'Πάμε Μαζί', το νέο τραγούδι των Polkar είναι ένας ύμνος στον έρωτα

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου αφιερώνει ένα υπέροχο κομμάτι στη σύζυγό του, Δανάη Μιχαλάκη.

Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 06 Σεπτεμβρίου 2023

Πώς ακούγεται ένα σύγχρονο ερωτικό τραγούδι χωρίς δακρύβρεχτες κορώνες; Όπως το ολοκαίνουργιο "Πάμε Μαζί" που αφιερώνει ο Γιώργος Παπαγεωργίου στη σύζυγό του Δανάη Μιχαλάκη, γιορτάζοντας παράλληλα τα 10 χρόνια πορείας των Polkar. Στο βίντεο κλιπ που μόλις κυκλοφόρησε, βλέπουμε το ζευγάρι -που παρεμπιπτόντως σύντομα θα υποδεχθεί το πρώτο του παιδί- σε προσωπικές του στιγμές, εκείνες δηλαδή που έδωσαν την έμπνευση ώστε να γίνει το "Πάμε Μαζί” ένα πραγματικά όμορφο κομμάτι.

'Πάμε Μαζί', το νέο τραγούδι των Polkar είναι ένας ύμνος στον έρωτα

Η ιστορία του "Πάμε Μαζί"

"Το 'Πάμε Μαζί' είναι ένα τραγούδι με συγκεκριμένο αποδέκτη. Το έγραψα για την γυναίκα μου. Και ως εκ τούτου είναι a priori προσωπικό. Κοιτάζοντας πίσω, στα 10 χρόνια που υπάρχουν οι Polkar, μπορώ να δω πρόβες στα Λαδάδικα, καλοκαίρια, συναυλίες σε όμορφους τόπους, τη Θεσσαλονίκη, ταξίδια με φίλους, πόρτες που έκλεισαν, αγκαλιές που άνοιξαν, κόσμο που τραγούδησε τα τραγούδια μας, τη ζωή μου.

Το νέο μας τραγούδι έμελλε να έρθει ως μια ερωτική εξομολόγηση στην επέτειο των 10 μας χρόνων ως μπάντα, εντελώς τυχαία. Δεν είναι κάτι που προγραμματίστηκε, ούτε ήρθε η έμπνευση κατόπιν 'σκέψης. Όπως όλα τα ωραία πράγματα, ήρθε 'από τύχη', όπως 'από τύχη' ήρθε και η γυναίκα μου στη ζωή μου και γέμισε με τύχη τις μέρες μου. Ούτε θυμάμαι πως πρωτοξεκίνησα να το γράφω. Απλά πήρα το γιουκαλίλι, το γρατζούνισα ένα απόγευμα στο σπίτι κοιτάζοντας την, και βγήκε.

Η διαδικασία στη συνέχεια στο studio, ήταν αυτή που συμβαίνει όταν οι δικοί σου άνθρωποι σκύβουν με φροντίδα και γενναιοδωρία πάνω από κάτι δικό σου και του δίνουν 'ζωή'. Τίποτα δεν θα ακουγόταν το ίδιο αν δεν ήταν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι (άνθρωποι της ζωή μου πλέον) που να αποτελούν τους Polkar. Το αφιερώνω στα όνειρα που έκανα πριν την συναντήσω.", δηλώνει σχετικά με το τραγούδι ο Γιώργος Παπαγεωργίου. 

Οι Polkar επιστρέφουν με νέο υλικό

Αξίζει να σημειωθεί ότι το "Πάμε Μαζί" είναι μία πρώτη γεύση από τους φρέσκους Polkar που επανέρχονται λίαν συντόμως μέσα στο φθινόπωρο με νέο υλικό. Μάλιστα, το σχετικό δελτίο τύπου, διευκρινίζει πως, επειδή ως μπάντα αγαπούν τις εκπλήξεις, "κανένα από τα τραγούδια τους δε θα μοιάζει με το προηγούμενο".

Polkar

Για την ώρα πάντως εμείς, έχουμε κολλήσει με τους πέρα για πέρα γλυκύτατους και κυρίως, αληθινούς στίχους του "Πάμε Μαζί": "Και δε μπορώ, να ξεκολλήσω απ’ το δικό σου το λαιμό, δίπλα σου θέλω να γυρνώ κάθε λεπτό, πάμε μαζί, κι ό,τι κι αν γίνει σε αυτή τη ζωή, θα ‘χεις εμένα να δαγκώνω το δεξί σου αυτί".

Τους στίχους και τη μουσική του τραγουδιού υπογράφει ο Γιώργος Παπαγεωργίου, η παραγωγή του ανήκει στους Polkar και τον Φώτη Δεμερτζή, ενώ κυκλοφορεί από τη The Hubsters

Να πέσει το βίντεο κλιπ:


Βρες "Πάμε Μαζί" σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες:

https://orcd.co/pame_mazi

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης έκανε τη ζωή του βιβλίο

Η αυτοβιογραφία του με τίτλο "Αρχηγός – Η δική μου αλήθεια" μόλις κυκλοφόρησε.

Ο Ryan Gosling είναι γεννημένος κασκαντέρ

Λίγο πριν την πρεμιέρα του The Fall Guy (Ο Κασκαντέρ) στη μεγάλη οθόνη, εξασφαλίσαμε αποκλειστικές δηλώσεις του δημοφιλούς ηθοποιού για την ταινία, τη συνεργασία του με τον David Leitch και φυσικά, τις πραγματικά εντυπωσιακές σκηνές.

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη

Double Booked, το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Adam Scott

Το Double Booked είναι ένα συναρπαστικό θρίλερ εκδίκησης, γεμάτο ανατροπές...

Το Confidenza του Daniele Lucchetti έχει 'για πρωινό' πολλά θρίλερ εκεί έξω

Οι άβολες αλήθειες και η τροφή για σκέψη σε σχέση με την ηθική και την αλήθεια ποτέ δεν ήταν εύκολες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι επικές ατάκες του Jerry Seinfeld που άφησαν εποχή

Ο διάσημος δημιουργός και πρωταγωνιστής της ομώνυμης σειράς -αλλά και πολυεκατομμυριούχος- έχει "πλάσει" την σύγχρονη ποπ κουλτούρα.

Γραφει Παυλος Κρουστης