To Maestro έφερε ξανά στα αυτιά μας το 'Τυχερό Αστέρι'

Πώς το έγραψε ο Κ.Βήτα και οι υπέροχες διασκευές τους από καλλιτέχνες όπως η Δήμητρα Γαλάνη, η Monica και η Νατάσα Μποφίλιου.

Γράφει: Esquire Editors 16 Δεκεμβρίου 2022

Ήταν στα μέσα της δεκαετίας του '90 που έσπασε για πρώτη φορά η καρδιά (και οι άμυνες) μας με το αριστούργημα του Κ. Βήτα. "Το τυχερό μου αστέρι" που διαγράφει τώρα νέα τροχιά χάριν στο σίριαλ του Χριστόφορου Παπακαλιάτη Maestro και τη δυνατή ερμηνεία του Ορέστη Χαλκιά με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κέρκυρας. Ένα τραγούδι που στη συγκεκριμένη σκηνή λειτουργεί ως συνδετικός ιστός όλων των ηρώων- ένα στιγμιαίο χάδι σε όσα βιώνει ο καθένας προσωπικό- εμφανώς ή μη.

Δεν ήταν τυχαίο που μετά την προβολή του επεισοδίου αποθεώθηκε το τραγούδι στο Twitter, ενώ νεότεροι το έμαθαν για πρώτη φορά -όπως συνέβη (mutatis mutandis) και με το Running up that Hill της Kate Bush που ακούστηκε στο Stanger Things.

Η αποκαλυπτική ανάρτηση του Κωνσταντίνου Βήτα

"Πριν 23 χρόνια σχεδόν έγραψα το "Τυχερό Αστέρι", μπαίνοντας σ' ένα ταξί από Πανεπιστημίου για Περιστέρι. Έγραψα τα λόγια σ' ένα πακέτο τσιγάρα που είχα πάνω μου και όταν έφτασα σπίτι πήρα τον Γιάννη Παλαμίδα και του είπα πρέπει να πεις ένα τραγούδι για την πρεμιέρα μιας παράστασης που ετοιμάζουμε. Ηρθε στο στούντιο και το γράψαμε. Είμαι χαρούμενος που μέσα στα χρόνια το τραγούδι αυτό τραγουδήθηκε από πολλά παιδιά και έχει μια δεύτερη τύχη στο κόσμο. Σε λίγες μέρες θα εκδοθεί το single με το αυθεντικό τραγούδι, την υπέροχη φωνή του Γιάννη Παλαμίδα και κάποια θέματα από την θεατρική παράσταση του "Angel Baby" από την Sky Vector Music" έγραψε ο Κωνσταντίνος Βήτα, σε ανάρτηση που έκανε στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook.

Το τραγούδι γράφτηκε τότε για την παράσταση Angel Baby στην οποία πρωταγωνιστούσαν η Νατάσα Καλογρίδη και ο Άκης Σακελλαρίου.

 Η συνέχεια στο WomanToc.gr

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.

Dear God, the Parthenon is still broken, το πρώτο φωτογραφικό βιβλίο του Γιώργου Λάνθιμου

Στην εισαγωγή του Dear God, the Parthenon is still broken υπάρχει ένα ακυκλοφόρητο ποίημα της Patti Smith το οποίο έγραψε με έμπνευση την ταινία.