Το αμαρτωλό παρελθόν του A$AP Rocky

Όταν ήταν έφηβος πούλαγε κρακ, στα 15 του ένα όπλο του σημάδεψε για πάντα το πρόσωπο, πλέον κατηγορείται επισήμως για πυροβολισμούς σε δημόσιο χώρο.

Τον A$AP Rocky, γνωστό και ως ASAP Rocky, χωρίς το στιλιζάρισμα του S με το σήμα του δολαρίου στην υπογραφή του, δεν μπορείς να τον περιγράψεις, σε καμία περίπτωση, ως "clean-cut ράπερ". Έφηβος, ενώ ο πατέρας του ήταν στη φυλακή για ψυχότροπες ουσίες και ο αδερφός του είχε σκοτωθεί, έμενε, μαζί με τη μητέρα του, σε καταφύγια αστέγων της Νέας Υόρκης και πούλαγε κρακ για να εξασφαλίσει τα χρήματα της επιβίωσής του (και πολλά όμορφα ρούχα). Το πρόσωπό του, δε, έχει για πάντα σημαδευτεί από ένα όπλο που τον χτύπησε όταν ήταν 15 - στο βρετανικό Esquire, πριν από τέσσερα χρόνια, είχε σχολιάσει γι' αυτό ότι δεν χρειάζεται να είναι και τόσο όμορφος. Πλέον, κατηγορείται επισήμως για δύο περιπτώσεις επίθεσης με ημιαυτόματο όπλο, σύμφωνα με ανακοίνωση του George Gascón, εισαγγελέα της κομητείας του Λος Άντζελες.

Το αμαρτωλό παρελθόν του A$AP RockyPaola Kudacki / Styling by Matthew Hensone / Esquire

Το χρονικό των πυροβολισμών

Ο ράπερ, λοιπόν, κατηγορείται για πυροβολισμούς με στόχο έναν πρώην φίλο του, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησής τους στο Χόλιγουντ, τον Νοέμβριο του 2021. "Οι πυροβολισμοί σε δημόσιο χώρο αποτελούν μια σοβαρή παραβίαση του νόμου, που θα μπορούσε να είχε τελειώσει με τραγικές συνέπειες, όχι μόνο για το άτομο που ήταν ο στόχος αλλά και για διερχόμενους αθώους που παρίσταντο στο μέρος", αναφέρει ο Gascón στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε. "Το γραφείο μου διεξήγαγε λεπτομερή έλεγχο πάνω στα αποδεικτικά στοιχεία που σχετίζονται με το περιστατικό και αποφάσισε ότι δικαιολογείτο η προσθήκη του ισχυρισμού περί ενός ειδικού πυροβόλου όπλου”.

ASAP ROCKYPaola Kudacki / Styling by Matthew Hensone / Esquire

Ο 33χρονος καλλιτέχνης, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Rakim Mayers, συνελήφθη τον Απρίλιο του 2022, ως σχετιζόμενος με την υπόθεση των πυροβολισμών. Ο ράπερ, επέστρεφε τότε από τις διακοπές του με τη Rihanna, όταν οι αρχές τον έθεσαν υπό κράτηση στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες.

> Διάβασε ακόμα: Το κοστούμι του ASAP Rocky (που δεν είναι κοστούμι)

"Στις 6 Νοεμβρίου του 2021, περίπου στις 10:15 μ.μ., συνέβη ένας διαπληκτισμός ανάμεσα στους δύο γνωστούς μεταξύ τους άντρες, στην περιοχή των λεωφόρων Selma και Argyle , στο Χόλιγουντ”, αναφερόταν στην ανακοίνωση του αστυνομικού τμήματος του Λος Άντζελες σχετικά με τη σύλληψη. "Ο διαπληκτισμός κορυφώθηκε και οδήγησε τον ύποπτο να πυροβολεί εναντίον του θύματος. Το θύμα υπέστη ελαφρύ τραυματισμό κατά τη διάρκεια του περιστατικού και στη συνέχεια αναζήτησε ιατρική βοήθεια. Μετά τους πυροβολισμούς, ο ύποπτος και δύο ακόμα άντρες διέφυγαν από την περιοχή με τα πόδια".

Το πάθημα δεν του έγινε μάθημα

Στον A$AP Rocky έχει προγραμματιστεί να του απαγγελθούν άμεσα οι κατηγορίες, ενώ το αστυνομικό τμήμα τους Λος Άντζελες συνεχίζει να διερευνά το περιστατικό. Αξίζει να αναφερθεί ότι το 2009 ο ράπερ είχε κριθεί ένοχος για επίθεση κατά τη διάρκεια ενός καβγά που είχε λάβει χώρα στη μέση του δρόμου, στη Στοκχόλμη.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.