O Louis Tomlinson έχει πίστη στο μέλλον

Ο δημοφιλής τραγουδιστής σε μία αποκλειστική συνέντευξη στο Esquire λίγες ώρες πριν από την κυκλοφορία του νέου του album με τίτλο Faith In The Future.

Οι απόψεις διίστανται: Για πολλούς εκεί έξω εν έτει 2022 δε μπορούμε να μιλάμε για ποπ είδωλα, ενώ για άλλους -εκείνους που πίνουν από μισογεμάτο ποτήρι- η εν λόγω άποψη είναι απλώς αφοριστική. Όπως και να έχει, αμφότεροι σίγουρα δε μπορούν να αμφισβητήσουν την επιτυχία του Louis Tomlinson, ο οποίος το 2021 σημείωσε ένα απίστευτο ρεκόρ Guinness ως ο άνδρας καλλιτέχνης με τα περισσότερα live streams σε μία συναυλία. Για την ακρίβεια, πούλησε περισσότερα από 160.000 εισιτήρια σε 110 χώρες, συγκεντρώνοντας παράλληλα χρήματα που προορίζονταν εξαρχής για φιλανθρωπίες εν μέσω πανδημίας. 

Με αφορμή την κυκλοφορία του 2ου σόλο δίσκου του, με τίτλο Faith In The Future που βγαίνει αύριο, είχα την ευκαιρία να περάσω 10 λεπτά μαζί του στο zoom, για μία μίνι, αποκλειστική συνέντευξη στο Esquire. Όσα είπαμε, ακολουθούν παρακάτω. 

>Πώς τα περνάς αυτήν την περίοδο;
Η ζωή είναι ωραία, πάρα πολύ γεμάτη και με πολλή δουλειά... Είμαι πραγματικά πολύ ενθουσιασμένος με το νέο μου album και με το γεγονός ότι θα το ακούσει επιτέλους ο κόσμος.

>Η πανδημία επηρέασε καθόλου τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεις τη ζωή και φυσικά, τη μουσική;
Κυρίως το κομμάτι της μουσικής, γιατί μου έλειψαν αυτές οι στιγμές διασκέδασης στα lives που ούτε εγώ μπορούσα να κάνω ούτε και να παρακολουθήσω. Ωστόσο, εμένα ως μουσικό, αλλά και λάτρη της μουσικής με έκανε να τις εκτιμήσω ακόμη περισσότερο, οπότε ναι, μάλλον η Covid-19 επανατοποθέτησε τα πράγματα στη θέση τους και τόνισε την αξία τους. 

O Louis Tomlinson έχει πίστη στο μέλλον

>Παρεμπιπτόντως, σου έφερε και ένα απίστευτο ρεκόρ Guinness. 
Ναι, ήταν υπέροχο, μία ακόμη χειροπιαστή απόδειξη από τους fans μου πόσο απίθανα πιστοί είναι. Προφανώς και ήταν σημαντικό για εμένα, δεν είχα ιδέα το πόσο καλά μπορούσε να πάει, πραγματικά εντυπωσιάστηκα! Δε σου κρύβω πως αισθάνομαι υπερήφανος. 

>Όταν αποφάσισες να συνεχίσεις την καριέρα σου ως solo καλλιτέχνης, είχες άγχος ότι έπρεπε με κάποιο τρόπο να συνεχίσεις την επιτυχία που γνώρισαν οι One Direction;
Είχα άπειρο άγχος, ειδικά το πρώτο χρονικό διάστημα. Ίσως αυτός ήταν και ο λόγος που όταν πρωτοκάναμε το "διάλειμμα", δεν ήμουν πολύ σίγουρος αν θα έκανα κάτι, αν θα προσπαθούσα μόνος μου. Δεν έβλεπα μέλλον. Φυσικά, όταν η μοναδική εμπειρία που είχα ήταν αυτή στους One Direction, προφανώς και αποτέλεσε σημείο αναφοράς για εμένα, ειδικά στην αρχή. Αντιλαμβανόμουν ότι είχε συμβεί κάτι μοναδικό με τη μπάντα, αλλά αυτό ήταν και το μόνο που ήξερα ως τότε, οπότε ναι, συνέβαινε σίγουρα ένα είδος μάχης μέσα μου το πρώτο χρονικό διάστημα. Τώρα όμως, έχω σίγουρα αναπτύξει την αντίληψη που πρέπει να έχω για να ξέρω τι χρειάζεται να κάνω ως καλλιτεχνική μονάδα. 

>Διάβασε ακόμη: O Jack Savoretti και η μαγεία της feelgood μουσικής

>Ποιες διαφορές δηλαδή εντοπίζεις σε σένα ως καλλιτέχνη από το πρώτο album σου Walls, μέχρι το νέο σου, Faith In The Future που κυκλοφορεί αύριο;
Είμαι ο ίδιος άνθρωπος, αλλά μάλλον είμαι κάπως πιο θαρραλέος σε αυτόν το δίσκο. Είμαι πιο αληθινός σε σχέση με το ποιος είμαι ως καλλιτέχνης. Υπάρχουν στοιχεία στον πρώτο μου δίσκο που δείχνουν ότι θα μπορούσα να είμαι πιο θαρραλέος. Ίσως τότε ακόμη να αγχωνόμουν διότι ήθελα να καταφέρω να διατηρήσω το fan base ή τελοσπάντων να κάνω μέσα σε εισαγωγικά το σωστό. Αυτό ειδικά νομίζω ότι φαίνεται στα πρώτα τραγούδια που έγραψα για το Walls. Στο Faith In The Future από την άλλη, θεωρώ πως είμαι εγώ 100%.

>Το άκουσα το album ως pre-release και εντυπωσιάστηκα καταρχάς με το ότι περιέχει 16 tracks, πόσω μάλλον σε μία εποχή που κυριαρχούν τα singles.
Έτσι και αλλιώς, θεωρώ τον εαυτό μου καλλιτέχνη των albums και όχι απλών singles. Προφανώς, βγάζω και singles, αλλά όταν γράφω τραγούδια, σκέφτομαι έναν δίσκο ως κεντρικό κορμό. Ο λόγος για τον οποίο το Faith In The Future περιλαμβάνει 16 τραγούδια είναι ότι είχα περισσότερα καλά tracks από τα οποία έπρεπε να επιλέξω ποια θα συμπεριληφθούν. Οπότε, από το να μπω στη διαδικασία να ακολουθήσω την αυστηρή, στιλιζαρισμένη οδό των 10 κομματιών και δεδομένου του ότι ήμουν υπερήφανος για ό,τι είχα φτιάξει, σκέφτηκα στην τελική ας βάλω μέσα όλα όσα μου αρέσουν πραγματικά. Ήξερα άλλωστε ότι το κοινό δεν πρόκειται να ενοχληθεί επειδή θα είχε περισσότερο υλικό για να επιλέξει μέσα από αυτό. Για μένα αυτό ήταν το σωστό τη δεδομένη στιγμή. 

>Πες μου περισσότερα για το Faith In The Future, υπάρχει μία συγκεκριμένη ιστορία που διηγούνται συνολικά τα κομμάτια του;
Δεν έγραψα κάθε τραγούδι σαν ένα ξεχωριστό κεφάλαιο βιβλίου, αλλά όταν συνέθεσα την τελική λίστα των κομματιών, συνειδητοποίησα ότι όντως υπάρχει ένα κοινό στοιχείο. Οπότε, αν το ακούσεις από την αρχή ως το τέλος, νομίζω ότι δίνει την αίσθηση μίας ολοκληρωμένης ιστορίας, χωρίς αυτός να ήταν ο σκοπός μου εξαρχής. 

>Το δικό μου αγαπημένο είναι το Written Αll Οver Your Face και θα ήθελα να μάθω περισσότερα για αυτό, αν δηλαδή υπάρχει κάτι να μου πεις. 
Ξέρω πως κάτι τέτοιο είναι πάντα ενδιαφέρον και για τους fans, όπως και για εσάς τους δημοσιογράφους, αλλά για μένα στο πλαίσιο της μουσικής η προσπάθεια να μεταφράσεις κάτι όσον αφορά στο πώς το έφτιαξες, αφαιρεί τη μαγεία του. Συνεπώς, ό,τι πιστεύει κάποιος ότι σημαίνει όταν το ακούει, αυτό σημαίνει κιόλας. Το έγραψα, το κυκλοφόρησα και τώρα είναι ανοιχτό για όποιον το ακούει να το ερμηνεύσει όπως νομίζει.

>Και το δικό σου αγαπημένο, ποιο είναι;
Μάλλον το Silver Tongues, κι αυτό κατά πάσα πιθανότητα γιατί πέρασα υπέροχα τη μέρα που το έγραφα, είναι ένα τραγούδι που πραγματικά συμβαδίζει πολύ με τα μουσικά μου γούστα. Επίσης, είμαι πολύ σίγουρος ότι θα περνάω πολύ καλά στα lives ερμηνεύοντάς το και κατά κάποιο τρόπο με κάνει να ενθουσιάζομαι ακόμη περισσότερο για την περιοδεία που θα κάνω την επόμενη χρονιά. 

>Γιατί τότε επέλεξες ως πρώτο single το Bigger Than Me; 
Θα έλεγα πως σε σχέση με τα υπόλοιπα τραγούδια στο σύνολό τους, για μένα μάλλον είναι το σπουδαιότερο όσον αφορά στην κλίμακα του ρεφραίν τουλάχιστον. Συνεπώς ήταν κάπως προφανές, όταν έκατσα να ακούσω ολόκληρο τον δίσκο, παρόλο που υπάρχουν τραγούδια που συμβαδίζουν περισσότερο με τις προτιμήσεις μου. Το Sliver Tongues ας πούμε, το αγαπώ, αλλά αντιλαμβάνομαι για ποιο λόγο δε θα μπορούσε να είναι το πρώτο single του album. To Bigger Than Me αντιθέτως, ακούγεται ως δήλωση πρόθεσης. 

>Η συνεργασία σου με τόσο σημαντικά ονόματα της μουσικής βιομηχανίας όπως οι Rob Harvey, Dan Grech (The Killers, The Vaccines, Halsey), Mike Crossey (The 1975, Wolf Alice) και Theo Hutchcraft (frontman των Hurts) μεταξύ άλλων στο Faith In The Future είναι κάποιο είδος εγγύησης για σένα ότι θα στεφθεί με επιτυχία;
Φυσικά και όχι, μακάρι να ήταν τόσο εύκολο, δε θα έκανα τίποτα από όλα αυτά, ούτε το promo και θα καθόμουν να χαλαρώνω! (γέλια) Θα ήταν τέλειο, δε νομίζεις; (γέλια) Για μένα, η εμπειρία τους είναι τρομερή και πολύτιμη για το album, είναι αυτονόητο αυτό. Το να είμαι κοντά σε αυτούς τους ανθρώπους, σίγουρα με καλυτερεύει ως συνθέτη. Είναι όμως ένα δωρεάν εισιτήριο για την επιτυχία; Όχι, δεν είναι.

>Διάβασε ακόμη: Sivert Høyem, η Aυτού Mεγαλειότης

>Αλήθεια, πώς προέκυψαν αυτές οι συνεργασίες;
Σε αυτόν τον δίσκο, η αλήθεια είναι πως ήθελα να συνεργαστώ με περισσότερους καλλιτέχνες, επαγγελματίες συνθέτες, οπότε προέκυψε και η ιδέα. Είναι φίλοι φίλων, φίλοι συνεργατών, κάπως έτσι έγιναν όλα. 

Louis Tomlinson

Το κεφάλαιο One Direction και τα μελλοντικά σχέδια

>Κοιτώντας πίσω στο παρελθόν, όσο ακόμη ήσουν μέλος των One Direction, υπάρχει κάτι που θα άλλαζες αν είχες τη δυνατότητα να γυρίσεις το χρόνο πίσω;
Δε νομίζω. Δε θέλω να σου πω το κλισέ ότι δηλαδή δε θα άλλαζα απολύτως τίποτα, αλλά δε νομίζω ότι θα το έκανα. Όλο ήταν απίστευτα διασκεδαστικό και δε θα αποφύγω ένα ακόμη κλισέ: Όσα λάθη και να έκανα, λογικά από αυτά έμαθα, οπότε όχι. Την έχω στο μυαλό μου ως μία απίστευτη περίοδο. 

>Πώς είναι λοιπόν να είσαι ο Lous Tomlinson όπως εκείνος έχει εξελιχθεί εν έτει 2022;
Αισθάνομαι πολύ καλά, πραγματικά. Νομίζω πως έχει αυξηθεί η αυτοπεποίθησή μου, νιώθω πραγματικά πολύ υπερήφανος για αυτό το album και ανυπομονώ να δω πως θα εξελιχθούν τα επόμενα πέντε χρόνια για μένα.

>Πώς καταφέρνεις να έχεις πίστη στο μέλλον; Υποθέτω πως ο τίτλος του album αποτελεί κάποιου είδους δήλωση που θέλεις να κάνεις. 
Είναι κάτι που πάντα είχα. Ενδεχομένως αυτό να οφείλεται εν μέρει στον τόπο αλλά και τον τρόπο με τον οποίο μεγάλωσα. Έμαθα να είμαι υπεύθυνος, να είμαι πατέρας, μεγάλος αδερφός, όλα αυτά κατά κάποιο τρόπο σε αναγκάζουν να πιστεύεις στο μέλλον και να βλέπεις το ποτήρι μισογεμάτο, γιατί στην τελική... Ποια είναι η εναλλακτική;

>Ποια είναι τα σχέδιά σου στο εξής;
Όταν ολοκληρώσω την προώθηση του δίσκου, λογικά θα κάνω μερικές συναυλίες για αυτό, θα ξεκουραστώ λιγάκι -ίσως κάποιες εβδομάδες γιατί το χρειάζομαι- και κάπου μέσα στον επόμενο χρόνο θα ξεκινήσω κανονικά περιοδεία. Ελπίζω να επισκεφθώ και την Ελλάδα, τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί μέχρι στιγμής αλλά θα το ήθελα πολύ. 

*To album Faith In The Future του Louis Tomlinson κυκλοφορεί στις 11 Νοεμβρίου από την BMG, powered by The Hubsters.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η ζωή της Brigitte Macron γίνεται σειρά

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Ένας θεός μόνο ξέρει γιατί δε θα δούμε το The Movie Critic, την 'τελευταία ταινία' του Quentin Tarantino

Φαίνεται πως ο διάσημος σκηνοθέτης άλλαξε γνώμη για την ταινία που σκόπευε να γυρίσει.

2 επικές ταινίες από τον Martin Scorsese με αγάπη

Όλα όσα περιμένουμε προσεχώς από τον σπουδαίο σκηνοθέτη.

To Oldboy γίνεται σειρά από τον Park Chan-wook

Ο δημιουργός της κορεατικής ταινίας του 2003 επανέρχεται με την τηλεοπτική εκδοχή της.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Νέο trailer για το 'Εκατό Χρόνια Μοναξιά' του Gabriel García Márquez στο Netflix

Το παγκόσμιο best seller έγινε σειρά και αυτές είναι οι πρώτες εικόνες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Στο Orlando Bloom: To the Edge, ο Orlando Bloom φτάνει στα άκρα

Από τις αρχές της καριέρας του μέχρι σήμερα, ο Bloom φαίνεται πως δε φοβάται να εκτεθεί στον κίνδυνο.

Γραφει Γιαννης Σπανος