Οι Norma και η ηλεκτρονική μουσική του μέλλοντος

Οι Norma συστήνονται στο Esquire μέσα από 7 ερωτήσεις.

Γράφει: Esquire Editors 15 Ιουνίου 2022

Οι Norma είναι ένα νέο μουσικό πρότζεκτ που λειτουργεί υπό τον αστερισμό της ηλεκτρονικής μουσικής και συστήνονται στο Esquire μέσα από 7 ερωτήσεις.

>Ποιο είναι το διαφορετικό στοιχείο που προσφέρετε στο κοινό; Σε μία σκηνή που κατά κανόνα εκπροσωπείται από έναν ή δύο DJs ή live bands, εμείς παρουσιάζουμε ένα υβριδικό dj set, με δύο live όργανα. Έχοντας χτίσει το δικό μας "σκηνικό θέαμα", δεν περιοριζόμαστε σε μία συγκεκριμένη κατηγορία ηλεκτρονικής μουσικής γιατί πιστεύουμε ότι όλα τα είδη έχουν ξεχωριστά και όμορφα στοιχεία, τα οποία μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά και να δημιουργήσουν μια μοναδική ατμόσφαιρα.

>Διάβασε ακόμη: Jean-Michel Jarre, είσαι πάντα τόσο cool;

Η δημιουργία και παρουσίαση ενός υβριδικού melodic techno set είναι κάτι τελείως πρωτοποριακό και αυτό μας εξιτάρει. Έχουμε επιλέξει συνειδητά να ασχοληθούμε με κάτι που ξέρουμε ότι ωθεί τη μουσική σκηνή και το κοινό στο μέλλον.

Οι Norma και η ηλεκτρονική μουσική του μέλλοντοςDreamodd

>Πώς προέκυψε το όνομα Norma; Η "Νόρμα" είναι επίσημος αστερισμός και σα λέξη σημαίνει "Γνώμονας, η αρχή που διέπει τις δραστηριότητες μιας ομάδας και κατευθύνει μία από κοινού αποδεχτή συμπεριφορά", κάτι που μας αντιπροσωπεύει απόλυτα. Δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στην έννοια της ομάδας · στην αμφίδρομη υποστήριξη, στη συλλογική εργασία. Με τα χρόνια, έχουμε αναπτύξει ένα δικό μας κώδικα επικοινωνίας και φυσικά δεσμευόμαστε και οι τρεις μας στην επίτευξη των στόχων μας.

Η ομάδα μας προέκυψε από την ξεκάθαρη ανάγκη σύμπραξης και φιλοξενίας ήχων με διαφορετικές αναφορές, αλλά με έναν κοινό σκοπό. Η "Norma" είναι μια ομάδα με πρωτότυπο τρόπο έκφρασης και τολμηρά μουσικά παντρέματα.

>Η μουσική σας κατεύθυνση είναι ένα κράμα από organic house, melodic techno, με εμφανή τα ethnic στοιχεία. Από πού προέρχεται; Σεβόμαστε τη διαφορετικότητα της κάθε κουλτούρας και τι προσφέρει στην μουσική. Μας αρέσει να ταξιδεύουμε τον κόσμο μουσικά σε όλη την υφήλιο. Για εμάς όλα είναι μουσική, εφόσον βρίσκουμε μέσα της τον εαυτό μας.  

NormaAlex Angouridakis

Ο ήχος μας είναι ένα τολμηρό πάντρεμα μελωδίας και ήχων, ενσωματώνοντας δεξιοτεχνικά λούπες των δυο ακουστικών οργάνων. Το ευρύ μουσικό φάσμα, από organic house έως melodic techno, μας επιτρέπει να ενώσουμε όλα αυτά τα στοιχεία και να επισφραγίσουμε έτσι τον ήχο μας. Πειραματιζόμαστε συνέχεια στα διάφορα στιλ, αυτοσχεδιάζουμε, προσθέτουμε καινούργια στοιχεία, προσφέροντας έτσι μια μουσική σύνθεση υψηλών απαιτήσεων.

>Ποια είναι τα βασικά στοιχεία για την επιτυχημένη μέχρι τώρα "συμβίωση"-πορεία σας; Το γεγονός ότι προερχόμαστε από τρεις διαφορετικούς κόσμους. Συνειδητοποιούμε φυσικά ότι αυτό είναι παράλληλα και μία μεγάλη πρόκληση. Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον για εμάς να μπορούμε να συνδυάσουμε τις διαφορετικές μας εμπειρίες κάτω από την ομπρέλα των "Norma”. Είναι μία δελεαστική περιπέτεια, αλλά γνωρίζουμε ότι έχουμε ακόμα πολλά να μάθουμε και πολλές εμπειρίες να αποκτήσουμε.

Διαθέτουμε και οι τρεις πολλή προσαρμοστικότητα. Ο ένας συμπληρώνει τον άλλο· η αγάπη μας για τη μουσική, η φιλία που αναπτύχθηκε, το χιούμορ και η θετική ενέργεια μας έχουν οδηγήσει εδώ που είμαστε σήμερα.

>Και τα βασικά στοιχεία επιτυχίας του κάθε event σας; Ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για ένα νέο ήχο. Η θετική μας ενέργεια και το αίσθημα της ενότητας μεταφέρεται στο κοινό. Μπορεί κάποιος να ταξιδέψει και να χορέψει μαζί μας.

Επίσης, το γεγονός ότι πρόκειται για ένα ευρηματικό concept- κάθε φορά είναι ένα μοναδικό event - συμβάλλει στην επιτυχία μας. Αυτό αναδεικνύει και πολλαπλασιάζει το αποτέλεσμα και το αφήνει "χαραγμένο" στη μνήμη των παρευρισκόμενων. Τέλος, πολύ σημαντική θεωρούμε και την πρωτοτυπία του κάθε χώρου που εμφανιζόμαστε· έχουμε παίξει στα πιο απίθανα μέρη, σε μερικά από τα πιο γνωστά club και στα μεγαλύτερα ελληνικά ξενοδοχεία, με απαράμιλλη θέα.

Είναι πολύ αυστηρή η επιλογή του κάθε χώρου για εμάς, την οποία έχουμε εντάξει στρατηγικά και συνειδητά στο πρωτότυπο "µείγμα" μας, μαζί με την creative προσέγγιση σε ό,τι κάνουμε.

NormaDreamodd

Η μετά κορωνοϊού εποχή και τα μελλοντικά σχέδια

>Τι σας δίδαξε η πανδημία τόσο σε προσωπικό όσο και επαγγελματικό επίπεδο; Σίγουρα το 2020 είναι μια χρονιά την οποία θα θυμόμαστε όλοι! Όχι μόνο γιατί άλλαξε την αντίληψή μας σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και σε επαγγελματικό. Εκμεταλλευτήκαμε αυτό το διάστημα ώστε να γίνουμε παραγωγικοί και να αναπτύξουμε τις ιδέες μας. O χρόνος που μας δόθηκε ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία να οργανωθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο τις καλλιτεχνικές μας δυνατότητες αλλά και τα ψηφιακά μέσα στα οποία, κατόπιν πανδημίας, είμαστε πολύ ενεργοί.

>Διάβασε ακόμη: O Miles Kane και η ανεπιτήδευτη απλότητα του rock'n'roll

Γέννησε όμως και μία νέα πραγματικότητα και παράλληλα πολλές ευκαιρίες. Για εμάς, το στοιχείο του "απρόβλεπτου" αποτελεί πλέον τον οδηγό για τις μελλοντικές μας αποφάσεις. Δε θεωρούμε τίποτα δεδομένο.

>Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σας βήματα; Πώς φαντάζεστε να εξελίσσεται το project "Norma"; Σε αυτήν τη φάση μας βρίσκετε σε καλοκαιρινό tour, τόσο σε νησιά όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Από χειμώνα όμως, έπονται πολλές νέες παραγωγές και μουσικές συνεργασίες με πολλούς καλλιτέχνες του χώρου, αλλά και με μεγάλες ομάδες, όπως η μουσική κοινότητα Suburbia, η οποία έχει διαγράψει ήδη μια αξιοσημείωτη πορεία στα μουσικά δρώμενα της Αθήνας, αλλά και το ήδη περίφημο Foinikas Cocina Y Cocteleria Mexicana, καθώς και το ολοκαίνουργιο και πολλά υποσχόμενο Gajah.  

Σκοπός μας είναι να κυνηγάμε το διαφορετικό όταν παίζουμε μουσική. Γι΄αυτό και πρωταρχικός μας στόχος είναι τα project με ιδιαίτερο και μοναδικό χαρακτήρα, που θα προσθέσουν αξία στο όνομα "Norma”.

Με όχημα τόσο τις δικές μας παραγωγές, όσο και τις πρωτοποριακές εμφανίσεις μας, θέλουμε να ταξιδέψουμε όσο περισσότερο γίνεται στον κόσμο, συστήνοντας έτσι την μουσική μας στο κοινό, με ένα νέο και απρόβλεπτο τρόπο.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

Η αληθινή ιστορία πίσω από το The Sympathizer του HBO

Η σειρά βασίζεται στο βραβευμένο με Πούλιτζερ μυθιστόρημα του Βιετναμεζο-αμερικανού, Viet Thanh Nguyen.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Δε θα ξεχάσουμε ποτέ το Mezzanine των Massive Attack

Το magnum opus της κολεκτίβας από το Μπρίστολ γίνεται σήμερα 26 χρονών!

Στον φανταστικό κόσμο της Kandè ζουν πλάσματα σκοτεινά

Το video clip του νέου της single Fury of War έχει κάτι μεταφυσικό.

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.