10 video και μερικά trivia για τους Chemical Brothers που το Σάββατο θα βρίσκονται στην Αθήνα

The brothers gonna work it out για ακόμα μία φορά.

O Tom και ο Ed. O Ed και ο Tom. Δεν είναι αδέρφια, είναι οι Chemical Brothers. To ντουέτο, που γνωρίστηκε στο πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ το 1989 και άρχισε να γράφει τη δική του ιστορία στις αρχές των 90s, 13 χρόνια μετά την τελευταία τους εμφάνιση επί ελληνικού εδάφους, αυτό το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου θα παίξει live στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας!

Για άλλη μία φορά θα μας καθηλώσουν με τους τεράστιους ρυθμούς τους και την εκπληκτική παραγωγή που φέρνουν μαζί τους, με ψυχεδελικά visuals, strobe lights και lasers για ένα ακόμα άριστα live show.  Oι Chemicals που έχουν γυρίσει τις 5 ηπείρους και τους 7 ωκεανούς παίζοντας σε όλα τα μεγάλα μουσικά φεστιβάλ του κόσμου, έχουν κερδίσει με το σπαθί τους τον τίτλο των απόλυτων οραματιστών.

Ακολουθούν 10 videoclips και 10 πράγματα για το φανταστικό σύμπαν των αγαπημένων Chemical Brothers.

1. Δεν ονομάζονταν από πάντα Chemical Brothers. Ξεκίνησαν Dust Brothers, ωδή στους Αμερικανούς hip hop παραγωγούς με το ίδιο όνομα, που είχαν δουλέψει με τους Beastie Boys, τον Beck και τους Rolling Stones. Αφού όμως τους απείλησαν με μήνυση, έβαλαν το Dust κάτω από το χαλί και έγιναν χημικά αδέρφια.

2. Πριν γίνουν κι επίσημα ντουέτο, ο Rowlands στα 19 του ήταν μέλος της balearic μπάντας των Ariel. Μάλιστα, το group είχε υπογράψει συμβόλαιο με την Deconstruction Records, τη δισκογραφική στέγη της Kylie Minogue και των M People εκείνη την εποχή.

3. Όταν υπόγραψαν στην Heavenly Records, είχαν τη δική τους κυριακάτικη βραδιά στο υπόγειο της Pub Albany στο Λονδίνο. Δεν πήγε και πολύ καλά όμως αφού εκεί έκαναν μόλις 10-12 πάρτι.

4. To 1997 ήταν η χρονιά τους. Εκείνο το έτος είδαν για πρώτη φορά, single τους να φτάνει στο νούμερο 1 των charts. Και μάλιστα δύο φορές. Ο λόγος για τα "Setting Sun” και "Block Rockin' Beats”. Το "Block Rockin' Beats”, μάλιστα, κέρδισε Grammy την επόμενη χρονιά στην κατηγορία Best Rock Instrumental Performance, παρόλο που δεν ήταν και πολύ rock, παρόλο που είχε φωνητικά.

5. Πριν μπουν στο roster της Virgin Records το 1995, ήταν στο label του Andrew Weatherall, Junior Boy's Own. Αφού το τραγούδι τους "Song To The Siren” είχε απορριφθεί από αρκετά dance labels της χώρας, ο Weatherall, όταν έλαβε την κόπια με το όνομά του, το σκέφτηκε κάπως διαφορετικά και τους υπέγραψε. Το κομμάτι κυκλοφόρησε το 1993.

6. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012 έγραψαν το επίσημο τραγούδι για τους αγώνες ποδηλασίας, το "Velodrome”. Ο Tom Rowlands είναι δεινός ποδηλάτης και το δίδυμο ήθελε να δημιουργήσει κάτι που αντανακλούσε την αίσθηση της ταχύτητας, του ρυθμού και του δράματος που έχει το συγκεκριμένο αγώνισμα.

7. Oι κυκλοφορίες τους να είναι πάνω από 15 – συμπεριλαμβανομένων EPs, soundtracks, b-sides, τα studio albums τους είναι 8. Έξι από τις δουλειές τους έφτασαν στο νούμερο 1 των βρετανικών charts με τελευταίο το προ τριετίας "Born In The Echoes” που διαδέχτηκε τα "We Are The Night” (2007), ‘Push The Button’(2005), "Come With Us” (2002), "Surrender” (1999), "Dig Your Own Hole” (1997). Καθόλου άσχημα.

8. Είναι indie darlings και αγαπούν τα indie darlings. Στο ντεμπούτο τους "Exit Planet Dust”(1995) συμμετείχαν οι Tim Burgess (τραγουδιστής των Charlatans) και η Beth Orthon, ενώ στο πρώτο τους νούμερο 1 single στα βρετανικά charts, στο "Setting Sun” τα φωνητικά έκανε ο Noel Gallagher. Επίσης, οι Bernard Sumner των New Order κι o Bobby Gillespie των Primal Scream άκουσαν τις φωνές τους στα τραγούδια των Chemicals στο τρίτο άλμπουμ του group "Surrender”.  Ακόμα έχουν συνεργαστεί για τις δουλειές τους με τους Beck, St. Vincent, Q-Tip, Richard Ashcroft (The Verve) και την αγαπημένη Hope Sandoval (Mazzy Star).

9. H αισθητική και εικόνα για τους Chemical Brothers είναι εξίσου σημαντική όσο κι ο ήχος τους. Έτσι, αρκετά από τα videoclips τους είναι αριστουργήματα – ειδικά οι δουλειές των film creatives Dom & Nic (έχουν μεταξύ άλλων σκηνοθετήσει δουλειές των David Bowie, Trent Reznor και Smashing Pumpkins) στα "Wide Open”, "Believe”, "The Salmon Dance” και "Midnight Madness”.

10. Το πιο δημοφιλές τους τραγούδι στο Spotify είναι το "Go” με περισσότερα από 36,7 εκ. plays, ενώ ακολουθούν τα "Galvanise” με 36,6 εκ plays και "Hey Boy Hey Girl” με 33,6 εκ. plays.

Info

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου

Release Athens Autumn Edition

The Chemical Brothers

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας, στο Ολυμπιακό Συγκρότημα Ελληνικού, Λεωφ. Ποσειδώνος, Τζιραίων 8-10

19:00 - Ταμείο, Πόρτες 
19:00 - 21:30 Pene vs Lukas the 3rd 
21:30 - 23:00 James Holroyd 
23:00 - The Chemical Brothers 

10 video και μερικά trivia για τους Chemical Brothers που το Σάββατο θα βρίσκονται στην Αθήνα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το νέο τραγούδι των Pearl Jam είναι εμπνευσμένο από τον Donald Trump

Ο τραγουδιστής και συνθέτης Eddie Vedder, είπε στους Times ότι το τραγούδι αντιπροσωπεύει μια έκκληση για ενότητα.

Αυτό που κάνει η Τάμτα στο Smut δε θα το δεις πουθενά αλλού

Βρεθήκαμε στο show με το οποίο η Τάμτα αλλάζει την κλασική αθηναϊκή νυχτερινή διασκέδαση.

Νέο trailer για το Deadpool & Wolverine με τους Ryan Reynolds και Hugh Jackman

Όλα όσα πρόκειται να δούμε στις 26 Ιουλίου.

Ο Tom Holland έχει κάτι να πει για το Spider-Man 4

"Οφείλω τη ζωή και την καριέρα μου στο Spider-Man...".

Αν σου λείπει το Line of Duty, τότε ξέρουμε τι πρέπει να δεις

Η εν λόγω παραγωγή έρχεται για να καταδείξει τα κακώς κείμενα της αστυνομίας στη σύγχρονη εποχή.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Το Rebel Moon - Part Two: The Scargiver δεν έσωσε τον Zack Snyder

Μεταξύ μας, σπάνια ένα sequel είναι καλύτερο από τον προκάτοχό του.

Γραφει Γιαννης Σπανος