Οι Coldplay οδεύουν προς το τέλος

O Chris Martin είπε ότι δίνουν προθεσμία στους εαυτούς τους έως και το 2025.

Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 24 Δεκεμβρίου 2021

Οι Coldplay θα σταματήσουν να ηχογραφούν μουσική ως συγκρότημα το 2025, αποκάλυψε ο μπροστάρης τους Chris Martin. Συγκεκριμένα, την αποκάλυψη έκανε στο BBC Radio 2 την Τετάρτη, σε ένα κλιπ που προηγήθηκε της χριστουγεννιάτικης εκπομπής του με την Jo Whiley το βράδυ της Πέμπτης. "Ο τελευταίος μας κανονικός δίσκος θα βγει το 2025 και μετά από αυτό νομίζω ότι θα περιοδεύουμε μόνο", είπε και συμπλήρωσε: "Και ίσως κάνουμε κάποια συνεργατικά πράγματα, αλλά ο κατάλογος των Coldplay, όπως λέγεται, τελειώνει τότε".

Μία μικρή παρένθεση, προτού συνεχίσουμε με όλα όσα ειπώθηκαν για να σχολιάσουμε το εξής: Είναι σχεδόν εκβιαστικό αυτό που συμβαίνει από μία μερίδα haters σε συγκροτήματα και καλλιτέχνες, λες και υπάρχει προκαθορισμένο χρονοδιάγραμμα για το πότε πρέπει μία μπάντα πρέπει να κρεμάσει τα παπούτσια της. Αν κάποιος καλλιτέχνης θέλει να παραμένει ενεργός κυκλοφορώντας τραγούδια ή πραγματοποιώντας συναυλίες, ακόμη κι αν κατά γενική ομολογία μοιάζει κουρασμένος ή επαναλαμβάνεται, είναι αναφαίρετο δικαίωμά του και η τελεία μπαίνει κάπου εδώ. 

Όλα όσα ειπώθηκαν

H Whiley στο μεταξύ, εξήγησε στη συνάδελφό της, DJ Zoe Ball στην πρωινή της εκπομπή ότι ενώ ο Martin είναι "αφοπλιστικά ειλικρινής" στις συνεντεύξεις του, δεν είναι επίσης "ποτέ σίγουρη αν αστειεύεται ή αν είναι απολύτως σοβαρός". Ωστόσο, αυτή τη φορά, τα τελευταία του σχόλια συνάδουν με όσα είπε γύρω από την κυκλοφορία του ένατου στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματός του, Music Of The Spheres, το οποίο έφτασε κατευθείαν στο νούμερο ένα νωρίτερα φέτος.

Ήταν Οκτώβριος όταν ο Martin είχε δηλώσει στο The NME ότι σκόπευαν να κάνουν 12 άλμπουμ [τρία ακόμα] και μετά να σταματήσουν. Αλλά η τελευταία συνομιλία του με τη Whiley αποτελεί προφανώς την πρώτη φορά που θέτει προθεσμία μέχρι τη λήξη των Coldplay. 

Σύμφωνα επίσης με τα λεγόμενά του στο Absolute Radio, επεσήμανε ότι οραματίζεται να συνεχίσουν να περιοδεύουν "με τον τρόπο που το κάνουν οι [Rolling] Stones, αυτό θα είναι υπέροχο αν κάποιος θέλει να έρθει".

>Διάβασε ακόμη: Οι London Grammar για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Τα ανάμεικτα συναισθήματα των fans

Οι πρώτες αντιδράσεις των θαυμαστών των Coldplay σε forums όπως το Reddit διίστανται. "Δεν έχω απολαύσει κανένα από τα κομμάτια τους μετά το [τέταρτο άλμπουμ] Viva La Vida, αλλά τι καριέρα είχαν", "Σίγουρα αισθάνομαι ότι άφησαν το στίγμα τους στη μουσική με θετικό τρόπο". "Θα επιστρέψουν το 2030 για περισσότερα χρήματα με νέο ντράμερ ή κιθαρίστα κλπ όπως όλα τα άλλα μεγάλα συγκροτήματα πριν από αυτούς", "Δε χρειάζεται να σταματήσουν, απλά πρέπει να παίζουν μουσική μόνο μέχρι το Viva La Vida. Μετά να αφήσουν τα υπόλοιπα για να τα χρησιμοποιήσουν οι κακές διαφημίσεις" είναι μερικά από όσα έχουν ήδη γραφτεί στο άκουσμα της είδησης. Και εν μέρει έχουν δίκιο καθώς μετά το A Head Full of Dreams προσωπικά πιστεύω ότι έγιναν κάτι εντελώς διαφορετικό και commercial που δεν αντιπροσώπευε τη μουσική ιδιοσυγκρασία για την οποία αγαπήθηκαν.

Η επικείμενη "βιώσιμη" περιοδεία

Μιλώντας πρόσφατα στο BBC, ο επικεφαλής του συγκροτήματος Chris Martin δήλωσε ότι η επόμενη περιοδεία τους θα τροφοδοτείται εν μέρει από μία πίστα χορού που θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια όταν οι οπαδοί χοροπηδούν πάνω-κάτω, καθώς και μέσω πεντάλ στους χώρους συναυλιών. Είναι μέρος ενός σχεδίου 12 σημείων για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα, δύο χρόνια αφότου το συγκρότημα δεσμεύτηκε να μην περιοδεύσει μέχρι να μπορέσει να το κάνει με έναν πιο βιώσιμο τρόπο.

Εξήγησε επίσης, ότι το κοινό θα πατά σε "κινητικό δάπεδο". "Όταν θα κινούνται, θα τροφοδοτούν τη συναυλία", δήλωσε στον ανταποκριτή ψυχαγωγίας του BBC Colin Paterson. "Και θα έχουμε και ποδήλατα που θα κάνουν το ίδιο πράγμα". Θυμίζουμε ότι οι Coldplay αναγκάστηκαν να ακυρώσουν αρκετές εμφανίσεις τους, συμπεριλαμβανομένου του προγραμματισμένου live τους στο Capital Jingle Bell Ball στο Λονδίνο αυτό το μήνα, λόγω κρουσμάτων κορονοϊού στους συνεργάτες τους. Στα Brit Awards του Φεβρουαρίου πάντως, θα βρίσκονται για να διεκδικήσουν τα βραβεία στις κατηγορίες για το συγκρότημα της χρονιάς και το καλύτερο ροκ/εναλλακτικό σχήμα.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Στο viral The Sympathizer βλέπουμε την ιστορία της πτώσης της Σαϊγκόν όπως δεν τη φανταζόμασταν

Στη σειρά που τρομάξαμε να γνωρίσουμε τον Robert Downey Jr., η ιστορία του μεταπολεμικού Βιετνάμ παρουσιάζεται από μια άλλη οπτική.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η σειρά που βλέπουν όλοι στο Netflix αυτήν τη στιγμή είναι γερμανική

Πέρα από το 3 Body Problem, το Netflix συνεχίζει το σερί με τις πολύ καλές σειρές επιστημονικής φαντασίας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Oι πλουσιότεροι ηθοποιοί του Χόλιγουντ δεν είναι αυτοί που νομίζεις

Ο Tom Cruise μπορεί να έχει κερδίσει πολλά από την υποκριτική του καριέρα αλλά...

Γραφει Γιαννης Σπανος

Fallout, το παιχνίδι που έγινε σειρά και παραλίγο να ήταν ταινία

Στα τέλη της δεκαετίας του '90 ήταν υπό ανάπτυξη η ομώνυμη ταινία.

Γραφει Παυλος Κρουστης