Ακούσαμε πρώτοι το Final (Vol. 2) του Enrique Iglesias πριν κυκλοφορήσει

Το 12ο άλμπουμ Λατίνου θεού αποτελεί σημαντικό ορόσημο της καριέρας του. Εντός, διαβάζεις όλες τις λεπτομέρειες.

Διαβάζοντας αρχικά το σχετικό δελτίο τύπου, δεν κρύβω ότι με έκοψε κρύος ιδρώτας. Δε μπορώ να πω πως ξημεροβραδιάζομαι με τη μουσική του Enrique Iglesias, ούτε είμαι από εκείνους που ανυπομονούν νυχθημερόν για τις νέες του κυκλοφορίες. Ωστόσο, σέβομαι απεριόριστα την πορεία του, έχω χορέψει και χιλιοτραγουδήσει πολλά κομμάτια του και θεωρώ πως θα μπορούσε να είχε κάνει ακόμα μεγαλύτερη καριέρα αν κάποιοι δεν τον αντιμετώπιζαν ως nepo baby των '90s-'00s. Ευτυχώς, ο ίδιος δε μάσησε και έκανε τα δικά του. Ποιος να πει τι, άλλωστε, στον Βασιλιά της Latin Pop που έχει πουλήσει πάνω από 180 εκατ. άλμπουμ παγκοσμίως και που μεταξύ άλλων, έχει κάνει 10(!) παγκόσμιες περιοδείες τις οποίες τίμησαν περισσότεροι 10 εκατ. θαυμαστές. Οι αριθμοί μιλούν μόνοι τους.

Τρόμαξα λοιπόν, γιατί διαπίστωσα σύμφωνα με τα λεγόμενά του πως το Final (Vol. 2) είναι το 12ο και τελευταίο του άλμπουμ· ευτυχώς όμως, συνέχισα μέχρι το σημείο που διευκρίνιζε πως δεν αποσύρεται από τα μουσικά δρώμενα, απλώς σκοπεύει να μην ακολουθήσει τη μέχρι στιγμής πεπατημένη των δίσκων. Μπορεί δηλαδή και η δική σου καρδιά να πάει στη θέση της. 

Το Final (Vol. 2) λοιπόν, γίνεται διαθέσιμο αύριο, Παρασκευή 29 Μαρτίου  και προσωπικά, είχα την τύχη και την τιμή να το ακούσω προτού κυκλοφορήσει επισήμως. Όπως θα διαπιστώσεις παρακάτω, διαθέτει λίγο από όλα: pop, cumbia, bachata, ska, dembow και ολίγη country, όπως επίσης, είναι διανθισμένο από αξιόλογα ντουέτα/συνεργασίες που ο Enrique ανέκαθεν λάτρευε. 

Τα σχόλια μου από αυτήν την προακρόαση, ακολουθούν παρακάτω:

1. ASÍ ES LA VIDA ft. María Becerra

Κατά καιρούς, ακούμε διάφορα C'est la vie, μουσικά και μη, στην καθημερινότητά μας. Αν λοιπόν για μένα το πιο επιτυχημένο μέχρι στιγμής είναι αυτό του Terry Callier από το τέλος των '90s, νομίζω πως κλείσαμε και για τα '20s, τουλάχιστον αναφορικά με την ισπανική γλώσσα και την latin pop. Δεν είναι τυχαίο που παραμένει στο tropical chart του Billboard επί 8 συνεχόμενες εβδομάδες, ούτε ότι σαρώνει σε streams σε Ισπανία, Αργεντινή και Μεξικό· είναι πραγματικά ευχάριστο και σίγουρα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί signature song από τον μάστερ των ντουέτων. Κανείς μας δεν έχει ξεχάσει άλλωστε το Could I Have This Kiss Forever με την αείμνηστη Whitney Houston. 

2. Fría ft. Yotuel

Ένα ακόμη single που μας χαιρετά από την 5η θέση του διεθνούς Latin Pop Chart. Αν μπορείς, άκουσέ το χωρίς να σου κολλήσει στον εγκέφαλο η λέξη Fria. Δε θέλω να βάζω ιδέες, αλλά πιστεύω πως εύκολα θα γινόταν ελληνική διασκευή - από εκείνους τους παραγωγούς που ψάχνουν με το τουφέκι τέτοιους ρυθμούς για το ερχόμενο καλοκαίρι. 

3. Space in My Heart ft. Miranda Lambert

"If you only felt half of what I feel..." Στίχος - μαχαίρι στην καρδιά, για όσους ζουν έρωτες που δε βρίσκουν την ανταπόκριση που θα ήθελαν. Πιστεύω πολύ σε αυτό, γιατί -όπως συνηθίζω να λέω- καριέρα κάνουν τα κομμάτια που μπορούν να τραγουδηθούν και που φυσικά, με κάποιο τρόπο βλέπουμε τους εαυτούς μας σε αυτά. Είναι μάλλον το δικό μου αγαπημένο από τον δίσκο, ίσως και επειδή κατάφερε να αφαιρέσει αρκετή από τη "γκρίνια" της country, από την αξιόλογη κατά τ' άλλα Miranda Lambert. 

4. La Botella ft. El Alfa

Μπορούμε να το προτείνουμε σε Ισπανούς και Πορτογάλους για το Euro 2024, εύκολα γίνεται ύμνος τους για φέτος. Ξεσηκωτικό, χαρούμενο, και σίγουρα, εμψυχωτικό. Χρειάζονται κάτι άλλο;

5. Love and Pain

Στη λογική του χορευτικού Let Go των Paul van Dyk και Rea Garvey από το 2007 και με έναν εξίσου πιασάρικο στίχο ("Love is deeper than the pain"), αναμένεται να στοιχειώσει τα mainstream ραδιόφωνα, αν αποφασίσουν φυσικά να το προσθέσουν στις playlists τους. 

6. Me Voy Acostumbrando

Η bachata στα καλύτερά της. Γενικά νομίζω πως ο Enrique είναι ο μοναδικός που ακόμη κι αν κάποιος απεχθάνεται το εν λόγω είδος, μπορεί να το κάνει ανεκτό στα αυτιά του.

7. Como Yo

Ένα συμπαθητικό τραγούδι που ενδεχομένως να ζηλέψει η Shakira στη μετά Pique εποχή της. 

Enrique Iglesias

8. Llórame Un Río ft. Belinda

Ένα τραγούδι δωράκι στη Belinda. Αυτού του είδους τα κομμάτια, είναι "ευκολάκια" για τον Enrique, θεωρώ πως περισσότερο προσφέρουν στο έτερο μέλος του ντουέτου και όχι τόσο στον ίδιο. 

9. Be Together

Εδώ έχουμε μάλλον το πιο ενδιαφέρον παύλα αναπάντεχο τραγούδι του δίσκου. Είναι από εκείνα που δεν περιμένεις ότι μπορεί να υποστηρίξει ο Enrique (κακώς αν το πιστεύεις αυτό) και που σε εκπλήσσει ευχάριστα. Τολμώ να πω ότι ο Enrique είναι φαν των Imagine Dragons και αυτό βγαίνει και προς τα έξω - ιντριγκαδόρικα μάλιστα. 

10. Espacio En Tu Corazón

Αν ο δίσκος ήταν μενού degustation, αυτό θα ήταν το τελευταίο στάδιο, που καθαρίζει τη γεύση σου. Το κλείσιμο της διλογίας αυτής, γίνεται με μία ολιγόλεπτη, εύπεπτη μπαλάντα, από εκείνες που λειτουργούν λυτρωτικά για τα αυτιά μας. Σοφό εκ μέρους του. 

Βαθμολογία: 8 στα 10 (με το 10 να είναι για τον Θεό τον ίδιο).


FINAL (Vol.2)Info: Το άλμπουμ Final (Vol. 2) κυκλοφορεί στις 29 Μαρτίου από τη Sony Music Entertainment και την Panik Records.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr