25 χρόνια μετά, οι Wu Tang Clan επιστρέφoυν στον τόπο του εγκλήματος

Το 36 Chambers σε μια σύγχρονη εκδοχή με εννιά καινούργιους MCs στα μικρόφωνα.

Κάποτε στη Νέα Υόρκη, πίσω στο 1993, μια παρέα από πιτσιρικάδες μουσικούς που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από το γκέτο, κατάφερε με έναν και μόνο δίσκο να αλλάξει την πορεία του χιπ-χοπ. To Enter the Wu Tang (36 Chambers) της γνωστής ηχητικής συμμορίας παραμένει κλασικό, παραμένει σταθμός, παραμένει ο δίσκος που επηρέασε χιλιάδες μουσικούς -από τον Notorious B.I.G και τον Kanye West μέχρι τους δικούς μας Ζωντανούς Νεκρούς.

Σήμερα, εικοσιπέντε χρόνια μετά, με βάση δηλώσεις από τα έγκυρα χείλια του Steve Rifkind -άνθρωπος της μουσικής βιομηχανίας, συνιδρυτής του Loud, συνεργάτης των Wu Tang- ο δίσκος ετοιμάζεται να επιστρέψει δριμύτερος. Όχι όμως με τους ίδιους συντελεστές, αφού αυτήν την φορά δε θα είναι ο RZA, GZA, o Raekwon, o U-God, o Ghostface Killah, ο Inspectah Deck, o Method Mad κι ο Ol' Dirty Bastard πίσω από τα μικρόφωνα. Αντίθετα πρέπει να βρεθούν 9 καινούργιοι MCs για να μπουν στα παπούτσια τους και να αποτίσουν τον δέοντα φόρο τιμής.

Λέμε πώς πρέπει να βρεθούν γιατί ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα που θα κληθούν να φέρουν τον δίσκο στο σήμερα -άσχετα με το πόσο δύσκολο, αν όχι ακατόρθωτο, αν όχι και λίγο βλάσφημο είναι αυτό. Το μόνο που ξέρουμε με σιγουριά είναι η δήλωση του Rifkind: "Κάθε νέος MC θα παίξει έναν χαρακτήρα από το πρωτότυπο 36 Chambers και θα γίνει μια μεγάλη τουρνέ για τους εορτασμούς της 25ης επετείου του άλμπουμ".

Ευχάριστα νέα σίγουρα που δημιουργούν προσμονή για τον ερχόμενο Νοέμβριο που πρόκειται να κυκλοφορήσει το άλμπουμ-φόρος τιμής. Το πιο ευχάριστο όμως από όλα. είναι πώς αυτή η προσπάθεια φαίνεται να γίνεται με την ευλογία των Wu Tang. Όχι, πώς θα μπορούσε να γίνει και αλλιώς βέβαια. Αν και ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει στη θεόμουρλη και γεμάτη νομικά παραθυράκια μουσική βιομηχανία.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

10000 Ships, το μυστηριώδες spin-off του Game of Thrones που ακυρώθηκε στο παρά πέντε

Πέρα από τη σειρά του Jon Snow, μόλις μάθαμε για ένα ακόμη που δε βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου λείπει το Succession

Είναι στο Netflix και έχει μόνο 6 επεισόδια και πρωταγωνιστή τον Jeff Daniels. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το σαββατοκύριακο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 πικάντικες αλήθειες για τον Channing Tatum

Ο αμερικανός ηθοποιός κλείνει σήμερα 44 χρόνιας ζωής και εμείς βρίσκουμε άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η επιστροφή της Jennifer Aniston στον κινηματογράφο έχει κάτι από τα παλιά

Όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το remake της ταινίας "9 to 5".

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.