10 φετινά τραγούδια ιδανικά για την παραλία

Χαλαρώνεις τώρα.

Αν υπάρχει κάποιος ανάμεσά μας που δεν αναζητεί την ηρεμία αυτές τις μέρες να βγει και να το πει. Αυτή η χρονιά είχε κι έχει πολύ άγχος. Και η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή θα προτιμούσαμε να είμαστε σε μία παραλία, να μας χτυπά το αεράκι, να κρατάμε ένα κοκτέιλ στο χέρι, να ακούμε ωραία μουσική και να μην σκεφτόμαστε τίποτα. Επειδή όμως κάτι τέτοιο είναι κάπως δύσκολο, αναζητήσαμε την εύκολη λύση και διαλέξαμε μία δεκάδα με τραγούδια που νοερά θα μας μεταφέρουν στις διακοπές, μέχρι να έρθει η μέρα που θα πάρουμε άδεια.

Έχουμε και λέμε:

A$AP ROCKY FEAT. FRANK OCEAN – "PURITY"

Δύο από τους καλύτερους του αμερικάνικου σύγχρονου μαύρου ήχου ενώνουν τις δυνάμεις τους, sample-άρουν μαζί τους τη Lauryn Hill και δημιουργούν ένα από τα καλύτερα του φετινού καλοκαιριού.

SUNFLOWER BEAN – "TWENTYTWO"

Είναι έντονα νοσταλγικό και βγάζει οικεία συναισθήματα. Ακούγοντάς το, λοιπόν, γυρνάς στην εποχή που μόλις έχεις τελειώσει το λύκειο και περιμένεις να φύγεις για τις πρώτες διακοπές χωρίς γονείς, παρέα με τους φίλους σου.

BEACH HOUSE – "DRUNK IN LA"

Ω, Victoria Legrand θα θέλαμε πάρα πολύ να βρεθούμε μαζί "Drunk in LA". Υπνωτικό track, που βάζει κατευθείαν τον ακροατή σε μία μελαγχολική trance.

TWIN SHADOW – "SATURDAYS"

Τρομερός τύπος ο Twin Shadow. Μεγάλωσε στα 80s και μουσικά μπορεί να μην έφυγε καθόλου από εκείνη την εποχή. Είναι όπως τότε που ζούσες ξένοιαστα Σάββατα χωρίς ευθύνες και υποχρεώσεις.

ROLLING BLACKOUTS COASTAL FEVER – "THE HAMMER"

Αισιόδοξο και λαμπερό, το "Σφυρί” των Αυστραλών Rolling Blackouts Coastal Fever είναι το τέλειο μάθημα κατά του άγχους. Το ακούς και είσαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά. Μπράβο τους.

DRAKE – "SANDRA'S ROSE"

"I take this shit to serious," τραγουδά ο Drake στο "Sandra's Rose". Είναι αλήθεια αν σκεφτούμε όλο το δράμα που προηγήθηκε της κυκλοφορίας του Scorpion. Ευτυχώς όμως το τραγούδι αυτό είναι ένα από τα καλύτερα του νέου δίσκου του Drake και ιδανικό για καλοκαιρινό απόγευμα μετά την παραλία.

CARDI B – "I LIKE IT"

H 25χρονη ράπερ από το Bronx μπερδεύει τη salsa με τον 60s boogaloo χορό και το σημερινό trap. To τραγούδι της ήρθε την κατάλληλη στιγμή και είναι ότι πρέπει για το επόμενο καλοκαιρινό πάρτι.

KALI UCHIS – "IN MY DREAMS"

Αν ο καλοκαιρινός μεσημεριανός ύπνος είχε soundtrack, εκτός από τα τζιτζίκια θα είχε και αυτό το τραγούδι. Όλα είναι ήρεμα, γαλήνια, είσαι σε ασφαλές μέρος και δεν έχεις τίποτα να βασανίζει το κεφάλι σου.

CHARLI XCX – "NO ANGEL"

Υπάρχουν πολλές στις μέρες μας που δημιουργούν καλή pop μουσική. Μία από τις καλύτερες είναι η Charli XCX, που ξέρει πώς να μεταφέρει τους ακροατές της σε κατάσταση εφορίας σε κάποιο πάρτι αργά τη νύχτα.

JOHN MAYER – "NEW LIGHT"

Αυτός ο 40αρης από το Κονέκτικατ έχει μία μεταξένια φωνή που σε συνεπαίρνει. Και φτιάχνει ωραία videoclips.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μία ιταλική ταινία κάνει θραύση στο Netflix παγκοσμίως

Είναι η πρώτη φορά που μία μη αγγλόφωνη ταινία φθάνει στο Νο. 1 του παγκόσμιου chart ταινιών.

Confidenza, ένα υπέροχο soundrack με την υπογραφή του Tom Yorke

Tο προηγούμενο με την υπογραφή του μπροστάρη των Radiohead ήταν αυτό για το remake της ταινίας Suspiria του Luca Guadagnino.

Στο πρώτο trailer για του Atlas η Jennifer Lopez δείχνει τρομοκρατημένη

Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 24 Μαΐου.

'Νυν και Αεί', η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου έγινε σειρά στο YouTube

Οι άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του σπουδαίου συνθέτη αποτυπώνονται μέσα από 20 επεισόδια. Το πρώτο, μόλις έγινε διαθέσιμο.

Ποια είναι η πραγματική stalker του Baby Reindeer

Το "Μικρό Ταρανδάκι" του Netflix έκανε τους φανς να ψάχνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και ναι, την βρήκαν.

Γραφει Παυλος Κρουστης