Τα πρώτα ονόματα του lineup του χειμερινού Plisskën 2018

Μεγάλες αφίξεις στο καθιερωμένο χειμωνιάτικο ραντεβού του ηλεκτρονικού ήχου.

Για την Ελλάδα η έννοια μουσικό φεστιβάλ στη μέση του χειμώνα είναι σχήμα οξύμωρο. Οι Έλληνες ακροατές έχουν συνηθίσει γρασίδια, ήλιο και γενικά χαλαρή διάθεση που δεν έχει πάντα τη μουσική ως επίκεντρο. Τι γυρεύει λοιπόν μία διοργάνωση, με πρωτοποριακή ακουστικά κατεύθυνση, κατά τους χειμερινούς μήνες;

Από τον Δεκέμβριο του 2010 μέχρι σήμερα, το Plisskën Festival έχει κερδίσει ένα μεγάλο στοίχημα: συνεχίζει την πορεία του κόντρα στις προβλέψεις, ρίχνοντας το βάρος σε νέα ονόματα της ηλεκτρονικής και avant garde σκηνής, αγνοώντας τους "μουσικούς δεινόσαυρους" που συνήθως επισκέπτονται την χώρα μας, βάζοντας τους θεατές στη θέση να βιώσουν ένα φεστιβάλ (και) σε κλειστό χώρο.

Τα κεντρικά ονόματα του φετινού lineup για το καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού (8 Δεκέμβρη, Piraeus 117 Academy) ανακοινώθηκαν και περιλαμβάνουν σπουδαίες αφίξεις.

Στην κορυφή, η πολυαναμενόμενη ζωντανή εμφάνιση του David August για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ενός από τα καλύτερα live acts του κόσμου. Τον David August θα πλαισιώσουν οι ζωντανές εμφανίσεις τριών μοντέρνων "θρύλων" της ηλεκτρονικής σκηνής.

Ο πρωτοπόρος Νορβηγός της New Disco, Lindstrøm -γνωστός από τις συνεργασίες του με Franz Ferdinand, LCD Soundsystem και The Killers.

Ο πολυπράγμων Γερμανός μινιμαλιστής Pantha Du Prince​​​ που συνδυάζει από το 2002 μέχρι σήμερα τη house με την techno και τη shoegaze indie.

Και η ανανεωμένη μουσική της ιδιοφυΐας του Άγγλου Nathan Fake. Τo lineup, μέχρι στιγμής, έρχεται να συμπληρώσει η πρωτοεμφανιζόμενη Object Blue της οποίας οι πρόσφατες live εμφανίσεις λαμβάνουν διθυραμβικές κριτικές.

Info για το Festival

Τα πρώτα ονόματα του lineup του χειμερινού Plisskën 2018

Main Stage: Piraeus 117 Academy, Πειραιώς 117

Αquarium: ΤBA

Εισιτήρια

25€ - Εarly Bird

29€ - A' Προπώληση (έως 31 Οκτωβρίου)

33€ - B' Προπώληση (από 1 Νοεμβρίου)

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μία ιταλική ταινία κάνει θραύση στο Netflix παγκοσμίως

Είναι η πρώτη φορά που μία μη αγγλόφωνη ταινία φθάνει στο Νο. 1 του παγκόσμιου chart ταινιών.

Confidenza, ένα υπέροχο soundrack με την υπογραφή του Tom Yorke

Tο προηγούμενο με την υπογραφή του μπροστάρη των Radiohead ήταν αυτό για το remake της ταινίας Suspiria του Luca Guadagnino.

Στο πρώτο trailer για του Atlas η Jennifer Lopez δείχνει τρομοκρατημένη

Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 24 Μαΐου.

'Νυν και Αεί', η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου έγινε σειρά στο YouTube

Οι άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του σπουδαίου συνθέτη αποτυπώνονται μέσα από 20 επεισόδια. Το πρώτο, μόλις έγινε διαθέσιμο.

Ποια είναι η πραγματική stalker του Baby Reindeer

Το "Μικρό Ταρανδάκι" του Netflix έκανε τους φανς να ψάχνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και ναι, την βρήκαν.

Γραφει Παυλος Κρουστης