Ακούσαμε το ψυχοτροπικό live album τ@ Tash Sultana, πριν κυκλοφορήσει

Ένα Mtv Unplugged-εμπειρία που σε μεταφέρει σε ένα σύμπαν φτιαγμένο από ακουστικούς, lost in space, παραδεισένιους ήχους.

Πολλά μπορεί να πει κανείς για τ@ αυτοδίδακτ@ gender fluid καλλιτέχν@ Tash Sultana, τον άνθρωπο-μπάντα, που πριν από μία πενταετία έσκασε στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα σαν αυστραλέζικη βόμβα γεμάτη ήχους. Αντί αυτών των πολλών, όμως, ας ειπωθούν μόνο δυο λόγια για κάθε ένα από τα τραγούδια του νέου τ@ άλμπουμ, του MTV Unplugged, Live in Melbourne, που ακούσαμε πριν από την κυκλοφορία του, με τα φώτα σβηστά, με κεριά και αρωματικά στικς αναμμένα.

Τα 13 τραγούδια του 'MTV Unplugged, Live in Melbourne'

Musk 

Ένα ορχηστρικό track που μέσα σε 10 λεπτά (τα έχει, για δική μας τέρψη, τα μακράς διαρκείας κομμάτια αυτό το άλμπουμ) σε βάζει στο κλίμα του τι θα ακολουθήσει.

Big Smoke 

Αυτό το τραγούδι έχει κάτι το early 90s στον ήχο του και ταυτόχρονα κάτι το πολύ σύγχρονο. Όπως συμβαίνει και σε άλλα tracks, μετά το τραγουδιστικό μέρος του, ακολουθεί ένας 'οργανοπαικτικός οργασμός'. 

Mystik 

Ξεκινάει με παραδεισένια ρέγκε vibes για να τελειώσει με space ψυχεδέλεια, φουλ (σεντιμεντάλ) στους ηλεκτρονικούς και πνευστούς ήχους.

Sweet & Dandy 

Στιλάτο και σέξι.

Pretty Lady 

Ακούγεται και ως πρόσκληση στην αισθαντική πλευρά τ@ Tash Sultana.

Ακούσαμε το ψυχοτροπικό live album τ@ Tash Sultana, πριν κυκλοφορήσει

Crop Circles 

Ένα παράπονο σαν καλλίφωνο νιαούρισμα.

Greed 

Ο στίχος 'it's not about the money, money put the money in the bank' τα λέει όλα.

Willow Tree 

Βελούδινο και funky. Ωραία πλήκτρα, ωραία drums, ωραία πνευστά.

> Διάβασε ακόμα: O Vangelis κατέκτησε τον Παράδεισο με τα πλήκτρα του

Blame It On Society 

Εξαιρετική εκτέλεση ενός τραγουδιού που πάλι ένας στίχος του τα λέει όλα: 'stop telling me what I'm supposed to be (who I'm supposed to be)'.

Coma 

Το πρώτο single που κυκλοφόρησε από το άλμπουμ και, για μένα, εκείνο που παίρνω μαζί μου ως παρακαταθήκη. Ίσως για όλες τις διαφορετικές, μαγικές κιθάρες του, ίσως γιατί στην αρχή μου έφερε κάπως στο μυαλό το What's Up των 4 Non Blondes, που τόσο αγάπησα στην εφηβεία μου.

Dream My Life Away 

Σε παίρνει στ' όνειρο, μαζί με τη φωνή του Josh Cashman που τραγουδάνε μαζί.

Flume 

Μελωδικό και ό,τι πρέπει για λίγο πριν από το φινάλε-έξοδο.

> Διάβασε ακόμα: Πρώτη γεύση από το νέο άλμπουμ των Florence + the Machine, πριν κυκλοφορήσει

Notion 

Μια υπενθύμιση του τι εστί Tash Sultana.

Ένα σχόλιο, τελευταίο

Το σπουδαίο με αυτό το ζωντανά ηχογραφημένο άλμπουμ είναι το ότι τα τραγούδια του ακούγονται από το πρώτο ως το τελευταίο σαν μια ενιαία εμπειρία, σαν να είσαι πραγματικά στο κοινό του Unplugged του MTV.


TASH SULTANAInfo: Το άλμπουμ 'MTV Unplugged, Live in Melbourne' τ@ Tash Sultana θα κυκλοφορήσει στις 3 Ιουνίου από την Panik Records/Sony Music.

 

 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.