οποίες κυκλοφορούν τη δική τους μουσική. Ναι, αν δεν το έχεις καταλάβει, οι Duran Duran είναι ενεργοί μουσικά από το 1981 μέχρι και σήμερα. 

Βέβαια, το πιο εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι να διαπιστώνεις ότι δεν έχουν χάσει καθόλου τη ζωντάνια τους. Αν είδες την εμφάνισή τους τον περασμένο Αύγουστο στο The Tonight Show with Jimmy Fallon The Tonight Show with Jimmy Fallon, όπου έπαιξαν το Invisible, θα καταλάβεις τι εννοούμε. 

To άλμπουμ Future Past

Στο σήμερα λοιπόν, και με τη βοήθεια μερικών από τα συναρπαστικότερα ονόματα τους μουσικής των τελευταίων 50 ετών, το συγκρότημα παρέδωσε ένα δίσκο που ξεχωρίζει. Δουλεύοντας μαζί με τον DJ & παραγωγό Erol Alkan και τον πρωτοπόρο συνθέτη και παραγωγό Giorgio Moroder, ζήτησε τη συμβολή pop καλλιτεχνών – ανάμεσά τους ο πολυπλατινένιος hit-maker Tove Lo, η Ivorian Doll και οι CHAI από την Ιαπωνία.

Επιπλέον, ο Graham Coxon των Blur συμμετείχε στη δημιουργία αρκετών τραγουδιών και έπαιξε κιθάρα, ενώ ο πρώην πιανίστας του David Bowie, Mike Garson χάρισε μία άλλη διάσταση στο τελευταίο τραγούδι του δίσκου, Falling. Τέλος, ο επί χρόνια συνεργάτης τους Mark Ronson έγραψε και έπαιξε μαζί τους το Wing, ενώ οι μίξεις του άλμπουμ έγιναν από τον Mark ‘Spike’ Stent. To άλμπουμ ηχογραφήθηκε σε διάφορα studios στο Λονδίνο και το Λος Άντζελες.

>Διάβασε ακόμη: O Jack Savoretti και η μαγεία της feelgood μουσικής

To βίντεο κλιπ - έπος

 

Μετά το Girl Panic του 2011, στο οποίο συμμετείχαν μερικά από τα πιο διάσημα μοντέλα του πλανήτη, όπως οι Cindy Crawford, Naomi Campbell, Eva Herzigova, Helena Christensen και Yasmin Le Bon, οι Duran Duran αυτή τη φορά για επετειακούς λόγους δημιούργησαν ένα ακόμη ξεχωριστό βίντεο κλιπ.

Με το Anniversary, ουσιαστικά γιορτάζουν τα 40 χρόνια της απίθανης μουσικής τους πορείας. Το βίντεο σκηνοθέτησε η βραβευμένη με BAFTA φωτογράφος και κινηματογραφίστρια, Alison Jackson και τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν μέσα σε τρεις μέρες, στο ιστορικό κάστρο Belvoir στο Leicestershire, το οποίο χρονολογείται από τον 11ο αιώνα. Με τη βοήθεια άπειρων celebrity look alikes, όπως η βασίλισσα Ελισάβετ και η Billie Eilish, η Jackson δημιούργησε σκηνές πολυτέλειας και καθαρής παρακμής, που ναι μεν προκαλούν αλλά διαθέτουν έντονη δόση χιούμορ. Άραγε τι κάνει ο Elton John, ο Daniel Craig, η Lady Gaga, η Dolly Parton και πολλοί άλλοι με τους Simon, John, Nick και Roger μέσα σε ένα σαββατοκύριακο στην εξοχή; 

Μιλώντας στο βίντεο, η Jackson είπε: "Είμαι ενθουσιασμένη που μου ζήτησαν οι Duran Duran να σκηνοθετήσω το μουσικό τους βίντεο - δημιουργώντας ένα εμβληματικό πάρτι για την 40η επέτειό τους, φέρνοντας κοντά διασημότητες από το παρελθόν και το παρόν".

>Διάβασε ακόμη: Jean-Michel Jarre, είσαι πάντα τόσο cool;

Ο μπασίστας και ιδρυτικό μέλος των Duran Duran, John Taylor, αποκάλυψε: "Το Anniversary είναι ένα ξεχωριστό τραγούδι για εμάς. Προφανώς, είχαμε επίγνωση της επικείμενης 40ής επετείου μας, αλλά θέλαμε το νόημα του τραγουδιού να είναι περιεκτικό με τον ευρύτερο δυνατό τρόπο. Αφού παίξαμε και δουλέψαμε μαζί για τόσο καιρό, εκτιμούμε πολύ τι μπορεί να σημαίνει πραγματικά το 'είμαστε μαζί' και το 'μένουμε μαζί', δεν είναι κάτι που θα πιστεύαμε ότι άξιζε το τραγούδι πριν από 40 χρόνια, αλλά το κάνουμε σήμερα! Ήταν επίσης διασκεδαστικό να φτιάχνεις ένα κομμάτι με υπαινιγμούς προηγούμενων επιτυχιών του Duran, είναι σαν τα πασχαλινά αυγά, για να τα βρουν οι θαυμαστές".

Άκουσε εδώ ολόκληρο το άλμπουμ Future Past:

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.