8 διάσημοι ηθοποιοί που κάνουν καριέρα και στη μουσική

Γιατί, κατά βάθος, όλοι ζηλεύουν τους rock stars.

Γράφει: Γιώργος Ρομπόλας 04 Οκτωβρίου 2018

Πριν λίγες εβδομάδες ο Donald Glover ανακοίνωσε το τέλος του Childish Gambino. Αυτές, είπε, θα ήταν οι τελευταίες συναυλίες της περσόνας που απασχόλησε την Αμερική όσο λίγες τα τελευταία χρόνια. "Πόσο κρίμα" σκέφτηκαν εκατομμύρια ακροατές ανά τον κόσμο. Δεν χρειάζονται όμως δάκρυα, είναι καλύτερο να αποχωρεί κανείς στο ζενίθ της καριέρας του, πριν τον πάρει η κάτω βόλτα.

Εκτός από τον ιδιοφυή κωμικό που αποφάσισε να πατήσει σε δύο καλλιτεχνικές βάρκες, υπάρχουν κι αρκετοί συνάδελφοί του που το έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν -ακόμα και κόντρα πολλές φορές στις απόψεις των κριτικών. Άλλοι με ποιότητα, άλλοι χωρίς ποιότητα αλλά όλοι με αρκετή έως μεγάλη επιτυχία.

Kiefer Sutherland

Κάποτε ήταν απλά ο γιος του Donald Sutherland. Ύστερα έγινε ένας δευτεραγωνιστής σε teen movies των late 80s. Αρκετά αργότερα καταξιώθηκε τηλεοπτικά με το εξαιρετικό "24". Πολύ πρόσφατα αποφάσισε να βγάλει έναν ροκ δίσκο, με τίτλο Down in the Hole, που αποτελεί απρόσμενα ευχάριστο rock άκουσμα με κάποιες country αναφορές.

Juliette Lewis

Juliette and the Licks η μπάντα της, το μεράκι της, το αντίδοτο στην καταπίεση που ένιωσε το Χόλιγουντ. Μία ιστορία που ξεκίνησε το 2003 για να κορυφωθεί το 2009. Όταν όλοι νόμιζαν ότι punk φάση τελείωσε, εκείνη ξεκίνησε ξανά το 2015. Και συνεχίζει.

Scarlett Johansson 

Η πιο ποθητή ξανθιά του πλανήτη και μία σπουδαία ηθοποιός αποφάσισε κάποτε να βγάλει έναν δίσκο με διασκευές του Tom Waits. Λίγο αργότερα συνεργάστηκε -ποιος θα το περίμενε;- με τον Pete Yorn. Ευτυχώς κατάλαβε γρήγορα ότι το σινεμά της ταιριάζει πολύ καλύτερα.

Hugh Laurie

Αν έβλεπες τον Dr. House μπορεί να το είχες υποψιαστεί. Ο αντισυμβατικός γιατρός έπαιζε πιάνο, κιθάρα και γενικά όποιο όργανο έπεφτε στα χέρια του. Στην πραγματική ζωή τώρα, ο Βρετανός ηθοποιός βρίσκει ευχαρίστηση στο να δίνει που και που συναυλίες σε jazz και blues ύφος.

Jared Leto

Διχασμένη περίπτωση καλλιτέχνη. Ή του ύψους στα κινηματογραφικά (βλέπε Dallas Buyers Club) ή του βάθους, κατά την άποψή μας, στα μουσικά. Συγγνώμη αλλά οι 30 Seconds to Mars μας φαίνονται εφηβικοί. Ίσως, βέβαια, αυτός είναι ο λόγος για τα εκατομμύρια views που έχουν.

Zooey Deschanel

H πρώην ντίβα του indie κινηματογράφου κι αγαπημένη του εναλλακτικού κοινού στην Αμερική, όταν δεν καταπιάνεται με νέες σειρές και film project, διατηρεί το αρκετά επιτυχημένο ντουέτο She & Him που μετρά ήδη έξι δίσκους. Τι μουσική παίζουν; Indie προφανώς.

Childish Gambino

Δεν υπάρχουν λόγια, ούτε σχόλια για τη μουσική έμπνευση του Donald Glover. Συμπεριλαμβάνεται μάλλον στα πιο ενδιαφέροντα hip hop acts της τελευταίας πενταετίας. Τόσο απλά.

David Hasselhoff

Ω, ναι! Κι όμως, οι τηλεοπτικοί δέκτες ήταν πολύ μικροί για το τεράστιο ταλέντο του θρυλικού ναυαγοσώστη. Λίγο πριν το Baywatch, και περίπου την ίδια εποχή που μεσουρανούσε ως Ιππότης της Ασφάλτου, είχε καταφέρει -κανείς δεν κατάλαβε ποτέ το πως και το γιατί- να γίνει τεράστιο όνομα στα charts της Γερμανίας. Ήταν τόσο δημοφιλής ώστε του δόθηκε η ευκαιρία να εκτελέσει την γλυκανάλατη pop του πάνω στο τείχος του Βερολίνου, τις ημέρες που το τελευταίο γκρεμιζόταν. Αρκετά χρόνια αργότερα, αιχμηρός χρήστης του YouTube έγραψε: "Μετά από αυτό οι Ανατολικογερμανοί σκέφτηκαν να το ξαναχτίσουν".

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Βιβλία