H μεγάλη επιστροφή του Kendrick Lamar

To 5o album του King Kenny με τίτλο Mr Morale & The Big Steppers έρχεται τον Μάιο.

Σε μία εποχή που ψάχνουμε τις ευχάριστες ειδήσεις με το τουφέκι, συνέβη επιτέλους κάτι που περιμένουμε καιρό, τουλάχιστον τέσσερα χρόνια: Ο Kendrick Lamar ανακοίνωσε ότι το νέο του album με τίτλο Mr Morale & The Big Steppers θα κυκλοφορήσει στις 13 Μαΐου. 

Κανείς δε σοκαρίστηκε προφανώς, τουναντίον μετά το βραβευμένο με Pulitzer DAMN του 2017 και το soundtrack του Black Panther, κάθε χρόνο ο King Kenny συγκαταλέγεται στη λίστα με τους καλλιτέχνες και τα πολυαναμενόμενα albums -οπότε όπως είχες ήδη διαβάσει εδώ στο Esquire- ήρθε επιτέλους η στιγμή.

>Διάβασε ακόμη: Πολυαναμενόμενα albums της φετινής χρονιάς

O 35χρονος σταρ στο μεταξύ, αποφάσισε να ενημερώσει το κοινό του, αποστομώνοντας κάποιον στο Twitter που έγραψε για εκείνον ότι συνταξιοδοτήθηκε και επισήμως. Το tweet - απάντηση παρέπεμπε τους χρήστες στο site του Oklahoma με πληροφορίες για το νέο του δίσκο, χωρίς ωστόσο να παρέχει κάποιο teaser τραγουδιού. 

Οι φήμες περί συνταξιοδότησης και το κοινό με τον Michael Jordan

Στο μεταξύ, η εν λόγω ανακοίνωση μάλλον ήρθε αφού τα πράγματα είχαν φτάσει σχεδόν στο απροχώρητο όσον αφορά στις φήμες που τον ήθελαν να έχει αποσυρθεί από τα μουσικά δρώμενα. Λάδι στη φωτιά είχε ρίξει και η δισκογραφική εταιρεία TDE το περασμένο καλοκαίρι που όπως αποδείχτηκε ήταν promo τακτική για το καινούργιο album του Isaiah Rashad.

To μόνο σίγουρο είναι πως το σκηνικό ενίσχυσε την ήδη υπάρχουσα ρήξη, καθώς λίγο αργότερα ο Lamar φρόντισε να ενημερώσει το κοινό του ότι o πέμπτος του δίσκος θα σήμανε το τέλος της συνεργασίας του με την Top Dawg Entertainment:

"Η αγάπη, η απώλεια και η θλίψη έχουν διαταράξει τη ζώνη ασφαλείας μου, αλλά οι αχτίδες του Θεού μιλούν μέσα από τη μουσική και την οικογένειά μου. Ενώ ο κόσμος γύρω μου εξελίσσεται, εγώ προβληματίζομαι για το τι έχει μεγαλύτερη σημασία. Η ζωή στην οποία θα προσγειωθούν τα λόγια μου προσεχώς". 

Όπως επεσήμαναν αρκετοί θαυμαστές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Lamar ανακοίνωσε το πολυαναμενόμενο νέο του άλμπουμ μέσω μιας μινιμαλιστικής σελίδας φαξ, παρόμοιας με εκείνη που είχε βγάλει ο Michael Jordan τον Μάρτιο του 1995 για να ανακοινώσει ότι τερματίζει την απόσυρσή του και επιστρέφει στο NBA.

>Διάβασε ακόμη: Ο Weeknd ανατέλλει ξανά

Παρεμπιπτόντως, ο τρόπος με τον οποίο γνωστοποίησε την επιστροφή του, θύμισε στους fans ολίγον από Michael Jordan. H σελίδα φαξ με την είδηση γραμμένη σαν τηλεγράφημα ήταν παρόμοια με αυτήν του σούπερ σταρ του μπάσκετ το Μάρτιο του 1995 μέσω της οποίας ανακοίνωνε την επιστροφή του στο NBA.

Οι εμφανίσεις στην Ευρώπη

Για τους φανατικούς του είδους, ο Lamar ετοιμάζει δύο επισκέψεις στην Ευρώπη που συμπίπτουν καταπληκτικά με τη νέα κυκλοφορία. Η πρώτη θα είναι στο Ippodromo SNAI San Siro στο Μιλάνο στο πλαίσιο του Milano Summer Festival στις 23 Ιουνίου, ενώ η δεύτερη 3 μέρες αργότερα ως headliner στο θρυλικό Glastonbury μαζί με τους Paul McCartney and Billie Eilish (σε διαφορετικές ημέρες προφανώς)


Kendrick Lamar live στις αρχές καλοκαιριού; Καθόλου άσχημο δεν ακούγεται. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

Η αληθινή ιστορία πίσω από το The Sympathizer του HBO

Η σειρά βασίζεται στο βραβευμένο με Πούλιτζερ μυθιστόρημα του Βιετναμεζο-αμερικανού, Viet Thanh Nguyen.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Δε θα ξεχάσουμε ποτέ το Mezzanine των Massive Attack

Το magnum opus της κολεκτίβας από το Μπρίστολ γίνεται σήμερα 26 χρονών!

Στον φανταστικό κόσμο της Kandè ζουν πλάσματα σκοτεινά

Το video clip του νέου της single Fury of War έχει κάτι μεταφυσικό.

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.