Mahmood και Blanco: Οι σταρ της επόμενης Εurovision

Το ντουέτο τους 'Brividi' σπάει όλα τα ρεκόρ στην Ιταλία και είναι το απόλυτο φαβορί στη φετινή Eurovision.

Ας ξεκινήσουμε με την είδηση. Ο Mahmood και ο Blanco συνεργάστηκαν στο ρομαντικό ντουέτο Brividi, διαγωνίστηκαν στο Sanremo και αφού έσπασαν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο -εννοείται- το κέρδισαν. Η ιστορία τους, όμως, έχει πολύ περισσότερο ζουμί -και δύο εξώφυλλα στο ιταλικό Esquire- για να μείνουμε μόνο στην είδηση. Και καλά, τον πρώτο τον ξέρουμε. Τον συναρπαστικό 18χρονο post-trapper Blanco, όμως, που αποτελεί φαινόμενο στην Ιταλία, πώς να τον ορίσουμε, πού να τον κατατάξουμε;

Τα εξώφυλλα στο Esquire Italia

Τόσο ο Mahmood -τον Ιούνιο του 2019- όσο και ο Blanco -τον Απρίλιο του 2021- έχουν κοσμήσει το εξώφυλλο της ιταλικής έκδοσης του Esquire. Κι ενώ για τον Mahmood, λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε την ιστορία του -γεννημένος στην Ιταλία, με αιγυπτιακές ρίζες, συμμετείχε στο ιταλικό X-Factor και το 2019 κέρδισε το φεστιβάλ του Sanremo με το Soldi που στη συνέχεια ήρθε 2ο στη Eurovision-, η περίπτωση του Blanco αξίζει, επίσης, την προσοχή μας.

Ο post-trapper που σε λίγες ημέρες μπαίνει στα 19 έφερε τα πάνω κάτω στα μουσικά πράγματα της γείτονος, με τραγούδια που συχνά έχουν ρομαντικό περιεχόμενο, γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία σε όλα τα age groups.

Το πρώτο του hit το έκανε πριν ενάμιση χρόνο με το single Notti in bianco και έκτοτε μονοπωλεί την κορυφή των ιταλικών charts, με τις κυκλοφορίες του να γίνονται πολυπλατινένιες

BLANCOEsquire Italia

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mahmood (@mahmood)

Ρεκόρ στο Spotify για το Brividi, πριν καν νικήσει

Το τραγούδι Brividi ήρθε λίγους μόνο μήνες μετά από την κυκλοφορία του δεύτερου studio album του Mahmood με τίτλο Ghettolimpo και του Blu Celeste, του ντεμπούτου του Blanco.

MAHMOOD & BLANCOBogdan Chilldays Plakov

Υπήρξε φαβορί πολύ πριν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα, σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και σαρώνοντας τα charts. Έγινε το τραγούδι με τα περισσότερα streams μέσα σε 24 ώρες από την κυκλοφορία του στο ιταλικό Spotify και έφτασε κατευθείαν στο #5 του παγκόσμιου chart της δημοφιλούς πλατφόρμας streaming.

> Διάβασε ακόμα: Μια θεότητα που την έλεγαν Halsey

Την Παρασκευή, μία ημέρα πριν από τη νίκη του στο ιστορικό φεστιβάλ τραγουδιού από το οποίο, παραδοσιακά, η Ιταλία στέλνει τη συμμετοχή της στη Eurovision, το videoclip του στο YouTube μετρούσε 6 εκατομμύρια views. Λίγες ώρες μετά τη νίκη του τα views ανέβηκαν στα 12 εκατομμύρια, με τις θεάσεις να ανεβαίνουν με γεωμετρικό ρυθμό.

MAHMOOD & BLANCOBogdan Chilldays Plakov

MAHMOOD & BLANCOBogdan Chilldays Plakov

Good boys, bad boys, beach boys, playboys, cowboys

Οι δύο ερμηνευτές -με την public persona τους, το genderqueer/genderfluid στυλ του Blanco αλά Harry Styles και τις ημίγυμνες σκηνές του Mahmood στο βιντεοκλίπ του τραγουδιού (τύφλα να 'χει ο Lil Nas X)- δεν κάνουν απλώς μουσική.

Την ίδια στιγμή δρουν ως θετικά πρότυπα, επανορίζοντας την αρσενική ταυτότητα. Κάτι μας λέει, λοιπόν, ότι στις 14 Μαΐου τα 'L'Italie, douze points!' θα πέσουν βροχή.

 

 


Info

Το Brividi κυκλοφορεί από τη Minos EMI, a Universal Music Company

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

Η αληθινή ιστορία πίσω από το The Sympathizer του HBO

Η σειρά βασίζεται στο βραβευμένο με Πούλιτζερ μυθιστόρημα του Βιετναμεζο-αμερικανού, Viet Thanh Nguyen.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Δε θα ξεχάσουμε ποτέ το Mezzanine των Massive Attack

Το magnum opus της κολεκτίβας από το Μπρίστολ γίνεται σήμερα 26 χρονών!

Στον φανταστικό κόσμο της Kandè ζουν πλάσματα σκοτεινά

Το video clip του νέου της single Fury of War έχει κάτι μεταφυσικό.

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.