Μία πρώτη γεύση από τη συλλογή NOT the Last Drive

Οι Hume Assine αναμορφώνουν το Have Mercy, λίγες μέρες πριν κυκλοφορήσει το άλμπουμ με τις διασκευές στα τραγούδια της θρυλικής μπάντας.

Γιατί να κυκλοφορήσει μία συλλογή με διασκευές στο έργο των Last Drive; Μπορεί το δισκογραφικό τοπίο να παραμένει κουρασμένο κι ομιχλώδες, όμως η θρυλική μπάντα είναι μία από τις ελάχιστες που κατάφερε να κάνει διεθνή καριέρα σε εποχές που η έννοια "ελληνικό αγγλόφωνο συγκρότημα" ήταν, μάλλον, ανέκδοτο. Όσο για τα live τους; Παραμένουν σημείο αναφοράς αφού, όπως είναι γνωστό στους μυημένους, δεν απογοητεύουν ποτέ. Δίκαια, λοιπόν, αποτελούν πηγή έμπνευσης για τους νεότερους συναδέλφους τους.

Η συλλογή NOT the Last Drive θα κυκλοφορήσει από την A Man out of A Man σε digital άλμπουμ στις 10 Νοεμβρίου και σε -ω, ναι!- κασέτα στις 23 του ίδιου μήνα. Δεν πρόκειται για έναν φόρο τιμής αλλά, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ο υπότιτλος για "Έλληνες Συνθέτες σε καθεστώς Ανάδευσης Ηχητικών Πόρων προερχόμενων εκ των Last Drive".

Μία πρώτη γεύση από το τι πρόκειται να ακούσουμε έρχεται από τους Hume Assine και την προσέγγιση τους -ή για να το πούμε καλύτερα αναμόρφωση- του Have Mercy από το EP του 1989, Time.

Η συλλογή περιέχει διαφορετικές προσεγγίσεις στο σύνολο των συνθέσεων που υπήρχαν στον τελευταίο δίσκο των Last Drive όπως και τρεις διασκευές σε κλασικά τραγούδια της πρώτης δισκογραφικής περιόδου. Εκτός από τον Hume Assine συμμετέχουν οι Άλφα Πυγμαίος 1938, Κωστής Δρυγιανάκης, Κτίρια τη Νύχτα, Αντώνης Λιβιεράτος, Γιάννης Παπαϊωάννου, ΜΕΝΤΑ, Βig Fat Lips, Heo Tsop, G.Lemos+N.Kapralos και 2byBukowski.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10000 Ships, το μυστηριώδες spin-off του Game of Thrones που ακυρώθηκε στο παρά πέντε

Πέρα από τη σειρά του Jon Snow, μόλις μάθαμε για ένα ακόμη που δε βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου λείπει το Succession

Είναι στο Netflix και έχει μόνο 6 επεισόδια και πρωταγωνιστή τον Jeff Daniels. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το σαββατοκύριακο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 πικάντικες αλήθειες για τον Channing Tatum

Ο αμερικανός ηθοποιός κλείνει σήμερα 44 χρόνιας ζωής και εμείς βρίσκουμε άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του.

Γραφει Γιαννης Σπανος